41 Nerenin Telefon Kodu? +41 Hangi Ülkeye Ait?Telefon haberleşme için çok uzun yıllardır kullanılan bir araçtır. Teknolojik gelişmeler ile birlikte birçok ülke ile kolaylıkla iletişim kurulabiliyor. Ülkeler arası telefon çağrıları için telefon kodları kullanılıyor. 41 Hangi ülkeye ait telefon kodudur? 41 telefon kodu ile ilgili bilgileri sizler için hazırladık.
Dünyanın ilk İHA gemileri yarışında Türkiye'nin de aralarında olduğu üç ülke!Teknolojideki son gelişmeler, insansız hava araçlarının (İHA) bir uçak gemisinin maliyetine kıyasla çok daha ekonomik ve etkili olabileceğini gösteriyor. Business Insider (BI) haber sitesi, denizlerdeki bu yeni yarışı ve dünyanın ilk İHA/dron gemilerini kullanan üç ülkeyi yazdı.
Dünyanın ilk İHA gemileri yarışında Türkiye'nin de aralarında olduğu üç ülke!Teknolojideki son gelişmeler, insansız hava araçlarının (İHA) bir uçak gemisinin maliyetine kıyasla çok daha ekonomik ve etkili olabileceğini gösteriyor. Business Insider (BI) haber sitesi, denizlerdeki bu yeni yarışı ve dünyanın ilk İHA/dron gemilerini kullanan üç ülkeyi yazdı.
Bakan Yumaklı'dan karekod mesajıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Gıda İşletmeleri Karekod Uygulaması'nı hayata geçirdik. 2025 yılında bu uygulamayı zorunlu hale getireceğiz. (ORKÖY projeleri) Bugüne kadar 284 bin aileye ve 236 kooperatif projesine günümüz fiyatlarıyla 30 milyar lira destek verdik" dedi.
A’raf Suresi Oku: A’raf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet MealiA’raf Suresi Mekke döneminde indirildiği düşünülen ve okunduğunda da farklı faziletleri içerisinde barındıran bir suredir. Surenin ismi, içerisinde yer alan 46. ve 48. Ayetler ile bağlantılıdır. Bu bağlamda A’raf, “Cennet ve Cehennem arasında kalan dağ” anlamına gelmektedir. Bu kelime, sure içerisinde el-A’raf şeklinde geçirilmiştir. A’raf Suresi, içerisinde bazı peygamberler hakkındaki kıssalara yer verilmektedir. Bunun yanı sıra çok sayıda dini hüküm ve emir de kullara aktarılmaktadır. A’raf Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 7. sırada bulunmakta ve toplamda 206 ayetten oluşmaktadır. A’raf Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Marmaris'te orman yangını! Bakan Kirişci'den CNN TÜRK'te açıklamalarMuğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor. Tarım Bakanı Kirişci rüzgarın hızının yangını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle bölgede incelemelerde bulunurken yangına ilişkin soruşturma da başlatıldığı bildirildi. Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü'nden de hava araçlarına ilişkin önemli bir açıklama geldi.
KOBİ Kadın Girişimci 2’ncisi İsmihan Kobaner, Osmak Rulo MakinaGirişiminizi kurma fikri nasıl oluştu? Firmanızı ne zaman ve nasıl kurdunuz? Bu alana neden yöneldiniz, bu konudaki motivasyonunuz neydi? Kısa bir şekilde kuruluş öykünüzü paylaşır mısınız?
Son dakika! İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan sığınmacı açıklamasıSığınmacı tartışmalarıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, "Türkiye’de şu an toplam 5 milyon 500 bin 690 yabancı bulunmaktadır ve bunların tamamı sığınmacı değildir. Suriye iç savaşı sebebiyle ülkemize sığınmış 3 milyon 762 bin 686 geçici koruma altında Suriyeli bulunmaktadır." dedi.
Son dakika: İstanbul'daki tarihi zirve sonrası tansiyon düştü! Ukrayna ve Rusya'dan 'barış' sinyaliSon dakika haberlere göre, İşgalin başlamasından bu yana Çin ve Rusya arasındaki en üst düzey buluşma gerçekleşti, taraflar anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Rusya'nın Kiev ve Çernigiv'den askerlerini çekmediğini belirten Ukrayna, İstanbul'daki müzakerelerde ilk kez Moskova'nın kırmızı çizgiler çekmek yerine Kiev'i dinlediğini açıkladı. Kremlin sözcüsü Peskov, Moskova'nın Kiev'in taleplerini yazılı olarak açıklamaya başlamasını 'olumlu' bulduğunu söyledi. Ukraynalı Müzakereci Podolyak, "Rusya'nın askerlerini 23 Şubat'taki pozisyonuna çekmesi halinde Rusya ile barış anlaşmasını ulusal referanduma götüreceğiz." dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Türkiye’de yapılan müzakerelere ilişkin, “İstanbul'da yapılan görüşmelerin sonuçlarını olumlu bir gelişme olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Son dakika... Son komutan bir korgeneral! Ukrayna'da kaybedilen Rus generaller listesi yayınlandıSon dakika haberlere göre, ikinci kez öldürülen askerlerinin sayısını açıklayan Rus ordusuna bir kara haber de Herson şehrinden geldi. Korgeneral Yakov Rezanstev Ukrayna işgalinde Putin'in kaybettiği sekizinci ve en üst rütbeli general oldu. Japonya'ya gözdağı veren Putin, Kuril Adaları'nda tehlikeli bir hamle yaptı. Üst düzey analist ise, Ukrayna'da başarısız olan Putin'in zor bir tercihle karşı karşıya olduğunu söylüyor.
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Antalya Diplomasi Forumu Türkiye'nin artan gücünün göstergesiGelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe'deki 3 saat süren önemli toplantı sona erdi. Erdoğan açıklamalarında, "Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada artan gücünün en önemli göstergesi Antalya'ya yapılan Diplomasi Forumudur. Dünyanın dört bir yanından 17 devlet başkanı katıldı." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya'ya gönderiyorum. Yarın Moskova'da temaslarda bulunacak, perşembe günü de Ukrayna'ya geçecek." bilgisini paylaştı. Erdoğan, " Enerji, sulama ve kredi konusunda attığımız bu adımların herkese çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." sözlerini kullanarak 3 müjde birden açıkladı.
Son dakika haberi: Ukrayna'da nükleer santralde yangın! 'Patlarsa Çernobil'den 10 kat büyük olacak'Son dakika haberlere göre Rusya bugün ABD Başkanı Biden'a yanıt verdi, "Üçüncü Dünya Savaşı yalnızca nükleer olabilir" açıklaması geldi. Karadeniz kıyısında bu sabah çekilen görüntüler dünya çapında ses getirdi, limandaki bir kargo gemisi ise füzeyle vuruldu. Çernigiv kentinde ise Rus saldııları vahşet saçtı. Rusya ordusunu ile Ukrayna ordusu Zaporoji nükleer santral için çatışmaya girince santralin bazı bölümlerinde yangın çıktığı öğrenildi.
Son dakika: Rusya belirlediği hedefleri vurmaya başladı! 'Evlerinizi terk edin'Son dakika haberlere göre uydudan görüntülenen Kiev çevresindeki Rus konvoyunun uzunluğu 64 kilometre. Kiev yakınlarındaki bir kasabada Rus birlikleri yok edildi, Ukranyna başkentine su sağlayan barajın üstünde ise Rus helikopterleri hedef alındı. AP'ye seslenen Ukrayna lideri Zelenskiy "Biz bugün kendi haklarımız için, sizinle aynı insan olabilmemiz için büyük bir bedel ödüyoruz. Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor" dedi, ayakta alkışlandı. Rusya'nın 'Kiev halkı iletişim kulelerinden uzak dursun' açıklamasından hemen sonra Kiev’deki televizyon kulesini hedef aldı.
Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik belgeleri bir bir gösterdi! Canlı yayında ifşa ettiSon dakika haberine göre, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı devam ederken flaş açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın göçmenlere olan skandal tavrına dikkat çeken ve belgeler gösteren Çelik, "Yunanistan sahil güvenlik unsurları resmen benzin dökerek, yakmaya çalışarak bir katliama imza atmaya çalışıyor. Uluslararası kurumlar, Avrupa Birliği maalesef bunun karşısında susuyor." dedi. Çelik, Yunanistan Dışışleri Bakanı Dendias'ın sözlerine ilişkin, Son derece bağnaz son derece saygısız bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletimizi itham etmesi diplomasi tarihine bir yakışıksızlık örneği olarak girecektir." açıklamasında bulundu.
Bakan Pekcan açıkladı! Kolay ihracat platformu kurulduTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatçılara ve ihracat hedefi olan girişimcilere sundukları danışmanlığın kalitesini ve kapsamını ciddi şekilde yükseltecek bir platformu devreye aldıklarını bildirerek, “Kolay İhracat Platformu ile artık her bir ihracatçımızın, yapay zeka teknolojisi ile çalışan dijital bir danışmanı olacak.” dedi.
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya ilan etti: 'Kimse heveslenmesin'Son dakika gelen habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gerek ülkemizin içinde, gerek dışında ister Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde, Libya'da, Azeri kardeşlerimize karşı Ermenistan'ın yaptığı saldırılarda hiçbir zaman mazlumları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.' ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın dönemi dahil 180 günlük icraat programlarında planlanan 2 bin 384 ana eylemin yüzde 93'ünün tamamlandığını da sözlerine ekledi.
Son dakika... Büyük İstanbul planı! Bakan Soylu açıkladıİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda son dakika açıklamalarda bulundu. Soylu, "Depremde yardımları STK'lerin, belediyelerin kendi başına dağıtmasına izin vermedik. Bu, bizim değil Türkiye Afet Müdahale Planı'nın kararı" dedi. Öte yandan Bakan Soylu olası büyük İstanbul depremi için de büyük İstanbul planı hazırladıklarını belirtti. Soylu, bekçiler sayesinde günlük hırsızlık ortalamasının 282'den 147'ye düştüğünü bildirdi. İçişleri Bakanı Soylu, Ceren Damar Şenel cinayeti sanığının avukatı Vahit Bıçak'ın Polis Akademisi'nden ilişkisinin bugün kesileceğini bildirdi.
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na Kanal İstanbul uyarısıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul projesiyle ilgili Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun kararını verme yetkisi bize aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisine aittir. Senin böyle bir yetkin yok. Kanal İstanbul bir devlet projesidir. Kurumların görevi devletin aldığı kararları yerine getirmektir. Bu görevi yerine getirmeyenler millete ve hukuka hesabını verir." dedi. Erdoğan, Libya'ya asker gönderme konusunda net mesaj verdi. "Davet olduğuna göre icabet ederiz" diyen Erdoğan, Meclis açılınca ilk iş asker gönderme tezkeresini sunacaklarını söyledi.
Son dakika... MSB son durumu açıkladı: İşte etkisiz hale getirilen terörist sayısıReuters haber ajansı, Nusaybin'in karşısındaki Suriye kenti Kamışlı'da devriye gezen Amerikan birliklerinin fotoğraflarını servis etti. Rasulayn'da terör hedeflerinin yerle bir edilmesi televizyonların canlı yayına yansıdı, saatler sonra ilçe merkezi kontrol altına alındı. Dört günde 459 teröristin öldürüldüğü açıklandı.
Son dakika... Binali Yıldırım'dan İstanbul açıklamasıİstanbul seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Binali Yıldırım, "Başta 29 bin olarak açıklanan rakam 12 bin seviyesine çekilmiştir. Oylar sandıkta iç edilmiştir, bu kadar açıktır. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır" dedi."Tribün tribün dolaşacağına sakin sakin oturup benim gibi sonuçları bekleseydi" ifadesini kullanan Yıldırım, "Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir, murdar bir etin de kavurması olmaz" değerlendirmesini yaptı.
Son dakika... Binali Yıldırım'dan İstanbul açıklamasıİstanbul seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Binali Yıldırım, "Başta 29 bin olarak açıklanan rakam 12 bin seviyesine çekilmiştir. Oylar sandıkta iç edilmiştir, bu kadar açıktır. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır" dedi."Tribün tribün dolaşacağına sakin sakin oturup benim gibi sonuçları bekleseydi" ifadesini kullanan Yıldırım, "Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir, murdar bir etin de kavurması olmaz" değerlendirmesini yaptı.
Gündemdeki haber başlıkları ve son dakika haberlerGünün manşetleri, öne çıkan haberler, güncel olaylar, gündemdeki haber başlıkları ayrıntılarını sizler içi derledik. Türkiye ve dünyadan son dakika haberler ve dün yaşanan ve bugün yaşanacak olan olayların önemli en son haberlerin tüm özetlerine haberimizde ulaşabilirsiniz.
Hepimiz Kobe Bryant’ız‘İhtisas gümrüklerinin’ bypass edilmesi ‘ek vergisiz’ ithalatı patlattı. İthalatçıların antrepo kurarak ucuz ürünleri, NBA standartlarında ayyakkabı gibi göstererek ithal ettiği belirtiliyor. Yüksek teknolojili ayakkabıda ek vergi yok