Pastırmalı sandviçle dünya kupasınaÖnümüzdeki hafta Delifrance tarafından dokuzuncusu düzenlenecek olan dünya sandviç kupasında Türkiye’yi Zeynep Tunç temsil edecek. Tunç yarışmaya “Past sense” isimli pastırmalı bir sandviçle katılacak
Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin'Lahana, salatalık, biber, pancar ve erik gibi sebze-meyveler kullanılarak 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşu, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında. Enfes tadının yanı sıra sağlığımıza da birbirinden kıymetli katkılar sunan turşuyu pek çok kişi de evde yapmayı tercih ediyor. Peki, turşunun kıtır kıtır olmasının sırrı sirkede mi yoksa limonda mı saklı? İşin ustası formülünü verdi.
Kışa hazırlık pazarı ısıttıSemt pazarlarında beş tezgahtan biri turşuluk, salçalık ürünlerle dolu. Ürün de bol, alıcısı da... Pazarcıların, “Kavga etmeyin, herkese yeter” diye espriyle sattığı ürünlerin kilogramı 2-5 lira arasında değişiyor
Kışa kapak olsun!Evde kışlık hazırlığı yapmak son dönemde yükselişe geçti. Salçalar, reçeller kaynatılıyor, turşular hazırlanıyor. Her biri özenle kavanozlanıp mutlaka sosyal medyada paylaşılıyor.
Yöresel tatları 30 ülkeye satıyorAntalya'nın 103 yıllık reçelcisi Yenigün, 40'ın üzerinde reçel, 90'ın üzerinde lokum ve turşu çeşitlerinden oluşan yöresel tatları 30 ülkeye ihraç ediyor.