Şişli'deki Atatürk Müzesi'nde renk tartışmasıAtatürk'ün silah arkadaşlarıyla birlikte Samsun'a ilk çıkış planını yaptığı Şişli'deki 'Atatürk Müzesi'yle ilgili renk tartışması yaşanıyor. Müzenin dış cephe rengi şu an sarı. Ancak yıllarca pembe olarak kalmıştı. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Sorumlusu Önder Polatoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk döneminde bu ev ne sarı ne pembeydi, tamamen sıva renginde, beyaz beton rengindeydi" dedi. Atatürk Müzesi Müdürü Hande Yonar ise, "Restorasyon sürecinde dış cephede raspalama çalışması yapıldı. Bunun sonucunda zeminde en alt katmanda tespit edilen renk 2 numaralı Anıtlar Kurulu'na sunuldu. Onay doğrultusunda sarının ilk kullanılan renk olduğu tespit edildi" dedi.
Selanik'te Atatürk Evi’ne saldırı girişimi!Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "PKK/PYD/YPG terör örgütü bünyesinde terörist faaliyetler yürüttükleri de bilinen Yunan anarşist gruplar tarafından bugün (17 Ekim) saat 11.00 sularında Selanik Başkonsolosluğumuz yerleşkesindeki Atatürk Evi’ne yönelik bir eylem teşebbüsünde bulunulmuştur" dedi.
Hafta sonu tatili rotası SelanikBir zamanlar dünyanın en kozmopolit kentlerinden biri olan Selanik, günümüzde Yunanistan'ın başkent Atina'dan sonraki en büyük ikinci şehri. Ege'nin ruhunu en iyi yansıtan kentlerden biri olan Selanik, elbette bizim için de ayrı bir öneme sahip. Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu kent olan Selanik, son dönemde özellikle hafta sonu tatilinin gözde rotalarından biri haline geldi.
Bursa’da gezilecek yerler neresidir?Bursa denilince akla camiler, medreseler, hanlar gibi mimari yapılar gelmektedir. Aynı zamanda Bursa ilimiz meşhur lezzeti İskender ve ipek kumaşları ile de meşhur bir ilimizdir. Osmanlı zamanında bir dönem başkentlik yapmış olan Bursa ülkemizin 4. büyük şehri olarak kayıtlara geçmiştir. Şimdi sizlere Bursa’ya gittiğinizde gezilebilecek yerlerden bahsedelim.
Atatürk evinde skandalAtatürk’ün Rize’yi ziyareti sırasında kaldığı konağa, Atatürk'e suikast girişiminde bulunduğu gerekçesiyle idam edilen Rize milletvekili Ziya Hurşit’in resmi konuldu.Olayın duyulması ile dün sosyal medyada adeta isyan çıktı. Tartışmalar üzreine fotoğraf kaldırıldı.Konuyu araştıran Rize Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2004 yılından bu yana duvarda asılı fotoğrafın aslında Ziya Hurşit değil, Osmanlı döneminde Lazistan milletvekilliği yapan Dr. Abidin bey olduğunu ortaya çıkardı.