Soğanın kırmızısı yemeği şölene çeviriyor! 12 saatte turşu hazır, azıcık şeker yeterBir yemeğin parlaklığa, asitliğe veya renge ihtiyacı olduğunda, her zaman sirke ya da limona başvurmanıza gerek yok. Özellikle de kırmızı soğanlardan turşu yaptıysanız yemeğiniz için en iyi tercih bu turşu olabilir. Kırmızı soğanları basit bir sirke solüsyonunda bekleterek yapılan bu basit turşu güveçlere, yavaş pişirilen çorbalara ve yeşil salatalara asit ve çıtırlık katıyor. Peki kırmızı soğan turşusu nasıl yapılıyor?
Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin'Lahana, salatalık, biber, pancar ve erik gibi sebze-meyveler kullanılarak 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşu, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında. Enfes tadının yanı sıra sağlığımıza da birbirinden kıymetli katkılar sunan turşuyu pek çok kişi de evde yapmayı tercih ediyor. Peki, turşunun kıtır kıtır olmasının sırrı sirkede mi yoksa limonda mı saklı? İşin ustası formülünü verdi.
Konserve ve turşu yapımında sağlık için dikkat edilmesi gereken noktalarSonbahara geçiş yapmaya hazırlandığımız bu günlerde evlerde konserve hazırlama telaşı yaşanıyor. Bu süreçte bakteri ve mikroorganizmaların oluşmaması için sterilizayon işlemi çok önemli. Aynı zamanda konserve yapılacak sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanması, küflenmiş ürünlerin kesinlikle kullanılmaması da gerekiyor. Peki, kışlık konserve ve turşu hazırlıkları sırasında nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Özden Örkcü, uyarılarını sıraladı.
Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken 10 önemli kuralBir yandan Covid-19 enfeksiyonu, bir yandan mevsimsel hastalıklar derken bağışıklık sisteminin güçlü olması her zamankinden çok daha önemli. Lezzetli olduğu kadar bağışıklığı güçlendirmeye katkı sağlamasıyla da öne çıkan besinlerden turşuya sofralarda yer vermek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş, turşu kurarken, tüketirken ve saklarken dikkat edilmesi gereken 10 önemli kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.