GündemYine sınıfta kaldık

Yine sınıfta kaldık

10.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yapılan tüm uyarılara rağmen kurban kesiminde görüntüler değişmiyor

Yine sınıfta kaldık

Bayramın ilk gününde kurban kesimiyle ilgili yapılan tüm uyarılara, denetimlere ve alınan caydırıcı önlemlere karşın tablo değişmiyor. Ortalık yine kan gölüne döndü.
İzmir’de vatandaşlar kuyrukta beklememek için kurbanlarını, kurban kesim alanlarının dışında ya kendileri kesti ya da seyyar kasaplara kestirdi. Hijyenik olmayan ortamlarda, gelişigüzel kesimler yapıldı. Çevreye atılan bağırsaklar, işkembeler, ortalığı adeta ‘kurban’ çöplüğüne dönüştürdü. Zabıta görevlileri ile vatandaşlar ve İzmir Kasaplar Odası yetkilileri arasında zaman zaman sert tartışmalar da yaşandı.
Giresun’da Dudu Güler ve Hatice Güler adlı kadın kasap, belediyenin kurban satış pazarında tahsis ettiği kesim yerinde, 10 büyükbaş ve 22 küçükbaş kurban kesti. Akraba olan iki kadın, en büyük hedeflerinin bir kasap dükkânı açmak olduğunu söyledi.
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde de bir vatandaş, zapt edemediği kurbanlık boğayı traktörün arkasına takılı kepçeye ayaklarından bağlayarak kesti.

Haberin Devamı

DOM DOM KURŞUNU: Ankara’nın Beypazarı ilçesinde, kaçan kurbanlığı yakalayamayan D.G. (33), uğraşları sonuç vermeyince av tüfeği kullandı. D.G., Evren Caddesi’nde dom dom kurşunuyla yaraladığı boğayı cadde ortasında kesti.

Çocuklar deri yüzdü
Uzmanların tüm uyarılarına rağmen, çocuklara kurban kesimleri bu bayramda da izletti. Daha vahimi de dün Ankara’da eline bıçak verilen bu çocukların kesilen kurbanın derisini yüzmeleri oldu. Çocuklar deri yüzerken poz da verdi.
Fotoğraf: GİZEM KARAKIŞ