Son dakika araştırmacı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan araştırmacı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan araştırmacı haber sayfamızda...
16 bin yıl önce yaşadı, yüzü yeniden oluşturulduÇinli bilim insanları, üç boyutlu teknoloji kullanarak 16 bin yıl önce yaşamış bir insanın yüzünü yeniden oluşturdu. Yüzdeki, yuvarlak hatlar, dar göz çizgisi, düz burun yapısı dikkat çekti.
Mars'ta yaşam olduğuna dair organik kanıtlar bulundu!NASA'nın Curiosity Rover uzay aracı, Mars’ta şimdiye kadar görülen en büyük organik bileşikleri keşfetti. Bu buluş, milyarlarca yıl önce Kızıl Gezegen'de yaşamın ortaya çıkmış olabileceğine dair heyecan verici soruları beraberinde getirdi.
Nuh'un gemisi Ağrı Dağı'nda mı saklı? Tekrar gündemde: 'Tarifle aynı, işareti var'2021 yılında başlatılan gizemli bir yolculukta, uluslararası bir araştırma ekibi gözlerini Türkiye'nin doğusuna, efsanelerle örülü Ağrı Dağı’na çevirdi. Binlerce yıldır halkların hafızasında bir sır gibi saklanan bir söylence yeniden gün yüzüne çıkıyor: Nuh’un Gemisi. Ağrı Dağı’nın eteklerinde keşfedilen tekne formunda devasa bir jeolojik yapı, tufandan kurtuluşun simgesi olan efsanevi gemiye ait olabilir mi?
Piramit altı ‘gizli şehir’İtalyan araştırmacılar, yaptıkları radar çalışmasıyla, Kahire’deki Kefren piramidinin 640 metre altında su sistemi olan gizli bir şehir keşfettiklerini öne sürdü.
60 dakika kalp masajı, 20 kez elektroşok! Tıp literatüründe sınırları zorlayan TürkAntalya'da geçirdiği kalp krizi sonucu kalbi duran 51 yaşındaki mekanik tesisatçı, hastane acil servisinde yaklaşık bir saat yapılan kalp masajı ve elektroşok uygulamalarıyla hayata döndürüldü. Doç. Dr. İbrahim Ersoy: "Tıp literatürüne göre yarım saatten uzun süren kalp masajı sonrası hayata dönenlerin yüzde 98'inde nörolojik hasar görülür. Ancak hastamızda hiçbir sekel (doku bozukluğu) kalmadı" dedi.
Çıldıran araştırmacı kutupta terör estirdi! Korkutan taciz: 'Beni kurtarın' diye yalvarıyorAntarktika’da görev yapan bilimsel araştırma ekipleri, neredeyse uzay istasyonunda görev yapan astronotlar kadar yalnız kaldıkları bir ortamda bulunuyor. Bu durum, dünyanın güney ucunda bulunan bir grup insan arasında zaman zaman ciddi gerilimler yaşanmasına da sebep olabiliyor.
Yunus Emre’nin izindeAraştırmacı yazar Yusuf Yıldırım’ın “Sözüm Kendözüme Risâletü’n-Nushiyye’nin Yorumu” Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) düzenlediği ESKADER Kültür Sanat Ödülleri’nde 2024 yılı inceleme araştırma ödülüne layık görüldü.
WSJ: Çin dünya çapında deniz tabanlarını haritalandırıyor, amaç: savaşta avantajWall Street Journal "Çin dünya çapındaki deniz tabanlarını haritalandırarak olası savaşlarda avantaj sağlamanın peşinde" dedi ve detayları aktardı. Pekin yönetiminin uzak sulardaki keşifleri güvenlik endişeleri ve tepkilere yol açıyor. Toplanan veriler derin deniz madenciliğinden, istihbarata hangi konularda Çin'e avantaj sağlayabilir?
'Zombi liderlik'ten nasıl uzak dururuz?Zombi liderlik, liderlik hakkında geçerliliği olmayan fikirlerin hâlâ şirket yönetimlerinde, İK dünyasında kullanılması... Liderlikle ilgili zombileşmiş fikirler neler ve bunlar yerine hangi anlayış gelmeli?
ODTÜ yine tarih yazdı! Türkiye'yi gururlandıran büyük başarıUluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education'ın (THE) dünyanın en prestijli 300 üniversitesini sıraladığı "Dünya İtibar Sıralaması 2025" sonuçlarında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversite oldu.
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Bu ülke ve millet için veremeyeceğimiz hiçbir şeyimiz yokMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bu ülkeyi, toplumu, bu toplumun mensubu olan insanları geçmişiyle kopartacak, tepeden inmeci bir mantıkla onları tırnak içinde modernleştirecek bir sürecin de aslında 28 Şubat bu anlamda çok tepe, zirve noktalarından bir tanesiydi." dedi.
Prof. Dr. Tatar: Günlük ortalama olan deprem sayısı 60 ile 100 arasıAFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin, "Şu anda bu sismik aktivite hale devam ediyor. Günlük ortalama olan deprem sayısı 60 ile 100 arası değişiyor. Belli bir düşüş var ama hala riskin tümüyle kalktığını söylemek için erken" dedi.
TCMB'den tüketim harcamaları analiziTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) analizinde, parasal sıkılaşmayla birlikte tüketim harcamalarının tüm gelir gruplarında yavaşladığı, en belirgin yavaşlamanın ise parasal sıkılaşma öncesinde diğer gruplara kıyasla çok daha güçlü seyretmiş olan yüksek gelir grubuna hitap eden ürünlerde gerçekleştiği bildirildi.
TCMB'den "Para Politikası ve Beklentilerin Çıpalanması" analiziTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) analizinde, "Çıpalama ölçütlerinde görülen iyileşmenin önümüzdeki dönemlerde devam etmesi, fiyat istikrarının sağlanmasını ve sürdürülmesini destekleyecektir." ifadesi kullanıldı.
Araştırmacı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.