Son dakika elektron haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan elektron gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan elektron haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 349 elektron haberi bulunmuştur.
2024 Nobel Fizik Ödülü'nün sahipleri belli oldu2024 Nobel Fizik Ödülü'nü "yapay sinir ağları ile makine öğrenimini sağlayan çalışmalarından" dolayı ABD'li John Hopfield ve İngiliz Geoffrey Hinton kazandı.
7,5 milyar liralık USB'nin şifresini unuttu! Son 2 hakkı kalmıştı, gelen mesaj şaşırttıİçinde 7 buçuk milyarlık Bitcoin'i bulunan USB şifresini unuttu. İçindeki her şeyin sıfırlanmaması için 2 kere yanlış girme hakkı kalmıştı. Bir eylül günü aldığı mesaj onu duruma uğrattı. Talihsiz adamın içerisinde milyon dolarlar bulunan USB'sinin akıbeti bakın ne oldu.
Yüksek teknoloji TARLA’sı devredeSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Hızlandırıcı ve Işınım Laboratuvarı’nın (TARLA) elektron hızlandırıcısını devreye alma törenine katıldı.
Einstein'ın 'foton teorisi'ni Türk profesör ispatladıProf. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni geliştirdiği nanoteknolojik sistemle ispatladı.
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru DağılımıYKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya KonularıAYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini bulduFizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
6 bin depremzedenin yaşadığı bölge incelendi, asbest çıktıTürk Tabipleri Birliği ile Türk Hava Hakkı Platformu 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu. İncelemeler sonucuna bölgede asbest tespit edildi.
Yeni Savunma Sanayii anlayışı...1990-2000 yılları arasında tedarik yaklaşımı da hazır alımdan ortak üretime doğru değişiklik göstermiş, bu süreçte Zırhlı Muharebe Aracı, Hafif Nakliye Uçağı, Başlangıç Eğitim Uçağı, Cougar Helikopteri gibi projeler öne çıkmıştır.
Cambridge’de fizik Atatüre’ye emanetTürk bilim insanı Prof. Dr. Mete Atatüre, İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’nin Fizik Bölümü olan Cavendish Laboratuvarı’nın bölüm başkanı olarak atandı.
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Başından girdi, burnundan çıktı! Bir fili öldürecek kadar radyasyona dayanma sırrıHer zamanki gibi ilgilenmesi gereken cihazlar üzerinde çalışıyordu. O anda bir aksaklık yaşanınca neyin yanlış olduğunu görmek isteyen genç fizikçi, içinden yoğun şekilde güçlü proton ışınının geçtiği kanalın içine başını soktu. İşin en korkutucu tarafı parçacık hızlandırıcısı hâlâ çalışıyordu ve radyasyon en yüksek seviyedeydi. Sonrasında yaşananlar ise akıllara durgunluk verdi.
Çığır açacak keşif! Bilim insanları zamanı geriye sardıUluslararası bir araştırma ekibi, kuantum dünyasının alışılmadık özelliklerinden yararlanarak belirli bir sistemin saatini hızlandırmanın, yavaşlatmanın ve hatta tersine çevirmenin yolunu bulduğunu iddia ediyor.
'Artık saniye' uygulamasına son veriliyorTeknolojik altyapıda problemlere yol açan artık saniye uygulaması son buluyor. Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu'nun (BIPM) cuma yaptığı oylamada, artık saniyelerin 2035'e kadar kaldırılmasına karar verildi.
Güçlü Etkileşim Nedir? Güçlü Etkileşimler Hangileridir?Güçlü etkileşim son zamanlarda çok sık araştırılan konular arasında bulunmaktadır. Kuarklar ve gluonlar arası etkilemişe güçlü etkileşim adı verilir. Kuark maddenin temel bileşiminden birini temsil etmektedir. Gluon ise kuarklar arasındaki etkileşimi sağlayan temel parçacık olmaktadır. Güçlü etkileşim nedir? Güçlü etkileşimler hangileridir? İşte, tüm detaylar.
‘Karanlık madde’ için rekor kırıldıCERN’deki bilim insanları enerjinin çoğunu oluşturan “karanlık madde”nin sırlarını keşfedebilmek amacıyla protonları rekor bir enerji seviyesinde çarpıştırdı.
Elektron ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.