Tedavisi her yaşta mümkün! Çapraşık dişler pek çok hastalığa neden olabilirUzm. Dt. Yeşim Sağır, ortodontik tedavi amacıyla hekime yapılan başvuruların büyük çoğunluğuna çapraşıklığın sebep olduğuna dikkat çekti. Uzm. Dt. Yeşim Sağır, "Diş çapraşıklığı ve uyumsuz çene ilişkilerinin neden olduğu problemler estetikten çok daha fazlasını kapsar. Çapraşık dişlere sahip bireyler ağız hijyenini yeterince sağlayamaz ve pek çok diş eti hastalığı oluşur" dedi.
Diş eti hastalıkları kendini nasıl belli ediyor?Diş eti hastalığının temel nedeni bakteri plağı denen dişe sıkıca tutunan, yapışkan saydam bir tabakadır. Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler. Bakteri plağı dediğimiz bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve diş eti iltihaplarının baş sorumlusu olup zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluştururlar. Peki, diş eti hastalıkları hangi belirtilerle ortaya çıkar? Diş eti hastalıkları nasıl tedavi edilir? Cevabını Diş Hekimi Murat Öztürk verdi.
Diş Eti Hastalıkları Ve Tedavisi... Diş Eti Çekilmesi Nasıl Tedavi Edilir?Periodontoloji bilim dalı alanına giren diş eti hastalıkları farklı çeşitliliğe sahiptir. Diş eti tedavilerinde kemik kaybı, dişeti enfeksiyonları tedavi edilir. İleri düzeyde periodontol tedavide ise kemik ve diş eti kayıpları oluşur. Dişeti tedavisinde oluşan kayıplar geri kazandırılır. Diş eti hastalıkları ve çeşitlerini derledik.
Ağız kokusuna son veren yöntem! Uzmanı açıkladıAğız kokusu sosyal yaşantıda rahatsızlık veren çok ciddi bir sorun. Ağız kokusu olanlarda ilk önce ağız kokusunun sebebinin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Diş Hekimi Zafer Kazak, ardından gereken önlemlerin alınmasını söyledi. Peki, ağız kokusuna ne iyi gelir? Ağız kokusuna kesin çözüm var mı? Ağızda ortaya çıkan kötü kokuya nasıl son verilir? İşte cevabı...
Erkekler dikkat! Ağzınızda varsa sertleşme sorunu yaratıyorSertleşme sorununu dünyada binlerce erkeğin korkulu rüyası. Peki, diş ve diş etlerinde meydana gelen sorunların erkeklerde sertleşme problemine yol açtığını biliyor muydunuz? Güncel araştırmaların sonuçlarına göre diş eti enfeksiyonu ve iktidarsızlık arasında bir ilişki olabileceğinin ortaya çıktı. Periodontoloji Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Begüm Alkan bakın neler söyledi
Diş etinizdeki iltihap sizi unutkan yapıyor! Alzheimer'ı bile...Diş etinizdeki iltihabın sadece ağız ve dişlerinize zarar verdiğini sanmayın. Eğer diş eti ilitabı tedavi edilmezse hafızanızı bile etkileyebiliyor. Nasıl mı? Güney Kore’de yapılan bir çalışma şiddetli diş eti hastalığı ile hafıza zayıflığı arasında bir bağlantı olabileceğini ortaya koydu. Hatta öyle ki diş eti iltihabı olanlar olmayanlara göre yüzde 6 daha yüksek bunama riskine sahip! Periodontoloji Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Begüm Alkan araştırmanın detaylarını paylaştı
Diş fırçalarken diş etlerimiz neden kanar?Dişleri fırçalarken oluşan kanamalara dikkat edilmesi ve en kısa sürede önlem alınması gerekiyor. "Diş eti kanamaları birçok ağız probleminin habercisi olabilir ve diş kaybına yol açabilir" diyen Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, diş eti hastalıklarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Baharatların şahı tarçının faydalarıTarçın daha çok soğuk havalarda tüketilen bir baharat çeşidi olup pek çok faydası vardır. Tarçın içerdiği zengin vitamin ve besinlerle birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda birçok hastalık için yine önlem niteliği taşır.
Diş eti çekilmesi nedir?Diş eti çekilmesi genci, yaşlısı demeden herkesi tehdit eden bir hastalık. Peki diş eti çekilmesi olduğunu nereden anlarız? Tedavisi var mıdır?
Dişlerini sert fırçalayanlar dikkat!• Ağız ve diş sağlığı için kritik öneme sahip olan diş fırçalama yanlış biçimde yapıldığında, sağlık sorunları ve estetik problemler oluşturan diş eti çekilmesine neden olabiliyor.