Son dakika Alerjik rinit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Alerjik rinit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Alerjik rinit haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 222 alerjik rinit haberi bulunmuştur.
Soğuk algınlığı değil "alerjik rinit" olabilir! Astım krizlerine yol açabilir“Burun akıntım kesilmiyor”, “Sürekli nezleyim, bir türlü iyileşemiyorum'' diyorsanız; burun akıntısı, burun tıkanıklığı, nöbetler halinde gelen hapşırık, öksürük, gözlerde kaşıntı ve sulanma gibi yakınmalarınız varsa, bu sorunlarınızın nedeni “alerjik rinit” olabilir. Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Filiz Gülüstan, alerjik rinite karşı 10 etkili önlemi anlattı.
Bronşit ya da zatürreye yol açabiliyor! Sonbahar hastalıklarına karşı basit ama etkili 6 önlemSon haftalarda soğuk algınlığı, grip, farenjit, sinüzit, alerjik rinit ve orta kulak iltihabı gibi hastalıklar nedeniyle kliniklere çok sık başvuru yaşandığını belirten Kulak, Burun ve Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Dr. Alaaddin Zirek, sonbahar hastalıklarından korunmada basit ama etkili 6 önlemi anlattı.
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenmeGluten alerjisi kavramı çok yaygınlaştı. Gluten alerjisi gibi bir hastalığı olduğunu düşünüp gaz, şişkinlik sebebiyle glutensiz diyete geçenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu tür kişilerde buğday alerjisi ve çölyak hastalığı başta olmak üzere başka bir hastalığın da olabileceği unutulmamalıdır.
Aşırı sıcak burun kanamasını tetiklerYaz aylarında burun kanamaları kuru hava, susuzluk, alerjiler ve aşırı sıcağa maruz kalma gibi çeşitli faktörlere bağlanabilir. Çocuklarda ya da ileri yaşta çoğunlukla kısa süreli ve hafif şiddette olan burun kanamaları, kimi zaman sağlığı tehdit eden ciddi sonuçlar doğurabilir. Memorial Antalya Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. İsmail Önder Uysal, burun kanamalarının sebepleri, tedavi yöntemleri ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi…
Yatak ve yastıklar üreme noktaları! Kaşıntıyla beraber uykudan uyandırıyorlarBazı canlılar var ki gözle görülmeseler bile etkileri büyük. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan bu canlıların üreme yeri yatak ve yorganlar. Geceleri kaşıntıyla beraber uykudan uyandırıyorlar. Halbuki yatak ve yorganlarımız, evlerimizdeki en rahatlatıcı ve en huzur verici yerlerden biri olmalı. İşte keyfimizi kaçıran bu küçük canlılar...
Bu mevsimde çok yaygın! Uyanınca hapşırık ve burun akıntısı varsa dikkatBahar ve güz aylarında sıklıkla karşılaşılan sağlık problemlerinden biri olan alerjik rinit, uzun vadede önemli sorunlara da sebep olabiliyor. Bu nedenle dikkat edilmesi ve belirtilerin fark edilmesi halinde uzmana danışılması gerekiyor. Detaylar haberimizde.
Sonbaharda hapşırık krizi! Sebebi açıklandıSürekli hapşırıyor musunuz? Uzmanlar, bu yıl “sonbahar hapşırma sendromu” vakalarının arttığını, bunun da saman nezlesinden, bilimsel adıyla “alerjik rinit nöbeti”nden kaynaklandığını söyledi.
Ev, okul gibi ortamlarda bulunuyor! İşte kış alerjilerine karşı alınması gereken tedbirlerİnsanlar kışın özellikle yeterli havalandırma yapılmayan iç ortamlarda daha fazla zaman geçirdikleri için kış alerjilerine bağlı yakınmaların daha sık görüldüğünü söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Uzman Hekimleri, kış alerjilerine karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı.
44 ilaç daha ödeme listesine alındıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "SGK tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç ‘Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine’ alındı" dedi.
Her 15 bebekten 1'inde var! 'Alerjiler artık şekil değiştirdi'Yaşamın ilk yıllarında her 15 çocuktan 1'inde besin alerjisi görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel, çocukluk çağında sık görülen alerjileri anlattı. Prof. Dr. Şekerel, "Alerjik bünye ilk belirtisini yaşamın ilk yılında verir. O nedenle bebekleri besin alerjisinden korumak için ek besinlere gecikilmeden başlanması gerekir" dedi.
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısıDünya genelinde her geçen gün çeşitli alerjilerden muzdarip olan insan sayısı daha da artıyor. Uzmanlar, bu durumun arkasında iklim değişikliği, doğal olmayan gıdalar olduğunu belirterek, alerjik hastalıkların doğumdan sonraki ilk işaretlerini sıraladı.
Yaz alerjisi deyip geçmeyin! İçlerinde ölüme kadar götüren bile varTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İnsu Yılmaz, yaz mevsiminde görülen alerjilerin sıcak hava ile birlikte yaşam kalitesini düşürdüğünü hatta kişinin hayatını tehdit edebildiğini söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, yaz alerjilerini ve korunma yollarını anlattı.
Yüz felcine bile yol açabiliyor! 'En fazla 7 derece fark olmalı'Bunaltan yaz sıcaklarında birçok kişi serinlemek için klimaları tercih ediyor. Ancak gerekli tedbirler alınmadığında ve bazı önemli kurallara dikkat edilmediğinde klimalar ciddi sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. Peki klima hastalıklarından kaçınmak için neler yapılmalı? İşte uzman görüşüyle sizi klima hastalıklarından uzak tutacak öneriler.
Yaz aylarında burun kanaması hangi tehlikenin habercisi?Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık Türkiye'de ve dünyanın birçok noktasında günlük hayatı zorlaştırmaya devam ediyor. Birçok kişi de güneş çarpması başta olmak üzere aşırı sıcakların tetiklediği sağlık sorunları sebebiyle hastanelere başvuruyor. Yaz mevsiminde artan rahatsızlıklardan biri de burun kanaması.
Tıkandığında açmak için gelişigüzel burun spreyi kullanılırsa ne olur?Türkiye'de gerek çocuklarda gerekse yetişkinlerde yaygın görülen sorunlardan biri burun tıkanıklığı! Öyle ki her 5 kişiden biri günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen burun tıkanıklığından muzdarip. Tedavi edilmediğinde önemli hastalıklara davetiye çıkarabilen bu soruna karşı çoğu kez gelişigüzel burun açıcı sprey kullanılmasında sakınca görülmüyor! Oysa işin iç yüzü hiç de göründüğü gibi değil.
Prof. Dr. Tevfik Özlü'den korkutan virüs açıklaması!Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okullarda solunum yolu virüslerine bağlı enfeksiyonlar çok yaygın olarak görüldüğünü belirterek, son 2 yıldır pandemi nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı bu tür hastalıklara yakalanmadık. Bu da bizim bağışıklık sistemimizi biraz zayıflattı. Bu virüslere karşı eskisi kadar dirençli değiliz” dedi.
Prof. Dr. Tevfik Özlü'den korkutan virüs açıklaması!Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okullarda solunum yolu virüslerine bağlı enfeksiyonlar çok yaygın olarak görüldüğünü belirterek, son 2 yıldır pandemi nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı bu tür hastalıklara yakalanmadık. Bu da bizim bağışıklık sistemimizi biraz zayıflattı. Bu virüslere karşı eskisi kadar dirençli değiliz” dedi.
Dışkı nakliyle hastalıklardan kurtulmak mümkün mü? Yaşadığı inanılmaz değişimi böyle anlattıParkinson’dan Alzheimar'a, diyabetten astıma ve kesin tedavisi olmayan Crohn gibi çok sayıda bağırsak hastalığından kurtulmaya yardımcı olduğu söylenen dışkı nakli, son yıllarda tüm dikkatleri üzerine çekiyor. “Sağlıksız dışkıyı atıyor, yerine sağlıklı bağırsak florasını bırakıyoruz. Bu şekilde de birçok hastalığı tedavi edebiliyoruz" diyen Prof. Dr. Ahmet Uygun'un hamileyken dışkı nakli olan hastası yaşadığı değişimi anlattı.
Alerjik Rinit Nasıl Geçer? Alerjik Rinit Tedavisi Nasıl Yapılır?İnsanların bilmediği alerjileri olabiliyor. Özellikle alerji çeşitlerinden biri olan alerjik rinit pek çok kişinin yaşadığı alerji türlerinden biridir. Alerjik rinit olan kişiler, alerjinin nasıl iyileştirileceğini araştırarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Alerjik rinit tedavisi hakkında yapılan farklı araştırmalar bulunuyor. Alerjik rinit nasıl geçer? Alerjik rinit tedavisi nasıl yapılır? Sağlık konularıyla ilgili sizlere bazı detaylı bilgiler derledik.
'Çocuk alerjilerinde genetik faktörler yüzde 30-50 oranında etkiliyor'Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, çocuklarda sık görülen alerjileri ve nedenlerini anlattı. Çocuk ve ebeveyne yapılacak alerji testlerinin öneminin altını çizen Prof. Dr. Güzel, “Çocuk alerjilerinde genetik faktörler yüzde 30-50 oranında etkiliyor” dedi.
Yaz sıcaklarında klima kullanımına dikkatİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol, klima hastalığının (lejyoner hastalığı) yaygın kas ve eklem ağrıları, baş ağrısı, halsizlik, huzursuzluk ve ateşle belirti verebileceğini vurgulayarak, özellikle sıcak günlerde klima kullanıma daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Alerjik hastalığı olanlara ‘polen’ uyarısıYaz aylarının başlamasıyla birlikte özellikle kavak ağaçlarından yayılan polenler, nezle ve alerjik hastalıkları olan vatandaşları tehdit ediyor.
Alerjik astım hastalarına polen uyarısıAstımın tüm dünyada 300 milyon insanı etkileyen, Türkiye’de ise yaklaşık her 12-13 yetişkin ve 7-8 çocuktan birinde görülen bir rahatsızlık olduğunun bilindiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Aziz Uluışık, “Bahar aylarında polenlerin çoğalması, alerjik astımı olan kişileri olumsuz etkiliyor. Polen mevsiminde toz, sigara dumanı, boya kokusu, parfüm gibi tahriş edici maddelerden uzak durmak, polen alerjisi olan kişinin şikâyetlerinin ağırlaşmasını engelleyebilecek önlemlerdir” dedi.
Uzmanı uyardı: Bahar nezlesi astıma neden olabilirBaharın gelişi, saman nezlesi olarak bilinen alerjik riniti tetikliyor. Dünyada en sık rastlanan alerjik hastalıklardan birinin bahar nezlesi olduğunu söyleyen ve kontrol edilmediğinde astıma neden olabildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Fuat Bulut, Bahar nezlesi alerjenlere bağlı mevsimsel gelişen kronik inflamasyon olup çocuklardaki en sık görülen 5’inci kronik hastalıktır. Daha çok polen alerjisinin neden olduğu mevsimsel alerjik rinitte şikayetler ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkmaktadır. Bahar nezlesi, kontrol edilemediğinde astıma neden olabiliyor” dedi.
Alerjik Rinit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.