Son dakika insanlık tarihi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan insanlık tarihi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan insanlık tarihi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.171 insanlık tarihi haberi bulunmuştur.
Hayat ikilikten ibaretMelek Zeynep Bulut, bu kez “Duo” ile Paris’ten ödülle döndü. Bulut, “‘Duo’ ikilikleri anlatır, madde-anlam, beden ve onun içinde yaşadığımız şeyler, günün sonunda devam eden aktarım süreci gibi” diyor
Bilgiye Adanmış Anıtlar: Kütüphane YapılarıYirmi birinci yüzyılda, nitelikli tasarlanmış kütüphane yapıları topluluklar için yalnızca kitaplara ulaşılan bir alan olmakla kalmıyor; aynı zamanda fikir alışverişini mümkün kılan kültürel bir kamusal alan oluşturuyor, karşılaşma mekanları sağlıyor ve aidiyet duygusunu güçlendiriyor. Herkese ait, herkes için önemli bir mekan olarak tasarlanmış, hem mimari tasarımın niteliği hem de yapının topluluk ve kent ile kurduğu ilişki açısından nitelikli kütüphane yapılarını bir araya getirdik.
Yapıcıoğlu: Filistin direnişi bir zafer kazanmıştırHür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gazze'de sağlanan ateşkese ilişkin, "Filistin direnişi bir zafer kazanmıştır. Bu bir zaferdir ve siyonizmin burnu sürtünmüştür. Onlar askeri hedeflerini gerçekleştiremediler." dedi.
Anadolu'nun sevinçten doğan şükür ritüeli: Kırk uçurma nedir?Yeni bir bebeğin dünyaya gelişi, insanlık tarihi boyunca birçok kültürde sevinçle karşılanmış ve özel ritüellerle kutlanmıştır. Bu kutlamalar hem bebeğin sağlığı hem de çeşitli manevi anlamlar taşıyan geleneklerle, inançlarla zenginleştirilmiştir. Bu geleneklerden biri de kırk uçurmadır. Anadolu'nun birçok bölgesinde, bebeğin ilk 40 günü dolduktan sonra yapılan bu özel ritüel hem sağlık hem de manevi açıdan önemli bir anlam taşır. Peki, kırk uçurma nedir ve bu gelenek nasıl uygulanır?
30 Mayıs Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumuİnsanlık tarihi kadar eski olan astroloji yıldızbilim ve burçlar konusu geçmişte olduğu gibi günümüzde de aynı güncelliğini korumaktadır. 30 Mayıs hangi burç oluyor? Özellikleri, yükseleni ve burç yorumu nedir? 30 Mayıs hangi burçtur, burcun özellikleri hakkında bilgileri sizler için derledik.
4 Temmuz Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumuİnsanlık tarihi kadar eski bir konu astrolojidir. Bu ilginin varlığı yapılan kazılar ve geçmişten gelen kadim bilgilerden anlaşılmaktadır. Gerçekten de gökyüzü olayları, yıldızlar ve burçlar hem cezbedici olmuştur. Günümüzde de bu merak sürmektedir. İşte ilgiyle okuyacağınız 4 Temmuz hangi burç, yükselen, yorumları ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
30 Nisan Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç YorumuAstroloji insanlık tarihi kadar eski bir alandır. Yıldızlar, burçlar ve astroloji dün olduğu kadar bugün de insanların ilgisini çekmektedir. 30 Nisan hangi burç oluyor? Özellikleri, yükseleni ve burç yorumu nedir? 30 Nisan hangi burçtur, burç ile ilgili bilgileri sizler için derledik.
16 Mart Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu İnsanlık tarihi kadar eski bir durumdur yıldızlara, astrolojiye duyulan ilgi. Arkeolojik kazılardan ve bulgulardan eski dönemlerde de insanların burçları takip ettikleri anlaşılmaktadır. 16 Mart hangi burç oluyor? Özellikleri, yükseleni ve burç yorumu nedir? İşte sizler için 16 Mart hangi burç ve burcun özelliklerine ilişkin bilgileri derledik.
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hep birlikte Türkiye'nin önlenemez yükselişine şahit olacağızTBMM'de 15. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşma yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bundan sonraki süreçte uluslararası alanda İsrail'i çok daha zor, zorlu ve kötü günler beklediğini ifade etti. Kurtulmuş, 'Çok açık söylemek gerekirse bu çok kutuplu çok merkezli oluşmakta olan yeni dünya sistemi içerisinde hep birlikte Türkiye'nin önlenemez yükselişine şahit olacağız.' dedi.
Kurtulmuş: Terörü artık Türkiye'nin gündeminden kaldırmamız gerekiyorTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Şu kararı vermemiz lazım. Terörsüz bir Türkiye mi, terörle mücadeleyi bir şekilde artık kanıksamış ve bunun bedelini en ağır şekilde ödemiş bir Türkiye mi? Hiç şüphesiz terörsüz Türkiye. Bunun için üzerine düşen sorumluluğu herkesin yerine getirmesi lazım." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yurt dışına kaçırılan 12 bin tarihi eseri milletimizle buluşturdukCumhurbaşkanı Erdoğan Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri ve Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni'nde, "Yurt dışına kaçırılan binlerce tarihi eserin yerlerini tespit edip bu eserleri tekrar ülkemize getirmek için gerekli çalışmaları hızla başlattık. Toplam 12 bin tarihi eserimizi ait olduğu bu topraklarla milletimizle buluşturduk." açıklamasında bulundu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "Türkiye Innovation Week" etkinliğinde konuştuSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dünyada ezberlerin değiştiği, alışkanlıkların terk edildiği bir dönemin içinde olunduğunu belirterek, "Bu yeni döneme teknoloji üretme ve geliştirmede yapamazlar, başaramazlar diyenlere inat, artık kendi evlatlarının kabiliyetlerine, akıl ve alın terine güvenen bir Türkiye var." dedi.
Kurtulmuş: İsrail'in yayılması milli güvenlik sorunuMeclis'te 'İsrail terörü' oturumunda konuşan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "Milli güvenlik sorunu olarak gördüğümüz İsrail'in bölgedeki yayılmacı politikalarına karşı TBMM olarak birlik beraberlik içinde emin adımlarla ilerlemeliyiz." dedi.
Tartışmada son nokta: Kıtalar yeniden birleşir mi? Dünya haritasını tarihe gömebilirDünya’nın yüzeyini oluşturan kıtalar gözle görülmeyen biz hızla ama sürekli bir hareket halinde. 250 milyon yıl sonra bu hareketlerin dünya yüzeyini radikal bir biçimde değiştirebileceği ve yeni bir süper kıta oluşturabileceği yönünde tartışmalar devam ediyor. Yaklaşık 300 milyon yıl önce Pangea adı verilen tek bir süper kıta, yeryüzündeki tüm kara parçalarını birleştirmişti. Peki, kıtaların bu hareketliliği gelecekte benzer bir sonucu doğurabilir mi? Prof. Dr. Zihni Mümtaz Hisarlı, Milliyet.com.tr için yanıtladı.
Bakan Işıkhan: "Amacımız rekabetçi bir yatırım ortamı sağlamak"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Tech Visa programı ile Türkiye'de start-up girişimi kurmak isteyen yabancılara, hızlandırılmış ve istisnai usule tabi çalışma izni süreçleri sunacaklarını ve ilk başvuruda 3 yıla kadar çalışma izni düzenleyeceklerini belirterek, "Bu sayede bürokratik süreci kısaltarak hızlı işleyen bu sektörün ihtiyacını karşılayan idari bir süreç işleteceğiz." dedi.
Bir yer keşfedelim: Geçmişten bugüne Göbeklitepe'nin sırrıDünya üzerindeki en eski tapınaklarından biri olan Göbeklitepe, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Şanlıurfa şehrindeymiş. İnsanlık tarihinin gelişmesi ve bilinmeyen sırların çözülmesi için büyük bir öneme sahip olan Göbeklitepe için gidenler oranın çok büyülü ve gizemli bir yer olduğunu söylüyor.
Kentlerin Bağlayıcı Müşterekleri: KöprülerCoğrafyaları birbirine bağlayan ve kentlere kimlik kazandıran köprüler, insanlık tarihi boyunca yalnız mimarlık ve mühendisliğin ara kesitinde konumlanan strüktürel birer geçit olmakla kalmadı; aynı zamanda kendi döneminin hayal gücünü, teknolojisini ve kültürel bağlamını yansıtan sembol bir kimliğe de sahip oldu. Dosya sayfalarımızda, dünyanın dört bir yanında çeşitli ölçek ve işlevlerde inşa edilmiş çağdaş köprü yapılarından bir seçki sunuyoruz.
Göbeklitepe'den yükselen dut ağacının sırrı! 12 bin yıllık soruya cevap aranıyorİnsanlık, çok sayıda önemli keşfe tanıklık etti. Kimi keşifler bilim alanında çığır açıcı nitelikleriyle ön plana çıkarken, kimileri ise antik dillerin çözülmesi hakkında kritik bir rol üstlendi. Göbeklitepe ise insanlık tarihi hakkında bilinenlerin yeniden yazılmasını, birçok bilinmeze cevap bulunmasını sağladı. Üstelik bu serüvene Göbeklitepe'nin tam merkezinde bulunan dut ağacı da dahil.
Japonya'daki atom bombası saldırısının üzerinden 79 yıl geçtiJaponya'da on binlerce insanın ölümüne yol açan dünyanın ilk atom bombası saldırısının üzerinden 79 yıl geçti. Acılar hala tazeliğini korurken, hayatını kaybedenlerin yarın Hiroshima'da yapılacak törenle anılması bekleniyor.
Cevdet Yılmaz: Kutsallarımıza dönük eylemlerin düşünce hürriyeti ile meşrulaştırılması kabul edilemezCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bağımsızlık kavramı gerçekten çok önemli. Ülkeler veya milletler hukuken bağımsız olabilirler ama gerçek anlamda bağımsızlık bunun çok ötesine giden bir kavramdır diye düşünüyorum. Hukuki bağımsızlığın yanı sıra ekonomik, teknolojik yetkinlikler, kurumsal yetkinlikler de fiili anlamda, gerçek anlamda bağımsızlık için çok kıymetlidir” dedi.
İnsanlık Tarihi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.