Mandalinaları 3 saat dondurmak yeterli! İftar sonrası lüp lüp gidecek, çok hafif
Mandalinaları 3 saat dondurmak yeterli! İftar sonrası lüp lüp gidecek, çok hafifTam da mevsimi iken C vitamini deposu olan mandalinayı dondurarak tüketmek, farklı bir lezzet arayanları mutlu edecek sonuçlar verebilir. Mandalina sevmeyenlerin bile vazgeçemediği bu tarif, son günlerde yeniden viral oldu. Peki yalnızca dondurma işleminin yettiği leziz tatlı nasıl yapılır?
6.03.2025Püf Noktası
Dondurulmuş gıdalar besin değeri açısından zengin mi?
Dondurulmuş gıdalar besin değeri açısından zengin mi?Taze sebze ve meyve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi. Onları en taze haliyle tüketmek de bir o kadar önemli. Ancak meyve ve sebzelerde besin değeri kaybı, dalından kopartıldığı anda başlıyor ve bunların soframıza kadar olan yolculuğu süresince devam ediyor. Burada akıllara meyve ve sebzeleri taze saklamak için başvurulan dondurma yöntemi geliyor. Peki, en iyi dondurma yöntemi hangisi? Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ cevapladı
Dondurulmuş meyveler vitaminini korur mu?
Dondurulmuş meyveler vitaminini korur mu?Ananas gibi büyük meyveleri bir kerede bitirmek mümkün değildir. Peki, kalan bölümünü ne yapmalıyız?
6.07.2021Bilgi