Dondurulmuş gıdalar tazeleri kadar sağlıklı ve faydalı mı?Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek hem besin değeri hem de sürdürülebilirlik açısından önem taşıyor. Ancak doğası gereği hasat edilen meyve/sebzelerde besin değeri kaybı o andan itibaren başlıyor. Besin değerinin minimum düzeyde tutulması ise mümkün. Çözüm, pratikliğiyle de hayatımızı kolaylaştıran dondurulmuş gıdalarda. Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, dondurulmuş gıdalarla ilgili çok önemli bilgiler paylaştı.
Yediklerimizin besin değerini düşüren 10 hatalı mutfak alışkanlığıVücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin çoğunu besinlerden, özellikle de sebze ve meyvelerden alıyoruz. Ancak yemek hazırlarken, pişirirken ve tüketirken yaptığımız bazı hatalar besin değerinin azalmasına hatta tümüyle kaybolmasına neden olabilir! Peki besinlerin değerlerini korumak için nelere dikkat etmemiz, nelerden kaçınmamız gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz besinlerin değerini düşüren 10 hatalı alışkanlığı anlattı