26.01.2018 - 16:38 | Son Güncellenme:
Kan şekerini dengeler
Birçok araştırma tarçının insülin duyarlılığını arttırdığı ve böylece kan şekerini dengelediğini ortaya koymuştur. Bu yüzden diyabet hastaları tarafından çok sık kullanılır.
Enfeksiyonlara karşı savaşır
Tarçının mantar ve maya enfeksiyonlarını durduran inanılmaz bir etkisi vardır. Tarçının bu özelliğini sağlayan şey ise,içerisinde zengin miktarda bulunan uçucu yağlardır. Bunun yanında tarçın yağının da enfeksiyon hastalıklarıyla savaşma noktasındaki özelliği bilinir.
Şişkinlik ve gaz sorunlarını giderir
Tarçın bağırsaklardaki şişkinlik ve gaz sorunlarından kaynaklanan rahatsızlıklara iyi gelir. Bunu bağırsaklarda bulunan enfeksiyonları gidererek, dolayısıyla da bağırsakların normal çalışmasını sağlayarak başarır.
Zihni açar ve beyine katkı sağlar
Bazı araştırma sonuçları,tarçının zihni açtığını ve belleğin fonksiyonlarını yerine getirmesini kolaylaştırdığını ortaya koymuştur. Aynı zamanda konsantrasyonu da arttırmaktadır.
Zayıflamaya yardımcı olur
Tarçının kan dolaşımını arttırıcı özelliği vardır. Artan kan hızı genellikle zayıflamaya yardımcı olur. Bunun yanında tarçının kan inceltici özelliği, kalp sorunu yaşayan insanlar için kan pıhtılaşmasını engelleyici niteliktaşır.
Kasları rahatlatır
Tarçının diğer bir özelliği ise ısınmaya yardımcı olmasıdır. Bir taşıyıcı yağ ile birleştiğinde, kasların rahatlamasına ve ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Ayrıca yorgunluk veya ağrıyan kaslar için banyo suyuna 3-4 damlatarçın yağı katılarak duş alınabilir.
Kolesterolü düşürür
Şimdiye kadar yapılan bilimsel araştırmalar,tarçının şeker ve yağ eritme üzerinde dolaylı etkilerinin olduğunu ortaya koymuştur. Fakat aynı şekilde tarçının kolesterolü düşürme noktasında direkt etkisi olduğu da belirtilmiştir.
Diş ve diş eti hastalıklarında çözüm
Tarçının antibakteriyel özelliğinden dolayı diş çürüğü ve diş eti hastalıklarına karşı önemli derecede olumlu etkisi vardır. Diş eti ve dişlerde oluşan bakterileri öldürür. Bunun yanında tarçın yağı, sakız, gargaralar ve diş macunlarında antibakteriyel olarak da kullanılmaktadır.
Alzheimer hastalığını engelleyebilir
Tarçının içerdiği besinler sayesinde Alzheimer hastalığına neden olan genleri engellediği bilinmektedir. Tarçın bu hastalığa neden olan genleri yavaşlattığı gibi, bu genlerin tahrip ettiği hücrelerin yeniden onarılmasına da yardımcı olur.