Son dakika Antarktika haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Antarktika gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Antarktika haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.048 antarktika haberi bulunmuştur.
Dev buz kütlesi Antarktika'nın altında ne saklı?Dünyanın en soğuk, en rüzgârlı ve en kurak kıtası neresidir? Tabii ki, Antarktika. Kilometrelerce kalınlıkta bir buz tabakasına sahip bir kıta. Peki, bu buz tabakasının altında ne var? Gözlerden uzak, güneş ışığına hasret bir dünya, belki de bildiğimizden çok farklı bir hikâyeye sahip bir dünya. Buz tabakaları bir zamanlar burada akan nehirlerin, esen rüzgârların ve yaşamın izlerini taşıyor olabilir.
Yurdun birçok ilinde soğuk hava ve kar yağışı etkili olduMeteoroloji yeni haftanın haritasını yayınladı. Bugün yurdun neredeyse tamamında kar ve sağanak görülüyor. İstanbul dahil Marmara’nın batısı hariç kar ve sağanak etkili olacak. Ankara’da ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.
Eksi 26 derecede yaşam: Memleketimiz gerçekten çok soğuk
Doğu Anadolu Bölgesi, kar yağışının ardından etkili olan Sibirya soğukları nedeniyle buz kesti. Bölgedeki en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 26 derece olarak Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü. Soğuk hava yüzünden ağaçlar kırağı tutarken, çatılarda buz sarkıtları oluştu.
Eksi 26 derecede yaşam: Memleketimiz gerçekten çok soğukDoğu Anadolu Bölgesi, kar yağışının ardından etkili olan Sibirya soğukları nedeniyle buz kesti. Bölgedeki en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 26 derece olarak Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü. Soğuk hava yüzünden ağaçlar kırağı tutarken, çatılarda buz sarkıtları oluştu.
‘Yeni pandemi kapıyı çalıyor’ABD’de inekler arasında yayılıp insanlara bulaşan kuş gribi virüsü H5N1 mutasyona uğrama belirtileri gösteriyor. Uzmanlar, “Kuş gribi kapımızı çalıyor, her an yeni bir pandemi patlayabilir” dedi.
Dünyanın en ‘sapa’ yerinde çalışıyorlarİngiltere Antarktika Miras Vakfı (UKAHT), Antarktika’da futbol sahası büyüklüğündeki Goudier Adası’nda bulunan dünyanın en güneyindeki postanesi ve müzesinde çalışmak üzere 5 İngilizi görevlendirdi.
Kutupların sembolü penguenler ilk zamanlarda nerede yaşıyordu?Penguen denildiğinde aklınıza ilk ne geliyor? Bence, büyük çoğunluğunuzun aklına ilk olarak kar ve buzlarla kaplı bölgeler geliyor. Penguenler, kutup bölgelerinin sembollerinden biri olarak bilinse de aslında kökenleri düşündüğümüzden çok daha farklı. Genellikle Antarktika ile ilişkilendirilseler de son araştırmalar, bu sevimli kuşların aslında ilk kez Avustralya ve Yeni Zelanda'da ortaya çıktığını gösteriyor. Bilim insanları, penguenlerin uzun yolculukları sırasında nasıl yeni yaşam alanları keşfettiklerini ve soğuk iklimlere nasıl uyum sağladıklarını araştırarak, bu kuşların evrimine dair bizlere yeni bilgiler sunuyorlar.
Hiçbir Türk'ün adım atmadığı yere gidiyor! Uydudan takip edilecek: Yanında bir yudum su yokKürek Dünya Şampiyonası üçüncüsü Milli Sporcu Ali Rıza Bilal, tüm sınırlarını zorlayarak eksi 40 derecelik buzul çölünde yürüyüp Antarktika'ya varmayı hedefliyor. Uydu üzerinden takip edilecek ve 2 ay boyunca yanında bir yudum su bile taşımayacak olan Bilal'in bunu yaparken ise tek bir hedefi var. Milli sporcu, içerisine girdiği 1000 kilometrelik macerayı Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Buzullar küresel ısınmadan nasıl etkileniyor? Tamamen savunmasız haldelerBuzullar, gezegenimizin en büyük doğal koruyucularından biridir. Büyük buzullar, deniz seviyesini dengeleyerek dünya ikliminin düzenli ve dengeli kalmasına yardımcı olur. Peki, okyanus suyundaki küçük sıcaklık değişimleri, devasa buzulların büyüklüğünü etkileyebilir mi? Bu küçük değişiklikler gezegenimizin geleceği için ne anlama geliyor?
Son dakika… Meteoroloji ve Valilik uyarmıştı! Ankara’yı sağanak vurdu: 12 kentte alarmMeteoroloji haritayı güncelledi uyarılar peş peşe geldi. Bugün 12 kent için sarı ve turuncu alarm verildi. Ankara Valiliği birçok ilçe için uyarıda bulunmuştu. Beklenen sağanak yağış etkisini göstermeye başladı ve alt geçit ile caddeler suyla doldu. Öte yandan İstanbul dahil birçok kent için de sağanak alarmı verildi. İşte bu hafta için tüm yurtta beklenen hava durumu detayları…
Antarktika’da ‘istila’ tehlikesiYeni bir araştırma, küresel ısınmanın deniz buzu kütlelerini eritmesiyle Antarktika ekosistemlerinin Afrika ve Avustralya’dan gelen çöpler, hayvanlar ve bitkiler nedeniyle bozulabileceğini ortaya koydu.
30 yıl sonra harekete geçti! 'Ölmeyi reddediyor'Dünyanın en büyük buz dağı olarak bilinen ve 30 yılı aşkın bir süre sonra harekete geçen "A23a", Antarktika yakınlarında kapıldığı girdapta aylardır dönüyor. Uzmanlar, buzdağının döndüğü sürece erimesinin gecikeceğini ifade ediyor.
İklim krizi etkisi giderek artıyor: Dünya kavruluyorDünya daha önce eşi benzeri görülmemiş bir hızla ısınıyor, 21 Temmuz’da ise bu yılın en sıcak günüydü. Prof. Orhan Şen, küresel ısınma nedeniyle gelecek yıllarda 35 derece sıcaklıkların 1-2 değil, 4-5 gün süreceğini söyledi.
Gemide 2 yıl mahsurdular, burunları bile kanamadı! 'Yöneticilere ders diye okutulsun'Tam 27 mürettebattan oluşan Endurance Gemisi dondurucu soğukta buzlara saplanmış bir şekilde mahsur kaldı. Bu sürecin 2 yıl boyunca süreceğini hiçbiri tahmin edemezdi. Uzun süren hayatta kalma mücadeleleri sonunda ne bir kavga, ne bir yamyamlık ne de başka bir olay yaşandı. Peki, Endurance Gemisi mürettebatı zorlu koşullarda tek bir kayıp bile vermeden mucizevi bir şekilde nasıl hayatta kalmıştı?
Dünya şişiyor günler uzuyorİklim değişiminin kutuplardaki buzulları eritmesinin Dünya’nın daha yavaş dönmesine, genişlemesine ve günlerin uzamasına neden olduğu ortaya çıktı.
Mezunların başarı hikâyeleriSağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Amerikan Kolejleri ile SEV İlköğretim Kurumları mezunlarının ilham verici başarı öykülerini yayınlayan sevconnect.org web sitesi açıldı.
İnsanlık tarihini baştan yazabilir! Piri Reis haritasındaki 'kayıp medeniyet'in sırrıTam 94 yıl önce tozlu bir kütüphane rafında Piri Reis'e ait olduğu belirlenen bir harita bulundu. Tozlu raflar arasında unutulmuş bu haritadaki detaylar ise birçok bilim insanının dikkatini çekiyordu. Piri Reis'in haritası Orta Çağ Antarktikası'nda kayıp bir medeniyetin varlığını ortaya çıkarmış olabilir miydi?
H5N2 virüsünden ilk ölüm gerçekleşti! Bilim kurulu üyesi Özlü: Kaynağı bilinmiyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Meksika'da ilk insan ölümü doğrulanan kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu.
Antarktika ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.