Son dakika alan turing haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan alan turing gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan alan turing haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 84 alan turing haberi bulunmuştur.
Yapay zekâ müzayededeDünyaca ünlü müzayede evi Sotheby’s, yapay zekâ algoritmaları kullanarak resim yapan insansı robot Ai-Da’nın eserini satışa çıkarıyor.
Damarların vücudu sarması gibiMakinaların “akla ve özerkliğe” kavuşacağı yapıyı içeren Endüstri 4.0’ın vücudu saran damarlar gibi önümüzdeki dönemde ekonomiden sağlığa, eğitimden güvenliğe, istihdamdan yatırıma birçok alanda değiştirici ve dönüştürücü olacağı belirtildi.
Tepkiye Erdoğan’ın sözleriyle yanıtAK Parti’nin hazırladığı başörtüsü ve ailenin korunmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifine olumsuz karşılık veren CHP, bu konuda kendisine gelebilecek eleştirileri Erdoğan’ın 2009’da İsviçre’de yapılan referanduma yönelik daha önce sarf ettiği ‘Hak ve özgürlükler oylama konusu olamaz’ sözleriyle yanıtlayacak...
Gruptan sessizce çıkabileceksinizWhatsApp’a yeni gizlilik ayarı geliyor. Kullanıcılar, grup konuşmalarından sessizce ayrılabilecek, bunu yalnız yönetici görecek, çevrimiçi durumunu gizleyebilecek.
‘Yapay zekâda duygu ve düşünce olmaz’Bilim insanları, Google’ın LaMDA adlı yapay zekâ aracının bilinçli ve duygusal olduğunu söyleyen ABD’li yazılım mühendisi Blake Lemoine’in iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
TikTok'un güvenliği bir Türk'e emanetTikTok, dünyada bir ilke imza atarak, aralarında bir Türk akademisyenin de bulunduğu altı kişilik "Güvenlik Danışma Konseyi" kurduğunu açıklarken, Türk kullanıcıların verilerinin uluslararası boyutta özel koruma altında olduğunu bildirdi.
‘O film amcamı yanlış tanıttı’II. Dünya Savaşı’nda Nazi şifrelerinin kırılmasını sağlayan ünlü İngiliz bilgisayar bilimcisi Alan Turing’in yeğeni kitap yazdı. Yeğen Dermot Turing kitabında, Benedict Cumberbatch’in oynadığı Alan Turing’i anlatan filmi sert bir şekilde eleştirdi
Ünlü bilim insanlarıDünyaya buluşları ile yön veren, hayatımızı kolaylaştıran, yüzyıllar boyunca unutulmayan bilim insanları onlar… Bazılarını tanıyorsun bazılarının ise ismini duyduğuna eminiz.
Homo İnformatiks okurla buluşuyorVakıfBank Kültür Yayınları, bilişsel bilimler uzmanı Luc de Brabandere’in yazdığı “Homo İnformatiks – Bilişim, Matematik ve Mantığın Kesişen Dünyaları” adlı kitabı yayımlıyor. İnternet ve bilgisayarların hızla değişen yenilikçi dünyalarının matematik, mantık ve felsefeye dayanan temellerini tarihsel gelişim süreci içinde ele alan eser, yenilikçi düşünce ve yaratıcılık gibi konulara ilgi duyan kitapseverleri bekliyor.
Dram Filmleri: Yerli & Yabancı En İyi Dram Filmleri ListesiDram filmleri nelerdir. Yerli & yabancı en iyi dram filmleri listesi içerisinde neler vardır, dram filmleri arasında en iyileri hangileridir. Dram filmlerine dair aradığını her detayı öğrenebilirsiniz. Filmler hakkında tüm detayları sizler için derledik.
Çığır açan matematikçilerin hayatı bir aradaBilimin bütün dallarının tarihine bakarsak, çoğu konuda “artık bunun yanlış olduğunu biliyoruz” ya da “bu doğru yoldaydı, ama bugünkü görüş farklıdır” deriz. Aristoteles’in hareketle ilgili fikirleri Galileo ve Newton tarafından ters yüz edildi. Oysa matematik farklıdır; kalıcıdır.
İngiltere ve AB'den 668 milyar sterlinlik anlaşmaİngiltere ve Avrupa Birliği'nin (AB) üzerinde uzlaştığı ticaret anlaşması, 1 Ocak 2021'den itibaren tarafların gümrüksüz ve herhangi bir kesinti olmaksızın ticaret yapabilmesine imkan tanıyor.
Teknolojik Aletler Nelerdir, Mucitleri Kimlerdir? Teknolojik Aletlerin Gelişimi Ve YararlarıTeknoloji hayatımıza girmesi ile birlikte hayatımız büyük ölçüde kolaylaşmıştır. Teknolojik aletler günümüzde oldukça fazla gelişmiştir. Bu teknolojik aletlerin de mucitleri merak edilmektedir. Günlük hayatta kullandığımız ve oldukça yararlı olan teknolojik aletlerin de mucitlerinin kim olduğunu zaman zaman düşünmekteyiz. Bu teknolojik aletlerin hepsinin bir gelişim süreci hikayesi de bulunmaktadır. Son aylarda teknolojik aletler oldukça fazla araştırılmıştır. Peki, teknolojik aletler nelerdir? Bu teknolojik aletlerin mucitleri kimlerdir? Teknolojik aletleri gelişimi ve yararları nelerdir? Teknolojik aletler ile ilgili tüm detayları derledik.
Alan Turing 108 yaşında!Bilim dünyasına önemli miraslar bırakan bilgisayar bilimcisi ve kriptoloji uzmanı Alan Turing 108 yaşında... Gelin Turing'in hayatına kısaca Molatik olalım...
Captcha nedir? Captcha çeşitleri nelerdir?Temelleri Alan Turing tarafından atılan ve günümüzde çok sık karşımıza çıkan ‘captcha’, ilgiyle araştırılan bir konu. Peki Captcha nedir? Captcha çeşitleri nelerdir? İşte merak edilenler…
Enigma makinesi nedir?İkinci Dünya Savaşı bir bakıma istihbarat savaşlarıydı. Kim kime üstünlük sağlarsa o taraf öne geçiyordu. Bu yüzden de kullanılan araçlar önem sarf ediyor. Almaların kullandığı Enigma makinesi de onlardan birisi. Enigma makinesi nedir?
Video ve bilgisayar oyunları: 1950’lerde ortaya çıktıİlk video oyununun patentini, ABD’de 1947 yılında T. Goldsmith ve E. R. Mann aldı. Oyuncuların; katot ışınları tüpüne yapıştırılmış uçak resimlerini vurmaya çalıştığı cihaz satışa sunulamadı.
PenelopeFeminist edebiyatçı Margaret Atwood, Homeros’un yüzyıllar önce yazdığı “Odysseia”sında geçen Penelope’nin öyküsü üzerinden özgün bir hikaye yaratıyor ve bu mitolojik metinden yola çıkarak kinayeli bir kurgu anlatıyor.
Enigma makinesi Hisart Canlı tarih ve Diorama Müzesi’nde2. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası tarafından gizli mesajların şifrelenmesi ve tekrar çözülmesi amacı ile kullanılan şifre makinesi Enigma; savaşın kaderini belirleyici rolüyle çok önemlidir.
Claude Elwood Shannon kimdir?Google bugün sürpriz bir doodle ile karşımıza çıktı. Birçok önemli gün ve kişileri sayfasına taşıyan Google, Claude Shannon'u neden doodle yaptı? Bilgi kuramının babası olarak bilinen Claude Shannon kimdir? İşte Claude Shannon kimdir? sorusunun cevabı ve diğer detaylı bilgiler...
Bu Senenin Turing Ödülü Sahibi BulduBu yılın Turing Ödülüne internet çağının ilk kriptografisini geliştiren programcı Whitfield Diffie ve Martin E. Hellman layık görüldü.
Alan Turing ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.