Son dakika deprem hazırlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deprem hazırlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deprem hazırlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 261 deprem hazırlığı haberi bulunmuştur.
Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ile yazı: "Halk Sağlığı Acil Müdahale Ekipleri" kurulacakSağlık Bakanlığı: Afet, yangın, sel, deprem, salgın hastalıklar başta olmak üzere ani gelişen halk sağlığı durumlarında birinci basamak sağlık hizmet sunumunun kapasitesini, erişilebilirliğini, etkinliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilimizde Halk Sağlığı Acil Müdahale Ekipleri kurulacak.
Muğla’ya 180, İzmir’e 250 km! Santorini'deki uğultu neyin işareti? 13 dakikada çöktüYunanistan ile Türkiye arasında, Ege Denizi’nde 4 gündür süren deprem fırtınasına ilişkin pek çok uyarı yapılmış, deprem, tsunami ve volkanik aktivite pek çok kişiyi tedirgin etmişti. 3 bin 600 yıl önce Santorini ve çevresindeki volkanik aktivite Minos Uygarlığı’nın çöküşüne neden olmuştu. Sonuncusu 2012’nin ocak ayında yaşanan deprem fırtınası 2025’in da ocak ayında başladı ve şubata yının ilk günlerinde gündemi işgal etmişti. Peki bu fırtına, Türkiye’yi de etkileyecek bir aktiviteyi beraberinde getirir mi? 3 uzman açıkladı.
'Olası bir felaketin habercisi' diyerek uyardı: Bölgede önemli titreşimler hissetmeye başladıkKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DE-YAS) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, yapıların çökmesinde korozyon etkisine dikkat çekerek, “Bölgede en önemli sıkıntılardan biri korozyon; nemli yer ve bodrum katlarında çok fazla etkili. Beton içinde bulunan ve deprem anında görevi olan yapılar eridiği zaman, olası bir felaketin habercisi olur. Bazen bir bina hiçbir şey olmadan kendiliğinden çöküyor; işte bunun bir örneği de budur” dedi.
Yağmurun yağması kadar doğal! Depremlere nasıl hazırlıklı olunur?Depremler, en beklenmedik ve yıkıcı doğa olaylarından birisidir. Yeryüzü tabakalarının hareket etmesi sonucu oluşan bu sarsıntılar, ne zaman ve nerede olacağı belli olmadığı için insanları hazırlıksız yakalayabilir. Ancak, alınacak bazı önlemlerle deprem sırasında ve sonrasında güvende kalmak mümkündür. Depremlere karşı hazırlıklı olmak, can güvenliğini sağlamak ve zararları en aza indirmek için bilinçli adımlar atmak çok önemlidir.
AFAD'dan Hakkari'de deprem hazırlığı; konteyner ve çadır gönderildiAFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), olası Hakkari depremi için hazırlıklara başladı. Planlama kapsamında Hakkari kent merkezine ve Yüksekova ilçesine 1000'er, Şemdinli'ye 500 konteyner ile kent geneli için 10 bin çadır gönderilecek. Bu kapsamda gönderilen 200 konteyner ise Şemdinli ilçesinde belirlenen alana yerleştirildi. Hakkari'nin birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunduğu belirten Vali Ali Çelik, "Deprem uzmanları önlem alınması için sık sık uyarılarda bulunuyor. AFAD koordinasyonunda Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerimizde 3 ayrı konteyner alanı oluşturuldu. Ayrıca olası deprem için polis ve jandarmadan oluşan 650 güvenlik görevlisine de deprem eğitimi verildi" dedi.
Deprem hazırlığı temelden başlıyor! Türkiye genelinde durumTürkiye’de 1-7 Mart tarihleri arası dönem ‘Deprem Haftası’ olarak anılıyor. Bu kapsamda depreme hazırlık çalışmaları içinde öncelikli uygulamalardan kentsel dönüşümde teşvik ve destekler ile yalıtım uygulamalarının önemini ele aldık...
İstanbul'da 7.9'luk deprem senaryosu! Felaket gününe böyle hazırlanıyorlarKahramanmaraş merkezli iki büyük depremin 1'inci yılında büyük İstanbul depremi de senaryo edilerek (TRAC) Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Merkezi'nce Türkiye genelinde telsizle haberleşme tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği İstanbul'da 7.9'luk deprem sonrası amatör telsiz istasyon ve operatörlerinin haberleşmesi ele alındı.
Marmara’ya ‘Fay Araştırma Merkezi’ geliyor! Depreme hazırlıkta hedef Japonya çıtasıMarmara Bölgesi’nde aktif fayların oluşturduğu tehlike ve riskler üzerine veri üretip detaylı bilimsel çalışmalar yürütmek üzere, Türkiye İş Bankası desteğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde kurulan Marmara Aktif Fay Tehlike ve Risk Uygulama ve Araştırma Merkezi (MATAM) dün yapılan protokol imza töreni toplantısıyla tanıtıldı.
İstanbul'da deprem hazırlığı! 13 Ağustos gecesi başlayacak, 40 gün sürecekİstanbul depremine hazırlamayı amaçlayan çalışmanın ilk etabı 13 Ağustos pazar gece 00.00'da başlayacak. Yeni Galata Köprüsü'nde olacak çalışmayla ilgili detaylar da belli olurken çalışmanın 40 gün süreceği bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...
Trabzon'da turizm için deprem hazırlığıOrta Doğu ve Körfez ülkelerinden direkt uçuşlarla gelen turistlerle, 2022 turizm sezonunda 1 milyar doları aşan döviz geliri elde eden Trabzon'da, oteller ve yeme-içme sektöründeki işletmeler, depremlerden sonra, tur acentelerinin sıkça talep ettiği depreme dayanıklılık raporunu alarak yeni sezona hazırlanıyor.
Kara ve denizde deprem hazırlığıİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kenti afetlere dirençli hale getirme hedefi doğrultusunda depremsellik araştırması yapılması ve zemin davranış modelinin çıkartılması için kara ve denizde çalışmalar başlatıldı.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy uyardı: İstanbul depremi yakın tarihteİstanbul'un yaklaşık 20 milyon nüfusu ve 7'nin üzerindeki deprem gerçeği var. İstanbul için tüm hazırlıklar 7,5 büyüklüğünde bir depreme göre yapıldı. Plana göre, depremzedeleri şehir dışına çıkarmak için İstanbul açıklarında tahliye gemileri bekleyecek. Hava, kara ve demir yolunun da kullanılması planlanıyor. Depremin yakın bir tarihte olacağını vurgulayan Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. DR. Şükrü Ersoy, hazırlıkların önemini CNN TÜRK'e anlatı.
Son dakika haberi: Plan hazır, sık sık yapılıyor! Olası İstanbul depreminde ilk 6 saat...Gelen son dakika haberine göre; İstanbul için hazırlanan Deprem Eylem Planı çerçevesinde tatbikatlar düzenleniyor. Tüm senaryo gerçek gibi planlandı. Amaç, görevli personeli en iyi şekilde afete hazırlamak. Planın ana çözüm ortağı olan İl Jandarma Komutanlığı, gönüllüler, belediye ve kaymakamlık yetkilileri ile diğer paydaş kurumlarla sık sık tatbikatlar yapıyor.
Son dakika haberi: İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem hazırlığı! 18 şehre tahliye edileceklerGelen son dakika haberine göre; İstanbul'da olası büyük deprem için hazırlıklar başladı. 7,5 büyüklüğündeki bir depreme göre plan yapıldı. Plana göre; depremzedeleri şehir dışına çıkarmak için İstanbul açıklarında tahliye gemileri bekleyecek. Hava, kara ve demir yolunun da kullanılması planlanıyor. Öte yandan planın ana çözüm ortağı olan İl Jandarma Komutanlığı, gönüllüler, belediye ve kaymakamlık yetkilileri ile diğer paydaş kurumlarla sık sık tatbikatlar yapıyor. İşte haberin ayrıntıları...
İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem hazırlığı! 18 şehre tahliye edileceklerİstanbul için tüm hazırlıklar 7,5 büyüklüğünde bir depreme göre yapıldı. Plana göre, depremzedeleri şehir dışına çıkarmak için İstanbul açıklarında tahliye gemileri bekleyecek. Hava, kara ve demir yolunun da kullanılması planlanıyor. Depremin yakın bir tarihte olacağını vurgulayan yıldız teknik üniversitesi inşaat fakültesi dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, hazırlıkların önemini CNN TÜRK'e anlatı.
Teknoloji kullanımı ve Japonya'nın deprem hazırlığıYenilikleri, yatırımları, eğitimleri ve geçmişteki hatalardan ders çıkarma yeteneği, Japonya'yı dünyadaki depreme en hazır ülkelerden biri haline getirdi. Bulunduğu coğrafya gereği 9.0 şiddetine kadar sarsıcı depremleri yaşayan Japonya’nın, teknolojiyi kullanarak aldığı önlemler bütün dünyaya ışık tutmakta. Öyleyse gelin hep birlikte bu önlemlere Molatik olalım...
Deprem Hazırlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.