Son dakika Kronik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kronik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kronik haber sayfamızda...
Her sabah yiyen egzamadan kurtulacak! Bu yöntemi deneyenin cildi bayram ediyorEgzama, günümüzde birçok kişinin mustarip olduğu, ciltte kaşıntı, kızarıklık ve iltihaplanmaya neden olan kronik bir dermatit türüdür. Bu rahatsızlık, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliyor ve gündelik yaşantısında çeşitli sorunlara, rahatsız edici durumlara yol açabiliyor. Egzamanın tedavisi için çeşitli topikal kremler ve ilaçlar kullanılıyor olsa da beslenme alışkanlıkları ve sıklıkla tüketilen besinler de egzamanın kontrol altına alınmasında, egzama tedavisinde önemli bir rol oynuyor. Peki egzamaya iyi gelen, yol açtığı semptomları hafifleten yiyecekler neler?
Hint müzisyen hayatını kaybettiÜlkemizde de pek çok kez konser veren, Hindistan’ın en başarılı müzisyenlerinden Zakir Hussain, 73 yaşında hayatını kaybetti.
Meteoroloji’den yeni uyarı! Ankara için kar alarmı: Kuvvetli geliyorMeteoroloji yeni haftanın haritasını paylaştı. İstanbul dahil 13 kentte sarı alarm verildi. Ankara için kuvvetli karla karışık yağmur ve kar uyarısı geldi. Öte yandan kar yağışı İstanbul'un kapısına dayanacak. Pazartesi günü yurdun neredeyse tamamında kar, sağanak ve soğuk hava görülecek. İşte 1 hafta boyunca beklenen hava durumu detayları…
Bağırsakta ortaya çıkıyor, ömür boyu sürüyor! Geçmeyen ağrıya sebep olan 2 hastalıkInflamatuar bağırsak hastalığı, bağırsakların iç yüzeyindeki iltihaplanmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Şiddetli ve geçmeyen karın ağrısıyla kendini gösteren bu rahatsızlığın temelinde ise 2 hastalık yatıyor. "Eğer hızla tanı koyulursa tedavi başarılı sonuç veriyor" diyen Prof. Dr. Emel Ahıshalı anlattı.
Az uyuyanlar dikkat! Gecede altı saat uyku kabusunuz olabilirUzmanlar dijital bir model geliştirdi.O model üzerinden yeterince uyunmadığı takdirde 2050 yılında insanların neye benzeyeceğine ilişkin veriler elde etti. Uykusuz geçen yıllar sonrası insanları bekleyen durum Şişmiş gözler, incelmiş saçlar ve kronik sırt ağrısı…
Kaşığı sallayalım kuru fasulyeyeABD’de yeni yılda beslenme programlarına yön verecek 20 uzmandan oluşan platform, halka “Daha fazla fasulye, daha az kırmızı et yiyin” tavsiyesinde bulundu.
‘Kriz iletişimi milli güvenlik için hayati’Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Kriz İletişimi Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir de “Kriz İletişiminde Medyanın Rolü” oturumunda konuştu.
'Zirai ilaç kullanımını yüzde 35 azalttık'Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bizim ülkemizde kullandığımız zirai ilaç, Avrupa Birliği (AB) ortalamasının altındadır. Son 3 yılda bu konuda özellikle bir eylem planımız var, onu takip ediyoruz. Zirai ilaç kullanımını biyolojik ve biyoteknik mücadeleyle yüzde 35 azaltmış durumdayız" dedi.
'Belgrad Ormanı yapılaşmaya açılacak' iddialarına Bakan Yumaklı'dan yanıtTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Belgrad Ormanı'nın yapılaşmaya açılacağı iddialarına ilişkin, "Burası birinci derecede sit alanı, Türkiye'nin göz bebeği bir yer, anladıkları gibi söyleyelim, Belgrad Ormanı'na çivi çakılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Solak olmanın 10 gizli tehlikesi!Solak olmak zaman zaman rahatsız edici olabilir ama bu tehlikelerini kimse bilmiyor İşte Tüm solakların karşılaştığı gizli sağlık riskleri!
Yenilikçi sağlık girişimleri için 'tam destek' sağlıyorTürk Telekom'un kurumsal girişim sermayesi şirketi Türk Telekom Ventures ve TT Ventures PİLOT girişim hızlandırma programı, sürdürülebilir, erişilebilir ve yenilikçi sağlık modelleri geliştiren girişimleri destekliyor. Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Özhan, "Girişimlere sunduğumuz hızlandırma programları ve yatırım fırsatları ile girişimcilik ve inovasyon kültürünün gelişmesine katkı sağlıyoruz" dedi.
İlk bir ayda 4 milyon kronik hastaya bakıldı1 Kasım’da uygulamaya giren yeni aile hekimliği sisteminin ilk ayında 4 milyon kronik hastaya bakıldı. Sağlık Bakan Yardımcısı Birinci, “Sağlığı hem hekimler, hem hastalar yönetecek” dedi.
‘Kulüplerimiz yeni tesis yapacak arsa bulamıyor’İzmir’deki futbol kulüplerinin tesis ve alt yapı sorunlarına dikkat çeken İZVAK Başkanı Ali Erten “Stat yetersizliği nedeniyle EURO 2032 şehir listesinde yokuz. Kamusal alanlar acilen spor tesislerine dönüştürülmeli” dedi.
AstraZeneca Türkiye, akciğer sağlığına dikkat çekiyor!‘Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında ‘Akciğer Sağlığı İnisiyatifi’ hayata geçirildi. Türk Tıbbı Onkoloji Derneği iş birliği ile “Belirti Yoksa da Yok Sayma” farkındalık kampanyası başlatıldı.
Pandemi sonrası daha sık görülüyor: Saçkırana karşı çığır açan tedaviHalk arasında “saçkıran” olarak bilinen alopesi areata, özellikle pandemiden sonra artan stresle birlikte daha sık görülmeye başlandı. Her yaştan insanda görülebilen saçkıran tedavisinde yeni ilaçlar umut oluyor.
BBC devreye girdi, ölmeden önce eşini buldu! Bilime ışık tutan 'yalnız salyangoz'Salyangoz Jeremy, milyonda bir olarak nitelendirilebilecek farklılıkla dünyaya geldi. Çift cinsiyetli salyangozlar hem dişi hem erkek üreme organına sahipken bu bile işi kolaylaştırmadı ve koskoca bilim dünyası Jeremy için sadece 2 tane eş adayı bulabildi. Peki, Jeremy’i diğer salyangozlardan ayıran özelliği neydi? İşte cevabı.
Kas ve eklem hastalıklarında hücre yenileyici tedavilerKişinin kendi toplardamarından alınan kandan elde edilen PRP, PRP biofiller (dolgu), akıllı plazma gibi tedavilerin yanı sıra egsozom ve kök hücre tedavileri hücresel tedavilerdir.
Ayurveda ile doğal ve sürdürülebilir sağlıkBodrum’da düzenlenen 2. Uluslararası Ayurveda Festivali’nde, ayurvedanın modern tıpla tamamlayıcı bir rol oynayarak sürdürülebilir bir doğal yaşam sunduğu vurgulandı.
Astımda ‘ezber bozan’ tedaviAraştırmacılar 50 yılın ardından ilk kez astım ataklarına karşı yeni bir tedavi yöntemi geliştirdi. Yeni ilacın klinik denemesi, hastalığı şiddetli yaşayan kişilerde olumlu etki yarattı.
Kokladığı her yarışta rekor kırdı! Amonyak tartışması: Doping mi yoksa zehir mi?1900'lerin başında herkesin şifa sanarak içtiği 'radyum' çok geçmeden acı ölümlere ve hastalıklara sebep olunca gerçek yüzü anlaşılmıştı. Ancak pek çok kişinin faydalı sanarak hayatlarına dahil ettiği amonyak için bu pek mümkün olmadı. Haltercilerin her yarış öncesi kokladıkları bu madde, son olarak Galatasaray-Beşiktaş derbisinde dikkatleri üzerine çekse de Türkiye'nin gururu Naim Süleymanoğlu için acı sonun adı oldu.
Sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu hatalar fibromiyaljiye zemin hazırlıyor
Sürekli yorgunluk hissi, kronik yaygın kas ağrıları, konsantrasyon bozukluğu… Yaşam kalitesini düşüren ve kişinin günlük aktivitelerini yapmakta zorlanmalarına yol açan fibromiyalji, özellikle boyun, sırt ve bele ya da vücudun tümüne yayılan ağrılar ile kendini gösteriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ece Aydoğ, fibromiyaljide dikkat edilmesi gereken 5 önemli noktayı anlattı.
Kronik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.