Hamsi temizlemek eziyet olmaktan çıkacak! Tuzlu suda bekletmek şartmış, bir çırpıda bitirinKaradeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden hamsi, neredeyse birçok yemeğin içerisinde yer alır. Ancak diğer balıklara göre küçük yapıda olduğu için temizliği bir hayli uğraştırıcıdır. Yedikçe yediren bu balık çeşidini tüketmek isteyenler, temizlik aşamalarını merak ediyor. İşte hamsiyi bir çırpıda kılçığından arındırmanın yolu.
Boğazda saplanıp kalırsa dikkat! Tek yudumu yeterli, hemen mideye iniyorSon derece besleyici ve sağlıklı protein türlerinden balık, uzmanlar tarafından her zaman öneriliyor. Balığın iskeleti, yani kılçığını ise bazı durumlarda yanlışlıkla tüketebilirsiniz. Boğazda kalan balık kılçığı birçok sağlık problemine neden olabilir. Peki, farkında olmadan yutulan bu parçalara ne oluyor? Nasıl çıkarılmalı? İşte tüm detaylar.
Palamut lezzetli ama bu fayda sadece hamside var! Kılçığıyla yiyince bakın ne oluyorBalık sezonunun açılmasıyla ilk olarak palamut şimdi ise hamsi tezgahlardaki yerini aldı. Palamut her ne kadar faydalı olsa da ondan elde edilemeyen bir tek şey hamsiden alınıyor. Büyük balıkların yenmeyecek kadar büyük ve sert kılçıkları hamside yenecek kadar küçük ve yumuşak oluyor. Elbette bir faydası var!
İnanılmaz olay! İnce bağırsağından çıktıManisa'nın Salihli ilçesinde şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir kişinin ince bağırsağında tespit edilen 6 santim uzunluğunda balık kılçığı operasyonla çıkarıldı.