Son dakika beyin gelişimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beyin gelişimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beyin gelişimi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 706 beyin gelişimi haberi bulunmuştur.
Çocuklar zekalarını annelerinden mi yoksa babalarından mı alıyor? Her ebeveyn çocuğunun yüksek zekaya sahip olmasını ister. Başarılı bir akademik hayatın ardından mutlu bir gelecekleri olduğunu hayal eder. Bu noktada zekayı belirleyen temel unsur, ebeveynler tarafından merak ediliyor. Glasgow Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, çocukların zeka oluşumunda anne ve babadan gelen farklı roller olduğunu ortaya çıkardı.
İstismar beyin gelişimini engelliyorTBMM Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda konuşan Prof. Dr. Betül Ulukol, “İhmale, istismara uğrayan çocukların beyni büyümüyor” dedi. Doç. Dr. Nilüfer Koçtürk işsizlik oranındaki 1 puanlık artışın çocuk ihmalinde yüzde 20’lik bir artışa yol açtığını söyledi.
En faydalı yasak! Aradığınız öğrenciye ulaşılamayacakTürkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede okullarda akıllı cep telefonu kullanımı artık yasak. Klinik Psikolog Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk, telefonun hem çocukların derse odaklanmalarını engellediğini hem de arkadaşlarıyla ilişkilerini olumsuz etkilediğini söylüyor
‘Otomobilimizde zehir soluyoruz’Yeni bir araştırmada, otomobillerin içindeki havada yüksek düzeyde toksik alev geciktirici bulunduğu ve bunun sağlık sorunlarına neden olduğu bildirildi.
Beyniniz gelişiyor! Yapmanız gereken 8 şey varBeyninizi günlük hayatta yapacağınız aktivitelerle geliştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Çok kolay ve bir o kadar da faydalı 8 adımda daha sağlıklı bir beyne sahip olun! Detaylar haberimizde.
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydasıİyot, tiroid bezinin büyüme, beyin gelişimi ve enerji metabolizmasının hızından sorumlu tiroid hormonlarını üretebilmesi için gerekli bir mineral. İyotun vücutta eksik olması ise tiroid hormonu seviyelerinin düşmesine neden olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Bir ömür boyu sürüyor, erken teşhis edilmesi önemli! Disleksinin tedavisi özel eğitimOkuma güçlüğü manasında kullanılan disleksinin poligenik yani genetik faktörlerden kaynaklandığını ifade eden Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Neriman Kilit, bazı ailelerde disleksinin daha sık oranda görüldüğünü söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Neriman Kilit, "Disleksinin genel anlamda tedavisi özel eğitimdir, o yüzden de dislekside erken teşhis çok önemli" dedi.
Bu besinler muhakkak bulunmalı! Uzmandan beslenme çantası menüleriOkulların açılması ile birlikte velilerin üzerinde durduğu en önemli hususlardan birisi de çocukların beslenme rejimi. Diyetisyen Serkan Aksoy, okula giden çocukların beslenme çantasında neler olması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.
Kafa karıştırıcı zeka testi! Zehir gibi olanlar kolayca çözüyorEğlenceli olduğu kadar beyin gelişimi için önemli yer tutan zeka testleri son dönemler oldukça popüler. Optik illüzyon, zeka testleri hemen hemen her mecrada karşımıza çıkıyor. Kimisi görsel zekayı ölmeye yararken kimi de sayısal zekayı ölçüyor. Dikkat ve adapte olmayı gerektiren zeka testleri kişinin IQ puanını belirliyor. Zorlayıcı sorular ve göz yanıltacak görseller ile kişiyi eğlendiren zeka soruları çözmek isteyenler için yeni bir içeriğimiz var. Sizin için hazırladığımız içerikte yer alan matematik sorusu ilk bakışta kolay gibi görünebilir. IQ seviyem yüksek diyenler zeka testindeki matematik sorusunu bakalım çözebilecek mi? Hadi gelin birlikte bakalım...
‘Ekran otizmi tetikliyor’Otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuk sayısındaki artışa dikkat çeken İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Nörolojisi uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Kocaman, hastalıkta çocukların ekranla çok erken tanışmasının rolü olduğuna dikkat çekti.
Günün altın öğünü: KahvaltıDengesiz beslenmenin çocuklarda da birçok problemi beraberinde getirdiğini söyleyen Diyetisyen Reyhan Berber, ‘Çocuk kahvaltı yapmadığında diyabete davetiye çıkarıyor. Çocuklarımıza bu öğünü tabak süslemeleriyle sunabiliriz’ diyor.
İngiltere'de artan enerji faturaları nedeniyle 'çocuklar ölebilir'İngiltere'de sağlık uzmanları, enerji fiyatlarının artması nedeniyle bu kış birçok hanede ısınma sorununun yaşanacağı ve ölümlerin meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Uzmanlar, "Soğuk konutlar nedeniyle çocukların akciğerleri ve beyin gelişimi de zarar görebilir" diyor.
Neonatoloji Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar? Neonatoloji Uzmanı Ne İş Yapar?Yenidoğan sağlığı tıpta en önemli branşlardan birisidir. Bu anlamda karşımıza Neonatoloji bölümü çıkmaktadır. Bu bölüm pediatri anabilim dalına bağlı bir branş olmaktadır. Neonatoloji nedir, hangi hastalıklara bakar? Neonatoloji uzmanı ne iş yapar? İşte, Neonatoloji bölümü hakkında merak edilen tüm detaylar.
Emzirirken diyet yapılır mı? Sütünüzü artırırken fazla kilolardan kurtulun!Emzirirken diyet yapılır mı? Diyet yaparken süt azalır mı? Fazla kilolarınızdan çok şikayetçisiniz, ama bir yandan da bebeğinizin gelişimi için endişelisiniz... Zaten hayatınızda yeni bir döneme girdiniz, artık annesiniz, üzerine kilo ve süt kalitesi düşüncesi de eklenince işin içinden çıkılmaz bir durummuş gibi gelebilir. Aslında öyle değil. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük konu hakkında bilgiler verdi.
Düzenli Omega-3 kullanımı çocuklarda zeka gelişimini nasıl etkiliyor?Çocuklar için doktorların en çok önerdiği gıda takviyelerinin başında balık yağları geliyor. Peki neden balık yağı bu kadar önemli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Aydemir, 1 yaşından itibaren önerilen sıvı balık yağlarını düzenli kullanmanın çocukların sağlıklı gelişimi üzerine büyük faydaları olduğunu anlatarak, “Hamilelik ve emzirme döneminden itibaren düzenli olarak Omega-3 ihtiyacı karşılanan çocukların zekâ testlerinde diğerlerine oranla daha yüksek skorlar aldığını gösterdi" dedi.
Bu besinler bebek zekası için büyük önem taşıyor!Uzun bir yolculuk olan hamilelikte tüketilen besinler, bebeğin sadece bedensel gelişimini değil zeka gelişimini de etkiliyor. Sadece genetik faktörlere bağlı olmayan zeka gelişimini desteklemek adına hamilelik sürecinde uygulanacak sağlıklı bir beslenme programı bebek üzerinde belirleyici bir rol oynayabiliyor. Dengeli ve düzenli bir beslenmenin bebek gelişimi için kritik bir faktör olduğunu söyleyen Perinatalog Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Behram konu ile ilgili açıklamada bulundu.
Taklidi mümkün değil: Anne sütüDoğumla birlikte bir mucize dünyaya gelirken diğer bir mucize annenin bedeninde hayat bulmaya başlıyor. Bebeğin gelişimi için çok şey ifade eden anne sütü, annenin memesinden bebeğe hayat veriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı, anne sütünün bilinmeyenleri hakkında bilgi verdi.
Bebek masajı lüks değil, ihtiyaç! Büyümeyi sağlıyor, uykuyu düzene sokuyor...Bebek masajının iyileştirici rolü şimdilerde bilim insanları tarafından her yönüyle masaya yatırılıyor. Uzmanlara göre belli bir teknikle ve yağlarla uygulanan bu masaj, bebeğin gelecekteki yaşamı üzerinde bile etkili. İşte özellikle "prematüre bebekler için bir lüksten çok ihtiyaç " olarak nitelendirilen bebek masajının püf noktaları...
Valilik yasakladı! Aman dikkat: Gözümüzün önündeki her şey bağımlılık yapabilir!Geçtiğimiz günlerde İzmir Valiliği, il genelinde aldığı bir kararla 18 yaş altındaki çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışını yasaklandı. Sebebi ise çocukları bağımlılığa karşı koruma altına almak. Uyuşturucu madde denildiği zaman aklımıza çoğu kez narkotik maddeler geliyor. Ancak uzmanlar günlük hayatımızda sıkça kullandığımız ürünlerin de bağımlılık yapabileceğini belirtiyor. İşte tehlikenin bilinmeyen gerçek yüzü...
Uzmanlardan uyarı! Müsilaj, balıkları ne kadar etkiledi?İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan ve ekibi, yürüttükleri TÜBİTAK projesi kapsamında müsilajın Marmara Denizi'ndeki su ürünlerinin insan sağlığına etkilerini araştırıyor. Yaklaşık 9 ay sürecek araştırmanın ilk verilerine göre, patojen bakteri çeşitliliğin arttığı, başta et verimi ve besin kompozisyonun zayıfladığı belirlendi. Hamsi, istavrit gibi dolaşan balıkların müsilajdan biraz daha az etkilendiğini belirten uzmanlar, haftada 2-3 defa hamsi ve istavrit yemekte hiçbir sakınca yokken, dil balığı, mezgit, karides, barbun gibi dip canlılarının daha tüketilmesini tavsiye ediyor.
Beyin Gelişimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.