29.04.2018 - 22:00 | Son Güncellenme:
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler;
Hamuru için
Üzeri için;
Dereotlu Poğaça Yapılışı
Dereotlarının üzerinde ki saplarını atarak üst kısımlarını ayırıyoruz. Ayrılan üst kısımlar ince - ince kıyılarak ayrılır. Daha sonra 2 su bardağı kadar unu tabağa alıyoruz ve üzerine ince kıyılan dereotları atıyoruz. Daha sonra üzerine zeytinyağı ve margarini yavaşça ekliyoruz. Hazırlanan harca bir yumurtanın sarısını ayırarak beyazını ekliyoruz. En son olarak harcın içerisine yoğurdu ve tuzu ekleyelim.
Ayrı olarak bir kabın içerisine sirkeyi ekliyoruz ve içine kabartma tozunu ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırlanan sirkeli karışımı, harca ekleyerek karıştırıyoruz. Harcı elimiz ile test ederek çok akışkan ise un ekleyebiliriz. Hamur yumuşak bir hâle geldiğinde üzerine örterek 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Hamur, istenilen kıvama geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz ve elimiz ile yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız parçaları, elimiz ile bastırarak açıyoruz. Açılan parçayı, yarım ay şekline benzeterek kenarlarına bastırarak tepsimize düzüyoruz. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra ayrı bir kap içerisine yumurta sarısını ve zeytinyağını alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bir fırça ardımı ile poğaçaların üzerine sürüyoruz. İsteğe göre üzerine haşhaş, susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.
Poğaça 180 derecede ısıtılmış fırınımıza atıyoruz ve yaklaşık olarak 25 dakika boyunca pişmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun
Dere Otlu Poğaça İçin Püf Noktalar