Son dakika araştırmacı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan araştırmacı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan araştırmacı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.100 araştırmacı haberi bulunmuştur.
Akran zorbalığı gün geçtikçe artıyorAkran zorbalığı şüphesiyle hastanelere yapılan başvurularda büyük artış yaşandı. 2024’ün ilk 11 ayında bu nedenle 185 bin 899 çocuğa psikolojik danışmanlık verildiği açıklandı.
Beşinci Teknoloji ve Etki Merkezi Kocaeli Üniversitesi’nde hizmete girdiTeknoloji ve Etki merkezlerinden beşincisi Kordsa tarafından Kocaeli Üniversitesi kampüsü içerisinde açıldı. Gençlerin ve akademisyenlerin malzeme teknolojileri alanındaki çalışmalarına ışık tutacak merkez ile online ve yüz yüze eğitimler sayesinde ilk yılda 1.500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
19’uncu yüzyıl İstanbul’unun canlı panoraması! 'Bunun basılması büyük bir şans'Sultan III. Selim döneminde saray mimarlığına atanan Fransız asıllı Antoine Ignace Melling, İstanbul ve boğaz kıyılarının gravürlerini yapmış ve bunları 1800’lerin başında Fransa’da kitaplaştırmıştır. Demirören Yayınları da Melling'in kaleminden çıkan ‘İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat’ adlı bu nadir kitabın tıpkıbasımını yaparak özgün boyutlarında yeniden yayımladı.
Tel Aviv’in adımları dikkatle izleniyorSuriye’de muhaliflerin zaferi sonrası İsrail’in gerçekleştirdiği askeri adımlar dikkatle takip ediliyor. İsrail Başbakanı Netanyahu, muhalifleri İran konusunda uyardı.
AstraZeneca Türkiye, akciğer sağlığına dikkat çekiyor!‘Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında ‘Akciğer Sağlığı İnisiyatifi’ hayata geçirildi. Türk Tıbbı Onkoloji Derneği iş birliği ile “Belirti Yoksa da Yok Sayma” farkındalık kampanyası başlatıldı.
Ayasofya albümünün tıpkıbasımı yapıldı! Demirören Yayınları 25 gravürü kitaplaştırdıSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı.
Ayasofya albümünün tıpkıbasımı yapıldı! Demirören Yayınları 25 gravürü kitaplaştırdıSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı.
Rusya'nın Suriye'de hamlesi olacak mı? Lavrov geçiştirdiSuriye'deki sıcak gelişmeler tüm dünyanın gözlerini bölgeye çevirirken en büyük soru işaretlerinden biri "Rusya'nın şu an ne yaptığı ve ne yapacağı". Analistler "Putin'in Ukrayna ile uğraşırken Esad'a yardım etmesinin güç" olduğunu söyledi. Kremlin Sözcüsü Peskov'dan ise Lavrov röportajıyla ilgili "Putin'in vakti yok, izleyemedi" açıklaması geldi.
Bilim insanları 'bir dönüm noktası' diye duyurdu: Geleceği değiştirecekİsveç'teki Karolinska Enstitüsü ve Columbia Üniversitesi, baş araştırmacı Doç. Dr. Konstantinos Ampatzis öncülüğünde kalbin ‘mini bir beyne’, yani kalp atışını kontrol eden kendi sinir sistemine sahip olduğunu gösteren bir çalışma gerçekleştirdi. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Okay Abacı ise “Bu keşif, kalp sağlığı alanında önemli bir dönüm noktası olabilir" dedi.
Skandal ortaya çıktı! Amerikan fonlarıyla küresel gazetecilik!Panama Belgeleri gibi sızıntıları ortaya çıkaran gazetecilik platformu Organize Suç ve Yolsuzluk Bildirim Projesi’nin (OCCRP) bağımsız olmadığı, bütçesinin yüzde 50’sinden fazlasının ABD hükümeti tarafından karşılandığı ortaya çıktı.
Devlet Memurları Kanunu değişiyor! İşte AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu teklifAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifle, Devlet Memurları Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor.
Astımda ‘ezber bozan’ tedaviAraştırmacılar 50 yılın ardından ilk kez astım ataklarına karşı yeni bir tedavi yöntemi geliştirdi. Yeni ilacın klinik denemesi, hastalığı şiddetli yaşayan kişilerde olumlu etki yarattı.
İran'dan yeni nükleer rest: Gelişmiş santrifüjler devrede!Tahran, dünyanın nükleer gözlemcisi olan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), ülkeyi İran'ın atom silahları çalışmalarına yönelik devam eden soruşturmada işbirliği yapmadığı için kınamasının ardından gergin bir adım attı.
Sultan Abdülmecid’e hediye edilmişti: İşte Ayasofya'nın bilinmeyenleriSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Fossati kardeşler, o dönem onardıkları Ayasofya’nın 25 adet gravürünü albüm halinde Abdülmecid’e hediye etmişti. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı. Araştırmacı-yazar Erhan Altunay ve Arkeolog Dr. Murat Sav, kitabın Ayasofya’nın tarihi açısından çok önemli belge olduğunu söylüyor.
Koyunlar, Anadolu’da evcilleştirilmişHacettepe Üniversitesi ve ODTÜ’den bilim insanlarının öncülüğünde, uluslararası bir araştırmacı ekiple yapılan çalışma, Türkiye, İran, Rusya, İsveç, Fransa ve İspanya’dan antik genomları analiz ederek evcil koyunun tarihini ortaya çıkardı ve koyunun büyük olasılıkla Anadolu’da evcilleştirildiğini gösterdi...
Müdürlükten 'şifalı' terliğe! İbn-i Sina'da gördü: Kanamayı durduruyor, yanığın ateşini alıyor8 yıl boyunca özel sektörde yöneticilik yapan Hilal Cemre Gökçe, 2 sene önce hayatını değiştiren bir karar vererek girişimci oldu. Mineral taşları kullanarak terlik tasarlayan ve ihracata başlayan genç kadın, "İbn-i Sina’nın eserlerinde taşlarla tedaviye yer verdiğini gördüm" diyerek çıktığı yolcuğunu Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Tire bandosu filmine ödülCumhuriyetin ilk yerel bandosu olan Tire Bandosu’nu anlattığı “Yüz Yıllık Seslerin İzinde” adlı belgesel, İzmir Büyükşehir’in Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülü’nü aldı.
Vefa’nın gerçek ismi Jale GelgörTürk siyasi hayatında önemli bir yere sahip olan Işılay Saygın’ın hayatı, Jale Gelgör’ün yapımcılığını üstlendiği “Saygın Bir Yolculuk” belgeseli ile anıldı. Belgesel, büyük beğeniyle izlendi.
Anlaşmazlık büyük ölçüde ekonomik!Alman Uluslararası Politika ve Güvenlik Politikaları Enstitüsü’nde kıdemli araştırmacı, Bilim ve Politika Vakfı’nda (SWP) Türkiye Araştırmaları Merkezi (CATS) uzmanı olan Dr. Jens Bastian ile Dr. Yaşar Aydın, Almanya’da yaşanan gelişmeleri ve Türkiye’ye olası etkilerini Milliyet’e değerlendirdi.
Araştırmacı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.