Pilava serpilen karabiber meğer şifaymış! İçinde yok yok, yağ bile yaktırıyor
Pilava serpilen karabiber meğer şifaymış! İçinde yok yok, yağ bile yaktırıyorTürk mutfağında ayrı bir yeri olan pilav, hemen hemen her yemeğin yanına yakışır. Üstelik sadece sade pilav değil birçok farklı alternatifle sofraları süsleyebilir. Pilavı lezzetlendirmek için tereyağı, et suyu ve farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Ancak en çok yakışan baharat da karabiberdir. Pilava karabiber dökmenin vücuda nasıl etkileri olduğunu hiç düşündünüz mü?
Mantar çorbası için 'kültür' seçin! Tarif sorduran lezzetin püf noktası
Mantar çorbası için 'kültür' seçin! Tarif sorduran lezzetin püf noktasıMantar çorbası soğuk günlerde içinizi ısıtacak bir yemek. Özellikle et suyu ve tavuk suyu kullanılarak yapılan çorbaların tadına doyum olmuyor. Mantar çorbası en özel tarifi ve püf noktasıyla haberimizde!
25.11.2024Püf Noktası
Et ve kemik suyu aynı değil! Gurmelerin tarifindeki ‘kurşun’ zehir saçıyor
Et ve kemik suyu aynı değil! Gurmelerin tarifindeki ‘kurşun’ zehir saçıyorTadına doyum olmaz çorbaların, pilavların ve yemeklerin lezzetini veren et ve kemik suları, sağlık açısındandan pek çok faydası olmasıyla biliniyor. Ancak pek bilinmese de et ve kemik suyu tam olarak aynı şey değil. Üstelik dikkat edilmediği takdirde 'kurşun' tehlikesi ortaya çıkıyor! Detaylar haberimizde.
Şehriye pilavı nasıl yapılır?
Şehriye pilavı nasıl yapılır?Şehriyeyi daha çok pirinç pilavına renk veren bir lezzet olarak biliriz. Şehriyesiz pirinç pilavının tatsız geldiği doğrudur. Ancak şehriyenin tek başına lezzetli bir pilav tarifi olması da mümkün.
29.04.2018Gündem

Benzer Haber Etiketleri