Son dakika higgs bozonu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan higgs bozonu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan higgs bozonu haber sayfamızda...
CERN’deki deneye tam üye olduİstinye Üniversitesi (İSÜ), dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarı ve bilimsel keşif merkezi Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) yer alan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’ndaki ATLAS Deneyi’ne tam üye olarak kabul edildi.
‘Karanlık madde’ için rekor kırıldıCERN’deki bilim insanları enerjinin çoğunu oluşturan “karanlık madde”nin sırlarını keşfedebilmek amacıyla protonları rekor bir enerji seviyesinde çarpıştırdı.
Higgs Bozonu Nedir, Nasıl Oluşur? Higgs Bozonu Ne İşe Yarar?Büyük Patlama fikrine göre patlamada meydana gelen saniyenin milyonda birinin sonrasında ilk parçacıkların etrafa saçılması olarak da biliniyor. Bu parçacıklar da saf enerji olarak biliniyor ve bu kütlelerin herhangi bir kütlesi yoktu. Higgs bozonu (Tanrı Parçacığı) ise, evrenin başlangıcı olarak tanımlanıyor. Higgs bozonu nedir, nasıl oluşur sizler için derledik.
AYT Fizik’te bir soru hatalı iddiasıYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) Fizik’te yer alan bir sorunun hatalı olduğuna yönelik iddialar var.
Büyük Hadron Çarpıştırıcısı kapatıldıAtom altı parçacığı "Higgs Bozonu"nun keşfiyle sonuçlanan önemli fizik deneylerinin yapıldığı Büyük Hadron Çarpıştırıcısının, iyileştirme çalışmaları nedeniyle kapatıldığı bildirildi.
Yeni bir atom altı parçacık keşfedildiBilim adamları, yeni bir atom altı parçacık keşfettiklerini açıkladı. Avrupa'daki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nda görevli fizikçiler, uzun süredir teoride var olduğu kabul edilen ancak daha önce hiç görülmeyen baryon türünün anlık keşfini duyurdu.
CERN Direktörü Prof. Rolf Heuer Boğaziçi Üniversitesi'nde!Boğaziçi Üniversitesi’nin 2013 yılından bu yana sürdürmekte olduğu ve dünyanın önde gelen akademisyen ve bilim insanlarını konuk ettiği Boğaziçi Lectures programının yeni konuğu Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN eski Genel Direktörü Prof. Rolf–Dieter Heuer oldu.
CERN deneyleri 'Higgs Bozonu'na ışık tuttuParçacıklara kütlelerini verdiği düşünülen ve "Higgs Bozonu" adı verilen atomaltı parçacığı hakkında daha detaylı bilgilere ulaşıldığı bildirildi.
CERN’de büyük gelişmeDünya İşviçre’den gelen haber ile bir kez daha heyecanlandı.Dün İsviçre’de CERN’in Büyük Hadron Çarpıştırıcısı deneyinde ‘pentekuark’ isimli yeni parçacıkların keşfedildiği bilgisi geldi.
Nobel Ödülü’nü sattıNobel Ödülü’nü satan bilim insanları arasına bir yenisi daha eklendi. "Higgs Bozonu" için "Tanrı Parçacığı" ifadesini ilk kez kullanan fizikçi Leon Lederman, Nobel Ödülü’nü 765 bin dolara sattı.
English at Home ile keyifli İNGİLİZCEİngilizceyi kitapların dışına çıkararak ezber bozan English at Home uygulaması, öğrencilere haftanın her günü için farklı bir dil becerisi geliştiren içerikler sunuyor
Dünyanın en iyi üniversiteleri açıklandıİngiltere’de yüksek öğrenimle ilgili yayınlanan “Times Higher Education (THE)” isimli haftalık derginin “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” listesinde, Türkiye’den 4 üniversite ilk 200'de, toplam 6 üniversite de ilk 400'de yer aldı.
Türkiye'den 6 üniversite "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesindeODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Sabancı, Bilkent ve Koç üniversiteleri "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde yer aldı. Times Higher Education Dergisi Editörü Baty, "Bu yıl Türkiye için çok iyi bir yıl oldu. Sıralamada ciddi yükselişler gerçekleşti" diye konuştu.
Stephen Hawking ,‘Tanrı parçacığı’ Hakkında Açıklamalarda BulunduDünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking, bilim insanlarına önemli bir çağrıda bulundu.Tanrı parçacığı’ olarak da adlandırılan Higgs Bozonu üzerinde araştırma yapan bilim insanlarına seslenen Hawking, ‘parçacığın çok yüksek enerjiye maruz kalması durumunda evrenin yok olmasına neden olabileceğini’ ifade etti.
CERN ile nişan taktık fiziğimiz düzelecekEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN) ile anlaşma imzalandığını belirterek, “Türk şirketleri CERN ihalelerine katılabilecek. Fizikte yeni dönem başlıyor” dedi.
‘Tanrı parçacığı’ artık Nobel’liİlk kez 1964 yılında Peter Higgs tarafından ortaya atılan teori, bilim dünyasında evrenin nasıl oluştuğuna dair önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.
Parçacık fiziği sona mı eriyor?Higgs Bozonu’nun izine ulaşılmasına rağmen şimdiye kadar süper simetri teorisine dair destekleyici bir bulguya ulaşılmaması teoriyi şüpheye düşürdü
Mars'taki yaşama vatandaş yorumu!Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gezegendeki kaya örneklerindeki minerallerin analizinin, geçmişte Mars'ta hayatın var olmuş olabileceğini gösterdiğini açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (Cern) bilim adamları, elde ettikleri verilerin, "Tanrı Parçacığı" olarak adlandırılan Higgs Bozonu’nun varlığını kanıtladığına artık emin olduklarını belirtti. Peki, sokaktaki insan tüm bu açıklamalardan sonra ne düşünüyor? Mars'ta yaşam var mı? Tanrı Parçacığı gerçekten keşfedildi mi?..
Mars'taki yaşama vatandaş yorumu!Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gezegendeki kaya örneklerindeki minerallerin analizinin, geçmişte Mars'ta hayatın var olmuş olabileceğini gösterdiğini açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (Cern) bilim adamları, elde ettikleri verilerin, "Tanrı Parçacığı" olarak adlandırılan Higgs Bozonu’nun varlığını kanıtladığına artık emin olduklarını belirtti. Peki, sokaktaki insan tüm bu açıklamalardan sonra ne düşünüyor? Mars'ta yaşam var mı? Tanrı Parçacığı gerçekten keşfedildi mi?..
Higgs Bozonu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.