Ne zeytinyağı ne de ayçiçeği! Kızartmayı şölene çevirecek, yüksek ısıya da dayanıklıKızartmalar, mutfakların en sevilen ve en çok tüketilen yiyeceklerinden biridir. Patates kızartması, kabak, patlıcan, tavuk, balık veya hamur işleri... Hepsinin lezzeti harika olsa da yanlış yağ kullanımı hem sağlık açısından risk taşıyabilir hem de lezzeti kötü etkiler. İşte kızartma yapmak için kullanacağınız en faydalı yağ.
Kabardıkça kabaran hamurun püf noktası! İçine 1 kaşık ekleyince kalıbından taşıyorLezzetli ve tam kıvamında kabaran hamur işleri yapmak, mutfakta en çok arzulanan şeylerden biridir. Ancak bazen ne kadar dikkat edilirse edilsin hamur beklenen şekilde kabarmaz ya da fırında sönüp istediğiniz kıvama ulaşmaz. İşte size hamurunuzu kabarttıkça kabartan ve adeta kalıptan taşmasını sağlayan mucizevi bir yöntem!
Vücudun ikinci beynini mahvediyor! Elinizi bile sürmeyin, meğer çok zararlıymışGün içerisinde tükettiğimiz besinler, organlarımızın sağlıklı işleyişi için kritik rol oynar, ancak bazı yiyecekler farkında olmadan sağlımızı ciddi zararlar verebiliyor. Özellikle milyonlarca sinir hücresi ve bağışıklık sistemi hücrelerinin yüzde 70’ini barındırdığı için "ikinci beynimiz" olarak adlandırılan bağırsaklarımız, bu süreçte büyük önem arz ediyor. İşte her lokmada sağlığınızdan çalan o yiyecekler…