Son dakika hayatta kalma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hayatta kalma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hayatta kalma haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.147 hayatta kalma haberi bulunmuştur.
Su altında hayatta kalabiliyor: Bombus yaban arılarıDoğa, hayatta kalma mücadelesinde her canlının kendine özgü stratejiler geliştirdiği bir sahne gibidir. Bombus yaban arıları da bu sahnenin dikkat çekici aktörlerinden biridir. Çoğumuz, arıları yalnızca havada uçarken ya da çiçeklerin etrafında vızıldaşırken görürüz, ancak bu küçük canlılar, beklenmedik durumlarda su altında hayatta kalabilmek gibi şaşırtıcı bir yeteneğe de sahiptir. Kanada'daki bilim insanlarının yaptığı bir araştırma, bu arıların çevresel tehditlere karşı geliştirdiği hayatta kalma mekanizmalarına ışık tuttu. Peki, bu olağanüstü beceri nasıl mümkün oluyor?
Son dakika | Ukrayna ilk kez İngiliz Storm Shadow füzelerini kullandıUkrayna Rusya'ya karşı ilk kez İngiliz yapımı Storm Shadow füzelerini de kullandı. ABD Kiev elçiliğini kapatırken vatandaşlarına sığınak uyarısı yaptı. Almanya ise 3. Dünya Savaşı olasılığı için tasarladığı planı devreye soktu. İşte son gelişmeler...
Avrupa'da panik: Üç ülkede 'savaşta sağ kalma' rehberi dağıtıldıMilyonlarca İsveçli, Pazartesi günü olası bir savaşa ve büyük bir kriz durumuna nasıl hazırlıklı yakalanabilecekleri ve bu krizde nasıl hayatta kalabileceklerini anlatan "Kriz veya Savaş Gelirse" adlı bir kitapçık almaya başladı.
Ölümcül sonuçlar doğurabilen zehirli hayvanlar zehrini nasıl üretiyor?Doğada bazı hayvanlar, kendilerini korumak ya da avlanmak için zehir üretir ve kullanırlar. Bu hayvanlar arasında yılanlar, akrepler, örümcekler ve bazı deniz canlıları gibi pek çok tür bulunur. Zehir, doğrudan veya dolaylı temasla vücuda girdiğinde ciddi zararlar verebilir ve bazı durumlarda ölümcül olabilir. Zehir, aslında doğanın hayatta kalma stratejilerinden biridir. Peki ama canlılar nasıl zehir üretirler?
2 milyon kişiyi öldüren iskorbüt yeniden gündemde! Dikkat çeken 'mide ameliyatı' detayıYüzyıllar önce ortaya çıkan 'iskorbüt hastalığı' milyonlarca kişinin hayatına mâl olmuş ve yıllar boyunca denizcilerin peşini bırakmamıştı. Temelde C vitamini eksikliğinden ve beraberinde getirdiği sorunlardan kaynaklanan bu hastalık adeta yeniden hortlamış durumda. Araştırmacılar, bu uyanışa sebep olarak mide küçültme ameliyatlarını işaret etse de uzmanlar bakın ne diyor.
Robottan insanlık dersleriBir robotun anneliği ve vahşi doğada hayatta kalmayı öğrenmesini anlatan “The Wild Robot/Vahşi Robot” DreamWorks’ün “Shrek”ten beri en başarılı animasyonu.
Tarih yazan şampiyon tenisçi Zeynep Sönmez yurda döndüMeksika'da düzenlenen Merida Açık Kadınlar Tenis Turnuvası'nda zafere ulaşan milli tenisçi, yurda döndü. Zeynep Sönmez yaptığı açıklamada "7 yaşında tenise başladım. Bu şampiyonluk hedeflerimden bir tanesiydi" şeklinde konuştu.
D-Smart, hafta sonu dopdolu! Kahkaha ile geçecekD-Smart, beyaz perdenin başarılı filmlerini evlere taşımaya devam ediyor. Komedi filmleri “Çirkin Şansı”, “Kardeşim Benim 1” ve “Çakallarla Dans 4” bu hafta sonu seyirciye kahkaha dolu geceler yaşatacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin ve Lübnan çağrısıİsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik katliamlarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlık adına utanç verici günlerin yaşandığını ifade etti. Erdoğan, uluslararası hukukun yerini artık orman kanununa bıraktığını söyleyen Erdoğan, 'İslam alemi bugün geçmişte hiç olmadığı kadar varlık yokluk imtihanından geçiyor. Zorlu bir süreci hep birlikte tecrübe ediyoruz.' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin ve Lübnan çağrısıİsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik katliamlarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlık adına utanç verici günlerin yaşandığını ifade etti. Erdoğan, uluslararası hukukun yerini artık orman kanununa bıraktığını söyleyen Erdoğan, 'İslam alemi bugün geçmişte hiç olmadığı kadar varlık yokluk imtihanından geçiyor. Zorlu bir süreci hep birlikte tecrübe ediyoruz.' dedi.
İklim krizinin etkileri rekor düzeyde, Türkiye'de durum ne? COP16 İklim ve Biyoçeşitlilik zirvesi başlarken, Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Meteoroloji Örgütü'nün de dahil olduğu 57 kurumdan iklimin gezegene ve insanlara etkisiyle ilgili çarpıcı veriler geldi.
Günün Fotoğrafı: Affet bebeğimİsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken bölgeye uyguladığı ambargo sebebiyle Filistinliler açlıkla mücadele ediyor.
Farklı bölgeler farklı hayvanlar! Canlı çeşitliliğinin kaynağı ne?Dünyamızda milyonlarca hatta milyarca farklı canlı türü var. Her geçtiğimiz gün yeni canlı türleri keşfediyoruz. Bu çeşitlilik doğayı büyüleyici kılan özelliklerden birisi. Ancak bu kadar farklı hayvan, bitki ve mikroorganizmanın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü? Aslında türlerin bu olağanüstü çeşitliliğinin ardında yatan pek çok neden bulunuyor ve bunlar, canlıların hayatta kalma mücadelesi ve çevreye uyum sağlama becerileriyle yakından ilişkili diyebiliriz.
Doğadaki en ilginç türler arasında: Kuzey cam kurbağasıKuzey cam kurbağası, Orta Amerika'nın tropik yağmur ormanlarında yaşayan ve doğanın en ilginç amfibi türlerinden biri olarak dikkat çeken bir canlıdır. Bu eşsiz kurbağa türü, vücut yapısındaki şeffaflıkla dikkat çeker. Şeffaf karnı sayesinde iç organları, dışarıdan bakıldığın görülebiliyor. Bu benzersiz özellik, Kuzey cam kurbağasına sadece görsel olarak etkileyicilik katmaz, aynı zamanda onun hayatta kalma stratejilerinin de önemli bir parçasıdır. Bu kurbağalar hem göz alıcı görünüm hem de etkileyici yaşam biçimleriyle ekosistemlerinde önemli bir rol oynuyorlar.
Kitap oku ömrünü uzatYale ve Michigan Üniversitesi tarafından 50 yaş üstündeki 3 bin 635 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmanın sonucuna göre kitap okumak, ölüm riskini yüzde 20 azaltıyor.
Kendini muayene et, erken tanıya gitGeçmişte ileri evrede teşhis edilen meme kanseri, günümüzde yürütülen tarama programları ile daha erken evrede teşhis edilebiliyor. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin tedavilerinde daha başarılı olunuyor ve hastanın yaşam kalitesi önemli ölçüde artıyor. Erken tanı için meme kanseri farkındalığı ve elle muayene büyük önem taşıyor
‘Ömür bundan fazla uzamaz’Yeni bir araştırmaya göre, insanlık yaşam beklentisinin üst sınırına ulaştı. 100 yaşına ulaşan insan sayısının artması, genel yaşam süresinin uzadığı anlamına gelmiyor
Sessiz tehdit, yayılma riski yüksek!Son yıllarda adını daha sık duymaya başladığımız Marburg virüsünün Ruanda’dan Almanya’ya sıçradığı endişesi, Avrupa’daki yetkilileri alarma geçirdi.
İndiği okul servisinin altında kalmıştı: Emre gözlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya Erzurum’da okul servisinin altında kalarak ağır şekilde yaralanan ve halen hastanede yaşam mücadelesi veren Emre Kara’nın anne ve babası, yoğun bakımda bulunan çocuklarının gözlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu, Sağlık Bakanlığından uzanacak yardım elini beklediklerini söyledi.
Kasapoğlu: Biz barışı tüm dünya için istiyoruzÖnceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu New York’ta katıldığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumu ile ilgili gözlemlerini ve uluslararası gündeme dair düşüncelerini paylaştığı Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu: Türkiye’nin Küresel Rolü başlıklı yeni makalesini yayınladı.
Hayatta Kalma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.