06.03.2025 - 11:45 | Son Güncellenme:
Ramazan günlerinde hem içinizi ferahlatacak hem de vücudunuz hastalıklara karşı dirençli olmanızı sağlayacak mandalinalı tarifi sizin için derledik. İşte mandalina sorbe tarifi!
C vitamini deposu mandalinaları buzluğa atarak işe başlamalısınız. Bu adımdan sonra ortaya bambaşka tatlar çıkarabilirsiniz. Dondurulmuş mandalinaları robottan geçirerek sorbe haline getirirseniz, ister külahla ister kaşıkla yiyebilirsiniz.
Mandalinaları soyarak işe başlayın. Dondurmadan önce mandalinaları dilimlemek gerekiyor. Bu aşamada tüm dilimlerin çekirdeklerini de çıkarabilirsiniz. Dondurmak için uygun bir kap veya tepsi hazırlamalısınız. Silikon kalıplar veya buz küpü tepsileri de mandalina dondurmak için uygundur.
Mandalina dilimlerini seçtiğiniz kabın içine tek tek dizmelisiniz. Eğer dilimlerin daha kolay dondurulmasını isterseniz, dilimleri daha küçük parçalara da ayırabilirsiniz. Bu size çıkarırken yardımcı olabilir.
Mandalina dilimlerini doğrudan dondurucuya yerleştirdikten sonra bekleme aşamasına geçiliyor. En az 2 ila 3 saat boyunca dondurucuda bekletmelisiniz. Tamamen donmalarını sağlamak için, dondurucuda bir gece boyunca tutmak da sağlıklı olabilir.
Dondurulmuş mandalinayı çıkarıp, doğrudan tüketebilirsiniz. Bunun yanında dondurulmuş mandalinalar, tatlı olarak, smoothie'lerde veya sadece sağlıklı bir atıştırmalık olarak harika bir seçim olabilir.