Yemeğin kalorisini yarı yarıya azaltıyor! Yağ yerine kullanın, lezzeti gram şaşmayacakGünümüzde daha sağlıklı ve dengeli beslenme yönünde eğilim artarken, yemeklerde kullanılan yağ miktarını azaltmak da önemli bir konu haline geldi. Yemeklerde kullanmış olduğunuz yağ miktarını azaltmak hem daha az kalori almanıza yardımcı olur hem de sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmanızı sağlar. Ancak, yağı azaltırken lezzetten ödün vermemek için bazı pratik yöntemleri bilmek oldukça faydalıdır. Doğru teknikler ve sağlıklı alternatiflerle yağı azaltarak da damak tadına uygun, nefis tarifler yaratmak mümkün.
Yemeklerin lezzetine lezzet katıyor! Yan yana gelince sofrada şölen oluşturacakSebzeler, sağlığımız için oldukça faydalı olmalarının yanı sıra doğru şekilde pişirildiklerinde çok farklı lezzetlere sahip olabilirler. Ancak her sebze herkesin damak tadına uygun değildir, bu sebeple bazen biraz daha yaratıcılık gerekebilir. İşte tam bu noktada baharatlar devreye giriyor. Baharatlar, sebzelerin doğal tatlarını daha da zenginleştirip derinleştirerek hem aroma hem de renk katarlar. Peki, hangi baharatları kullanmak daha iyi olur?
Faydası da var zararı da! Baharatlı yiyecekler yediğinizde vücudunuza ne olur?Bazı yemekler o kadar baharatlıdır ki, aşçıların pişirirken gözlerinin yanmasını önlemek için gaz maskesi takması gerekebilir. Baharatlı yiyeceklerin tüm vücut üzerinde yadsınamaz bir etkisi vardır. Ancak pek çok kişi karşılaşacakları olumlu ve olumsuz etkilerin farkında değildir.