Son dakika Dünya Gıda Günü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dünya Gıda Günü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dünya Gıda Günü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.250 dünya gıda günü haberi bulunmuştur.
Dünyayı kurtaracak keşfin patentini almadı! Japonların kadim sırrı çöpteki gıdaları yeniliyorMustafa Kemal Atatürk, "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez" sözüyle geleceğini inşa etmek isteyenlere en önemli ipucunu vermişti. Bugün gelişmiş ülkelerin başında gelen Japonya da tıpkı o sözdeki gibi kadim bir sırra sahip çıkıyor ve dünyanın geleceği için önemli bir projeyi 26 yıldır uyguluyor. Milyonlarca ton gıda çöpe gitmek yerine yeniden kullanılabilir hale getiriliyor. Üstelik bu keşfin sahibi, onu geleceğe armağan ediyor ve patent almayı reddediyor!
Besin değerinden zengin gıda seçebilmek için 8 ipucuDünya Gıda Günü her yıl, FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından 16 Ekim’de gerçekleştiriliyor. Bu yıl belirlenen, “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı” teması çerçevesinde besin yoğunluğu ve iyi gıda seçimleri konusuna dikkat çeken Diyetisyen Florencia Braga, besin değerinden zengin gıda seçimleri hakkında önerilerde bulundu.
‘Gıdaya erişim herkesin hakkı’Çiğli Belediyesi, Dünya Gıda Günü kapsamında Kaklıç İlköğretim Okulu’nda öğrencilere, kendi arazilerinde yetişen buğdaydan yapılan simitleri dağıtarak farkındalık oluşturdu.
Bayat ekmeklerle lezzetli farkındalıkDünya Gıda Günü kapsamında İzmir İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte bayat ekmekler, aşçıların maharetleriyle eşsiz lezzetlere dönüştürüldü.
Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken verilerDünya Gıda Günü’nde “Temel Hizmetlere Erişim Olmadan: Soğutma Hakkı” (Without Access to Fundamental Services: The Right to Refrigeration) adlı raporundan gıda güvenliğine ilişkin önemli veriler paylaşan Beko, gıda israfının önlenmesi konusuna dikkat çekti.
Bakan Yumaklı'dan Dünya Gıda Günü mesajıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Elimizdeki en değerli hazinelerden olan gıdamıza hep birlikte sahip çıkalım. Hem bugünümüzü hem de yarınlarımızı israftan uzak, sürdürülebilir ve bereketli kılalım" ifadelerini kullandı.
‘Savaşlar gıda krizi yaratıyor’Son dönemde bölgemizde yaşanan savaş ve çatışmaların gıda krizini derinleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz girişimi ile 33 milyon ton tahılın sevk edilmesini sağlayarak küresel açlık krizi tehlikesinin önüne geçtik” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suyumuzu korumak vatanı korumaktırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü dolayısıyla video mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Suyumuzu korumak vatanı korumaktır. Kaynağımızı verimli kullanmaya çalışıyoruz.' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suyumuzu korumak vatanı korumaktırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü dolayısıyla video mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında mahiyet itibariyle hiçbir fark görmüyoruz. Bu amaçla hükümet olarak son 21 yılda ülkemizin su ve gıda güvenliğini garanti altına alacak pek çok önemli projeyi hayata geçirdik.' dedi.
Bakan Kirişci: Tahıl Koridoru'ndan geçen tahılın yüzde 63'ü Avrupa ülkelerine gittiTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "İlk geminin yola çıktığı 1 Ağustos'tan 15 Ekim'e kadar Karadeniz limanlarından taşınan tahılın yüzde 63'ü Avrupa ülkelerine sevk edilmiştir. Tahılın yüzde 24'ü Asya, yüzde 13'ü de Afrika ülkelerine ulaştırılmış, Tahıl Koridoru'ndan taşınan 7,5 milyon ton tahılın sadece yüzde 5,6'sı az gelişmiş ülkelere gitmiştir" dedi.
‘Yılda 7.7 milyon ton gıda israf ediliyor’Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, “Dünyada yılda 1.3 milyar ton, ülkemizde ise bir yılda 7.7 milyon ton gıda israf ediliyor. Ülkemizde her gün 6 milyon ekmek çöpe gidiyor” dedi.
Bakan Pakdemirli: Yeşil Kalkınma Devrimi'ni gerçekleştirmede Türkiye öncü rolü üstelenecekTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin "Yeşil Kalkınma Devrimi"ni gerçekleştirmede öncü rol üsteleneceğini belirterek, "Sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve iklim değişikliği ile mücadele açısından, AB'nin 'Avrupa için Yeşil Mutabakat' kapsamında, sağlıklı ve çevre dostu bir gıda sistemi için çalışmalarımıza başladık." dedi.
Tarihi 8 bin yıl öncesine kadar dayanıyor! İşte 30 ülkenin en iyi ekmekleriGünümüze kadar birçok ülkede farklı çeşitlerde üretilen ekmekler lezzetlerinin yanı sıra, benzersiz içerikleri ve geleneksel konumlarıyla nasıl ortaya çıktığı merak ediliyor. Sizin için aralarından seçtiğimiz farklı kültürlere ait en iyi ekmekleri ve bu ekmeklerin nasıl ortaya çıktığını araştırdık. İşte 30 ülkeye ait en iyi ekmek çeşitleri
'Koronavirüs açlık riskini artırdı'Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Çü Dongyü, “FAO’nun kurulduğu tarihten bu yana geçen 75 yıla dönülüp bakıldığında çok şey yapılmakla beraber, 700 milyon insan halen aç ve bu durum salgınla daha da kötüleşti” dedi.
Herkes doysun diye bilimsel tarımTürkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Tarık Tezel, yeryüzünde aç insan bırakmamanın yolunun, organize, bilimsel, hijyenik tarımsal faaliyet, gıda üretimi ve dağıtımından geçtiğini bildirdi. Tezel, yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü bu yıl “büyütelim, besleyelim, hep birlikte sürdürelim” temasıyla kutladığını anımsattı
Yıllık gıda üretiminin 5’te 1’i israf oluyorTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’de her yıl ülkenin yıllık gıda üretiminin beşte birine denk gelen 19 milyon ton gıdanın israf edildiğini bildirdi.
Dünya Gıda Günü nedir? Dünya Gıda Günü 2020 temasıBugün Dünya Gıda Günü. Peki, Dünya Gıda Günü nedir? Dünya üzerindeki yetersiz beslenen ve aç insanlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına 16 Ekim 'Dünya Gıda Günü' olarak ilan edilmiştir. Peki, Dünya Gıda Günü ilk olarak ne zaman ortaya çıktı? İşte Dünya Gıda Günü ile ilgili merak edilenler...
Bakan Pakdemirli: Sağlıksız yemenin maliyeti yıllık 2 trilyon dolarTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dünyada ne kadar aç varsa o kadar da obez bulunduğunu belirterek, "Sağlıksız yeme alışkanlıkları yılda 2 trilyon dolara yaklaşan maliyetiyle hükümetlerin sağlığa ayırdıkları kaynak ve bütçelerinin üzerinde büyük bir yük oluşturuyor." dedi.
O ürünler artık okul kantinlerinde bulunmayacakMilli Eğitim Bakanlığı, okul kantinlerinde satılabilecek gıda genelgesi ile söz konusu gıdalara logo zorunluluğu başlatacak. Yeni eğitim öğretim sezonunda logosuz ürünler okul kantininde bulunmayacak.
Dünya Gıda Günü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.