Son dakika ilginç binalar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ilginç binalar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ilginç binalar haber sayfamızda...
Orada Ne Geçmiş Ne Gelecek Var: PripyatPripyat’ın harikulade doğasının sunduğu nimetlerin tam ortasında, Soğuk Savaş döneminin getirdiği gerilimden uzakta ve iş yeriniz olan Çernobil Nükleer Santrali’ne, yalnızca iki kilometre mesafedesiniz...
Uzaktan Bakınca Yaratığa Benziyor: KunsthausHer ne kadar bazı mimarların sıra dışı fikirlerini ve tasarımlarını hayata geçirmeleri alışılagelmiş bir şey olsa da şimdi size bahsedeceğimiz binayı şeklen gözünüzde canlandırmakta biraz zorlanabilirsiniz...
Baktıkça Başınız Dönecek: Turning TorsoBir tarafta sanat, diğer tarafta matematik ve ikisinin birleşiminden doğan mimari şaheserler… Bu yazıda İsveç’in Malmö kentinde yükselen gerçek bir şaheserle tanışacaksınız: İşte aklın sınırlarını zorlayan tasarımıyla Turning Torso!Öncelikle "Turning Torso" ne demek? "Turning" İngilizcede dönüş manasına geliyor...
Çizgi Filmden Fırlamış Gibi: Forest SpiralWalt Disney’in bir filminden fırlamış gibi gözüken bu rengarenk sarmal apartman ünlü ve sıra dışı mimar Friedensreich Hundertwasser’e ait...
Mantarı Ters Çevirmişler: Kettle HouseAmerika’nın Teksas eyaletinde yer alan bir bina, başta bölge halkı olmak üzere birçok insanın aklını karıştırmayı başarıyor...
Piramitlerden İlhamlı: Ryugyong HotelDünyanın en dışa kapalı ülkesi Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da bulunan Ryugyong Hotel yeryüzünün en gizemli ve dikkat çeken başarısız inşaatlarından biri olarak biliniyor...
Rize'de bu kez de fıkra gibi Hükümet KonağıSon dönemde 'labirent gibi üst geçit' ve '8 katlı merdivenle ulaşılabilen apartman' gibi ilginç yapı haberleriyle gündeme gelen Rize'de, bu kez de Hükümet Konağı binasındaki proje hatası şaşkınlık yarattı...
700 yıllık tarihi eserin önüne 14 katlı bina!Kayseri'de yaklaşık 700 yıllık tarihi Köşk Medrese'nin etrafındaki çevre düzenlemeleri ve dış restorasyon çalışmaları tamamlandı. İçinde restorasyonu süren tarihi medresenin yaklaşık 50 metre önüne ise 14 katlı bina yapıldı.
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür...İstanbulSMD’nin düzenlediği “Mimarlık Ne İşe Yarar” konferansı için İstanbul’a gelen Suriyeli mimar, yazar ve yayıncı Dr. Marwa AlSabouni ile dünya çapında ses getiren kitaplarını, mimarlığın ve şehirlerin savaş ve çatışmalardaki rolünü, yıkımına tanıklık ettiği kadim şehir Humus’taki gözlemlerini ve kentlerin yeniden inşasındaki olası riskleri konuştuk.
İki boyutlu gibi görünen ev dikkatleri çekiyorBalıkesir’in Edremit ilçesinde iki boyutlu gibi görünen evi görenler bir daha bakıyor. Ön cepheden bakıldığında tam bir yapı görenler yan tarafa geçince sanki iki boyutlu kağıt yaprağı gibi görünen binaya şaşırıyor.
Kağıt yaprağı gibi! Bu evi görenler inanamıyorBalıkesir’in Edremit ilçesinde iki boyutlu gibi görünen evi görenler bir daha bakıyor. Ön cepheden bakıldığında tam bir yapı görenler yan tarafa geçince sanki iki boyutlu kağıt yaprağı gibi görünen binaya şaşırıyor.
3 kritik başlık! Tarihi zafer sonrası Karabağ'da ilk sandık30 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak. Uluslararası Analizler Merkezi Daire Başkanı Türkiye Sorumlusu Dr. Cavid Veliyev, yarın yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekerek bölgedeki gelişmeler, Karabağ zaferi, Türkiye ile ilişkiler, enerji ve birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.
Hanif Kara: Bizi yeni binalar inşa etmeye iten kapitalizm hakkında daha fazla tartışmalıyız...Dünyaca ünlü mimarlarla birlikte projeler geliştiren Strüktür Mühendisi ve İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü Onursal Üyesi Prof. Hanif Kara ile mimarlık ve mühendislik arasındaki ilişkiyi, teknolojinin sınırları nasıl bulanıklaştırdığını, gelişmiş ve gelişmekte olan dünyada sürdürülebilir inşanın ne anlama geldiğini konuştuk.
‘Kurtardığımız her bina zafer’Olası bir Marmara depreminden en çok etkilenecek ilçelerin başında gelen Zeytinburnu’nda yapı dönüşümünde iyi bir ivme yakalanmış ve 15 kata kadar izin veriliyor. Belediye Başkanı Arısoy, “Zeytinburnu’nda depreme hazırlanma süreci ve yakalanan ivmeden çok memnunuz” dedi.
Depremde akıllı şebekelerle elektrik akışı sürdürülebilirAfetlere karşı akıllı şebekeler, başta güneş ve rüzgar olmak üzere dağıtık enerji kaynakları ve bataryalarla bütünleşik mikro şebekeler, mobil enerji depolama sistemlerinin kullanılması, fay hatlarının yoğun olduğu bölgelerde önceliklendirilebilir.
Anadolu tarihinin değişmeyen acısıAnadolu, pek çok kez büyük depremlerle sarsıldı. Depremler İstanbul’dan İznik’e, İzmir’den Denizli’ye, geçmişte birçok kentte yıkımlara neden olurken, yaşadığımız son deprem felaketinde büyük hasar alan Antakya ve Kahramanmaraş gibi şehirler de tarihte defalarca yerle bir oldu.
Heykeller ayakta tümülüsler harapDepremde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman’da tarihi mekânlar da zarar gördü. Nemrut’un iki bin yıllık heykelleri ayakta kaldı, Arsemia ve Karakuş Tümülüsü’ndeki eserler sarsıntıya dayanamadı.
'Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi'Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ile ilgili ön değerlendirme raporunu açıkladı. Bölgedeki hasar dağılımında eski ve yeni binalar karşılaştırılırken, 2000 sonrası inşa edilmiş betonarme binalar için “Yönetmeliklere göre tasarlandığı ve inşa edildiği farzedilen bu binalar eski tarihli binalara göre daha iyi performans göstermiştir” denildi. Ayrıca tünel kalıp sistemli binaların da, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterip güven verdiğine dikkat çekildi.
İlginç Binalar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.