Kanatlı etinde ibik, kıymada kırpıntı yasak! Hayvansal gıdaya AB standardıHayvansal gıdalarda Avrupa mevzuatına paralel hazırlanan yeni düzenlemeye göre kanatlı hayvanlarda ise ibik, baş, ayak, yemek borusu; kıyma üretiminde parçalama sırasında ortaya çıkan kırpıntılar kullanılmayacak. Yumurta, tavuğun yumurtlama tarihinden itibaren en fazla 28 gün içinde tüketiciye ulaştırılacak.
Yumurtaya AB standardı geliyorTARIM ve Köyişleri Bakanlığı'nın Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği kapsamında çıkardığı Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren yumurtalara, üretici firmanın işletme numarasını damgalama zorunluluğu getiriyor...
Yumurtaya AB standardı getiriliyorYumurta sektörüne getirilen AB standartları gereği, 1 Ocak 2009 tarihi itibarıyla yumurtaların üzerinde üretici bilgilerine de yer verilecek...