Son dakika CUMHURİYET Halk Partisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan CUMHURİYET Halk Partisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan CUMHURİYET Halk Partisi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.259 cumhuriyet halk partisi haberi bulunmuştur.
Bir Edip Akbayram geçti bu dünyadan!Edip Akbayram, dün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçıların yanı sıra birçok siyasi ismin de katıldığı cenazede izdiham oldu.
CHP lideri Özel: 1 milyonun üzerindeki CHP üyesini sandığa bekliyoruzCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Dünyadaki baskıcı rejimler 1 milyon kişinin meydana çıkmasıyla değişiyorsa, onun adına da 'Arap baharı' deniyorsa, 23 Mart'taki Türkiye'nin baharında 1 milyonun üzerindeki CHP üyesini sandığa bekliyoruz. Bir bahar günü başlamıştık, ‘Mart'ın sonu bahar’ demiştik. Şimdi 23 Mart günü tek adam rejimini demokratik mücadeleyle sona erdirecek Türkiye baharını başlatmak için 1 milyon 700 bin üyeyi sandık başına bekliyorum" dedi.
CHP lideri Özel'den İmralı'nın çağrısıyla ilgili açıklamaCHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmralı'nın çağrısına ilişkin, "Bu sorunun çözülmesi için Meclis zemininde hiçbir partinin dışlanmadığı, sivil toplumun ve toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği bir çalışmanın mutlaka yapılması gereklidir. Bu çalışmanın başı, sonu demokratikleşmedir" dedi.
KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Gümrükçüoğlu: 28 Şubat bir zihniyet meselesiKocaeli Üniversitesi (KOÜ) tarafından düzenlenen ‘28 Şubat: 28 Yılın Ardından’ başlıklı panelde konuşan Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, “Neredeyse yarım asır olacak ama şunu görüyorum, 28 Şubat aslında bir tarih değil, bir zihniyet meselesi. O dönemin zihniyetine sahip olan insanlar maalesef aramızda. Bunları yok sayamayız. Çünkü bunlarla sürekli karşılaşıyoruz” dedi.
CHP Lideri Özel'den İmralı'nın çağrısına ilişkin ilk açıklamaCHP Lideri Özgür Özel İmralı'nın çağrısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Terör örgütünün silah bırakması ve kendini feshetmesi çağrısı önemlidir. Bu çağrının gereklerinin, muhatapları tarafından yapılmasını ve onbinlerce cana mal olan, ağır ekonomik ve toplumsal tahribat yaratan terörün ilelebet sonlanmasını temenni ediyoruz." ifadelerine yer verdi.
CHP lideri Özel'den 'cumhurbaşkanı adayı' açıklamasıCHP'de düzenlenen 'Cumhurbaşkanı Önseçim Toplantısı'nda konuşan Özgür Özel, "Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yapılacak ilk seçimde Gazi'nin koltuğunu devralacak kişi bir Cumhuriyet Halk Partilidir" dedi.
CHP lideri Özel'den 'cumhurbaşkanı adayı' açıklamasıCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz ülkemizde tüm bu adaletsizliklerin, yoksulluğun, baskıların, yasakların ortadan kaldırılması için hep beraber yeni bir yola çıktık. 23 Mart’ta cumhurbaşkanı adayımızı belirleyecek ve tüm tartışmaları geride bırakarak yepyeni bir yürüyüşe başlayacağız. İktidar yolculuğumuz başlıyor" dedi.
CHP'de şaibeli kurultay soruşturması! Lütfü Savaş ifade verdiEski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP'nin 4-5 Kasım 2023'teki 38. Olağan Kurultayı'nda "para karşılığı oy kullandırıldığı" iddiasına ilişkin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına "tanık" sıfatıyla ifade verdi.
CHP'li Milletvekili Tahsin Ocaklı aracıyla kaza yaptıCHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, memleketi Rize'nin Ardeşen ilçesinde trafik kazası geçirdi. Kazada yaralanan Ocaklı ve 2 kişi hastanede tedavi altına alındı.
CHP lideri Özel'den İmamoğlu'nun adaylığıyla ilgili açıklamaTürkiye İşci Partisi (TİP) İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı aday adaylığında başvuruların yarın sona ermesi ve gelinen süreçle ilgili "Benim Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak beklentim, bu sürecin tüm aday adayları açısından adil ve şeffaf bir şekilde yürümesidir. Gruptaki arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre Ekrem İmamoğlu aday olmak için gerekecek imza sayısının üç katına yakınını zaten ilk günün sonunda veya 24 saat içinde tamamlamıştı. Salı günü ilk imza atıldıktan 24 saat sonra gerekli imza sayısına dakikalar içerisinde ulaşıp bir gün içinde de üç katına ulaşmıştı" dedi.
CHP il başkanlarından 'kurultay' açıklamasıCHP'nin 81 il başkanı adına açıklama yapan İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partinin 38'inci Olağan Kurultayı'na yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı.
‘Partimiz çirkin bir saldırı altında’CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün Manisa’da Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Ziyaretçi Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
‘Partide iki başlılık olmaz’CHP’de cumhurbaşkanı adayının belirlendikten sonra sahaya inmesi bekleniyor. Adayın sahaya inmesiyle birlikte CHP’de iki başlılık yaşanacağı endişelerine karşı parti kurmayları, “İki başlılık söz konusu olmaz” diyor.
CHP lideri Özel: 23 Mart'ta tüm Türkiye'de sandıklar kurulacakCHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin, cumhurbaşkanı adaylığı için yapacağı ön seçime ilişkin, "23 Mart'ta siz de oy kullanacaksınız. Ve Türkiye Cumhuriyeti'nde bir büyük demokratik devrim yapacağız. Adayımızı belirleyeceğiz. Yola çıkacağız. Bu iktidarı değiştireceğiz." dedi.
İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması: Süreç netleştiCumhuriyet Halk Partisi'nde 'ön seçim' kararıyla başlayan Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Özgür Özel arasındaki üçlü buluşmaya ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkıyor.
İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması: Süreç netleştiCumhuriyet Halk Partisi'nde 'ön seçim' kararıyla başlayan Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Özgür Özel arasındaki üçlü buluşmaya ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkıyor.
CHP'de Mansur Yavaş'tan anket resti! Cumhurbaşkanı adaylığı için peş peşe açıklamalarCHP'de gerçekleştirilen 'cumhurbaşkanı adayı' zirvesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Bu saatten sonra aday olup olmamak sadece benim kararım olmaz. Toplum bu işi satın aldı. Anketler böyle çıkmaya devam ederse aday olacağımı bilin' ifadeleri kulisleri sarstı. CHP lideri Özel'den de çarpıcı iddiayla ilgili açıklama geldi.
CHP lideri Özel'den cumhurbaşkanı adayıyla ilgili yeni açıklamaCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olacağını 3'lü toplantıda söylediği iddiasıyla ilgili, "O toplantıdan dışarıya yansıyan o perde arkaları değil, hepimizin Türkiye'ye umut olduğu söylenen o fotoğraf karesi toplantının özetidir" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.