Son dakika büyük marmara depremi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan büyük marmara depremi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan büyük marmara depremi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.540 büyük marmara depremi haberi bulunmuştur.
ANLIK SON DAKİKA DEPREMLER 7 EYLÜL 2024: AFAD/Kandilli Rasathanesi Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son dakika deprem haberleri AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından güncelleniyor. Türkiye, aktif fay hatları üzerinde yer aldığından, deprem tehlikesi ülkedeki birçok bölge için büyük bir endişe kaynağıdır. Marmara Bölgesi, özellikle İstanbul ve çevresi, en çok dikkat çeken bölgeler arasında yer almaktadır çünkü uzun süredir beklenen büyük Marmara Depremi, uzmanların uyardığı en büyük tehlikelerden biridir. Bununla birlikte, Doğu Anadolu ve Ege bölgeleri de deprem riski taşıyan önemli alanlardır. İşte 7 Eylül 2024 son depremler listesi.
İstanbul Depremi'nde en güvenlisi yer altı! 'Avrasya Tüneli ve metrolara tampon oluyor'Depremlerin çok net olmasa da ortalama bir tekerrür süresi olduğunu sıklıkla belirten deprem uzmanları, megakent İstanbul için tehlike çanlarının artık daha şiddetli çaldığını söylüyor. Pek çok riskli bina içinde, depreme nerede yakalanacağınız hiç de belli olmayabilir. Peki, metrolarda ya da Avrasya Tüneli'nde yani yerin metrelerce derininde yakalansanız ne olurdu? Uzmanına sorduk.
Son dakika: İstanbul'da hissedilen depremMarmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve Bursa'da da hissedildi.
Bursa’da yeni bir fay hattı tespit edildi! Büyük İstanbul depremi için tarih verdiTürkiye’nin şu sıralar en sık konuştuğu konulardan biri Bursa'da tespit edilen yeni fay hattı. Hangi bölgeler ne kadar riskli, yeni fay hattının tehlikesi ne ölçüde? Büyük Marmara depremi için ne kadar süre kaldı? İstanbul’da beklenen 7 üzeri depremi tetikler mi? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk’te değerlendirdi.
Bursa’da yeni bir fay hattı tespit edildi! Büyük İstanbul depremi için uyardı: Enerji gerilimi zaten dolduTürkiye’nin şu sıralar en sık konuştuğu konulardan biri Bursa'da tespit edilen yeni fay hattı. Hangi bölgeler ne kadar riskli, yeni fay hattının tehlikesi ne ölçüde? Büyük Marmara depremi için ne kadar süre kaldı? İstanbul’da beklenen 7 üzeri depremi tetikler mi? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk’te değerlendirdi.
Marmara'da yeni fay sürpriziÇanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Şubat'tan bu yana 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi. Prof. Dr. Tolga Bekler, "Yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir" dedi. Öte yandan CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şürkü Ersoy ise Bursa'da keşfedilen Kayapa-Yenişehir fayının 7.3 şiddetinde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Kentte 20 günde 150 mikro deprem: Yeni bir fay olabilirÇanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Şubat'tan bu yana 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, "Yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir" dedi.
Kentte 20 günde 150 mikro deprem: Yeni bir fay olabilirÇanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Şubat'tan bu yana 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi. Prof. Dr. Tolga Bekler, "Yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir" dedi. Öte yandan CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şürkü Ersoy ise Bursa'da keşfedilen Kayapa-Yenişehir fayının 7.3 şiddetinde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Naci Görür Milliyet.com.tr'ye anlattı: 4 milyon insanın can güvenliği yok!6 Şubat 2023... Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde meydana gelen 2 büyük depremin üzerinden tam 1 yıl geçti. Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen, 50 binden fazla kişiyi hayattan koparan felaketin yıl dönümünde Milliyet.com.tr'nin konuğu depremden 23 gün önce bölgeye dikkat çeken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür oldu!
Marmara’da peş peşe iki deprem! Naci Görür'den ilk açıklama: Bu kentimizin yeri çok tehlikelidirMarmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede ikinci bir deprem oldu. Aynı noktada 3 dakika sonra 10.45'te 4.5 büyüklünde deprem meydana geldi. İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da hissedilen depremlerin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den, “Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir” açıklaması geldi.
İstanbul ve Bursa'da hissedilen deprem!Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Çanakkale ve Sakarya'da hissedilen depremin ardından AFAD'dan son dakika açıklaması yapıldı.
Bakan Uraloğlu'ndan deprem tedbiriyle ilgili açıklama: Devlet politikası haline getirdikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Deprem, kapımızı çalmadan hemen her alanda hazırlıklı olmamız gerektiğinin farkındayız. Bu noktada “Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı” ile depreme karşı hazırlıklı olmayı bir devlet politikası haline getirdik. Her kuruma büyük görev ve sorumluluklar düşüyor” dedi.
‘Marmara için zaman daralıyor’17 Ağustos 1999’da meydana gelen ve 17 binden fazla vatandaşın yaşamını yitirdiği Gölcük merkezli deprem felaketinin ardından yaklaşık çeyrek asır geçti... Hafızalara kazınan acı 6 Şubat depremleriyle katlandı. 99 depreminin yıl dönümünde Prof. Dr. Görür, Marmara’daki 30 yıllık deprem periyodunun sonuna geldiğimizi hatırlattı...
Kandilli Müdürü Özener'den Celal Şengör'e Marmara depremi yanıtıBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Prof. Dr. Celal Şengör'ün olası Marmara depremi sonrası İstanbul'da yaşanacaklara ilişkin görüşlerini değerlendirdi. Marmara'da her yıl ortalama 900 civarı depremin olduğunu söyleyen Özener, fay hattının denizden geçmesinin bir avantaj olduğunu da vurguladı.
Kandilli Müdürü Özener'den Celal Şengör'e Marmara depremi yanıtıBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Prof. Dr. Celal Şengör'ün olası Marmara depremi sonrası İstanbul'da yaşanacaklara ilişkin görüşlerini değerlendirdi. Marmara'da her yıl ortalama 900 civarı depremin olduğunu söyleyen Özener, fay hattının denizden geçmesinin bir avantaj olduğunu da vurguladı.
Celal Şengör sarsıntısı: İstanbul'dan taşınacağını duyurduProf. Dr. Şengör’ün, beklenen Marmara depremi sonrası ortaya çıkacak kaos ve felakete ilişkin öngörüsünü Milliyet’e değerlendiren yer bilimciler ve afet yönetimi uzmanları, aşağı yukarı benzer senaryonun yaşanacağını belirtti ve kentin depreme hazır olmadığını vurguladı...
5 konuttan biri ‘riskli’ alandaİstanbul’un Çevre Düzeni Planı’na ilişkin raporda, heyelan alanları, kumullar, erozyon alanları, eğimli alanlar ve dolgu alanların zaman içinde deprem açısından riskli olmasına rağmen yapılaşmaya açıldığı belirtilerek, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğu belirtiliyor.
Son dakika... İstanbul depremi 10 ili vuracak! En riskli ilçe Avcılarİstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün raporuna göre, kentteki 1 milyon 165 bin 526 yapının yüzde 30’u 2000’den sonra yapıldı. Ancak bunların da önemli bölümü 2007 ve 2018 deprem yönetmeliklerinin tanımladığı koşullara uygun değil.
Büyük Marmara Depremi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.