15.03.2024 - 15:45 | Son Güncellenme:
Ekşi mayalı ekmeğiniz küflensin istemiyorsanız iyi haber şu ki onu derin dondurucunuza atabilirsiniz. Dahası buzluğa attığınız ekmeği 3 ay boyunca orada tutabilirsiniz.
Ancak ekmeği buzluğa atmanın incelikleri vardır. Taze pişmiş bir ekmeği donduruyorsanız, tamamen soğuyana kadar beklemeniz gerekir.
Soğuyan ekmeğinizi dilimlere ayırın ve bir vakumlu poşete yerleştirin. Dilimlerine ayırarak saklamak, ekmeği yeniden yemek istediğinizde ısıtma aşamasında işinizi kolaylaştıracaktır. Tamamen havasını aldığınızdan emin olun.
Dondurulmuş ekşi mayalı ekmeğinizi kullanmaya hazır olduğunuzda, onu çözmenin en iyi yolu yapmanız gereken şey basittir.
Dondurduğunuz dilimleri tek tek ekmek kızartma makinesine veya tost makinesine atabilirsiniz.
Dondurulmuş bütün bir ekmeği de tezgahın üzerine koyarak çözülmesini sağlayabilirsiniz ancak bu işlem birkaç saat sürebilir.
Özetle ekşi mayalı ekmek de tıpkı diğer ekmekler gibi dondurucuya atılabilir. Tüketeceğinizden fazlasına sahipseniz ve böylesine doyurucu bir ekmeğin çöpe gitmesini istemiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit: dilimlere ayır, vakumlu poşetle buzluğa at. İşte her şey bu kadar basit!