20.10.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:
İzmir İl Tarım Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Atölyesi’nde farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Bayat ekmeklerin kullanıldığı atölyede katılımcılar, Şef Olcay Kaygusuz yönetiminde iki ana yemek ve bir tatlı hazırladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, israfı önlemek için yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “İnsan tüketimi için üretilen ekmeğin fazlasının hayvanlara yedirilmesini de doğru bulmuyoruz. O da israf demektir” dedi.
‘Gıda israf edilecek son şey’
Şahin, Türkiye’de her yıl ortalama 7,7 milyon ton ekmeğin israf edildiğine dikkat çekerek, “Dünyada 828 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği düşünüldüğünde, israfı önlemenin önemi artıyor. Gıda israf edilecek en son şey” ifadelerini kullandı. Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, gıdanın stratejik bir ürün haline geldiğini belirterek, “Üniversitelerin topluma hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Etkinliğe katılan idarecilere, bayat ekmekten yemek tariflerinin yer aldığı kitaplar hediye edildi.