25.11.2024 - 10:24 | Son Güncellenme:
Çorbalar arasında en çok tüketilenlerden biri olan mantar çorbası, şifa dolu olduğundan rahatlıkla tüketilebilir. Mantar çorbası protein ve demir açısından çok zengindir. A, B, D ve K vitamini içeren çorba, yüksek oranda kalsiyumu da içinde barındırır. Potasyum, fosfor ve bakır mineralleri bakımından da zengin olan mantar çorbası yorgunluğu giderme özelliğine sahiptir. Mantar çorbası yoğun miktarda demir minerali içerir.
Mantar kansızlığa iyi geldiği için sağlıklı beslenmek için tüketilmeli. Sağlıklı besinler arasında yer alan mantar çorbası kansızlığa iyi gelir. Kolesterol oranını düşüren mantar çorbası, kalp ve damar hastalıkları ile kalp krizine karşı koruyucu özelliği olduğu için özellikle kalp hastaları mantar çorbasını rahat bir şekilde tüketebilir. Mantar çorbasını herkes rahatlıkla içebilir.
Mantar çorbası yapılırken en iyi seçim kültür mantarı kullanmak olacaktır. Kültür mantarlarının üzerindeki ince yüzey soyularak çıkarılmalı. Mantar çorbası yapılırken tencereye konulan unun iyice kavrulması da önemli.
Bu sayede çorbanın içerisinde un topaklanmaları olmaz. Mantar çorbasının daha lezzetli olması için içerisine et suyu ve ya tavuk suyu eklenebilir. Böylece mantar çorbası daha lezzetli olacaktır.
400 gr mantar (çorbalık olacak şekilde ufak ufak doğrayın), 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı un, 4 su bardağı su, 200 ml krema, karabiber, tuz çorba için yeterli. Üzeri için de dereotu doğrayabilirsiniz.
Tereyağını tencereye koyarak başlayın. Eriyince çorbalık doğranan mantarları ekleyin. Mantar sulanıp suyunu çekene kadar pişirmelisiniz. Ardından 2 yemek kaşığı unu ve ince doğradığınız sarımsakları ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Suyunu ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın. Tencereyi kenara alıp kremayı ekledikten sonra iyice karıştırın. Tekrar ateşin üzerine alın ve son kez bir taşım daha karıştırarak kaynatıp altını kapatın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.