Tazesinden farkı yok, üstelik pratik! İçinde daha fazla vitamin var, dondurucudaki mucizeModern yaşamın temposu, zaman kazandıran çözümleri de beraberinde getiriyor. Bu çözümlerden biri de dondurulmuş gıdalar. Taze sebzeleri her zaman el altında bulundurmak zor olabiliyor, bu açıdan dondurulmuş ürünler pratik bir alternatif sunuyor. Dondurulmuş sebzeler, hasat edildikten hemen sonra dondurularak besin değerlerinin büyük oranda korunması sağlanır ve uzun süre saklanılabilir. Bu, sadece yemek yapmayı kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda dengeli bir beslenme içinde yardımcı olur.
Dondurulmuş gıdalar tazeleri kadar sağlıklı ve faydalı mı?Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek hem besin değeri hem de sürdürülebilirlik açısından önem taşıyor. Ancak doğası gereği hasat edilen meyve/sebzelerde besin değeri kaybı o andan itibaren başlıyor. Besin değerinin minimum düzeyde tutulması ise mümkün. Çözüm, pratikliğiyle de hayatımızı kolaylaştıran dondurulmuş gıdalarda. Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, dondurulmuş gıdalarla ilgili çok önemli bilgiler paylaştı.
Dondurulmuş gıdalar besin değeri açısından zengin mi?Taze sebze ve meyve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi. Onları en taze haliyle tüketmek de bir o kadar önemli. Ancak meyve ve sebzelerde besin değeri kaybı, dalından kopartıldığı anda başlıyor ve bunların soframıza kadar olan yolculuğu süresince devam ediyor. Burada akıllara meyve ve sebzeleri taze saklamak için başvurulan dondurma yöntemi geliyor. Peki, en iyi dondurma yöntemi hangisi? Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ cevapladı
'Dondurulmuş gıda ile corona virüs ilişkisinin bilimsel dayanağı yok'Çinli Profesör Li Lanjuan’ın virüsün eksi 20 derecede 20 yıl saklanabileceği iddiasının arkasında bilimsel bir çalışma yer almıyor. Salgın sürecinde bilimsel dayanağı olmayan bu tür iddialar hatalı bilgilendirme yani infodemiyi besliyor. Uluslararası otoritelerin belirttiği üzere gıda kaynaklı herhangi bir vakanın yaşanmadığını hatırlatan MÜMSAD Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, “Birleşmiş Milletler’in işaret ettiği gibi infodemi de en az salgın kadar tehlikeli bir boyuta ulaştı” dedi
Dondurulmuş gıdalarda virüs yaşayabilir! Böyle yiyin!Corona virüs dolayısıyla akıllara gelen sorulardan biri de "Corona virüs dondurulmuş ürünlerde yaşar mı?" oluyor. Bu konuda açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Levent Yamanel "Virüs eksi 20 derecede bile hayatta kalıyor" dedi ve önemli uyarılarda bulundu. Dondurulmuş ürünleri virüse karşı çözdürdükten sonra nasıl yemeliyiz? Dondurulmuş gıdalarda virüs ne kadar yaşıyor? Detaylar haberimizde...
Dondurulmuş gıdalara dikkat! Virüs eksi 20 derecede...SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, virüsün eksi 20 derecede uzun süre hayatta kalabildiğini belirterek, "Dondurulmuş gıdalarda virüs potansiyel olarak yaşayabilir. Vatandaşlar, dondurulmuş gıdaları çözdükten sonra iyice pişirip daha sonra tüketmeleri gerekiyor" dedi.
Dondurulmuş balık uyarısı! Artık o ifade yer alacak...Tarım ve Orman Bakanlığınca, gıda işletmelerine yönelik hazırlanan kılavuzda, satıştan önce dondurulan ve çözündürülerek satılan balık ve balıkçılık ürünlerinde gıdaların adının yanında "çözündürülmüştür" ifadesi bulunması istendi. Bu ürünlerde tüketiciye yönelik "Tekrar dondurmayınız" uyarısı da yer alacak.
Buz ve dondurulmuş gıdalar tüketirken dikkat!Yaz aylarında sıkça karşılaşılan besin zehirlenmesine karşı Beslenme Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu özellikle buz ve dondurulmuş gıdalara karşı uyarılarda bulundu.