GündemVazgeçilmez lezzet dereotlu poğaça

Vazgeçilmez lezzet dereotlu poğaça

29.04.2018 - 22:00 | Son Güncellenme:

Kurabiye tadında poğaça sevenlerin, vazgeçemeyeceği bir tarif olan dereotlu poğaça tarifi çay saatlerinin vazgeçilmez atıştırmalığı olacak. Dereotu sevenlerin zevkle yapacağı tarifimiz damaklarda tadını bırakacak ve adından sıkça bahsettirecek. İşte muhteşem dereotlu poğaça tarifimiz.

Vazgeçilmez lezzet dereotlu poğaça

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler;

Haberin Devamı

Hamuru için

  • 1 demet kadar dereotu,
  • 2 adet yumurta,
  • 100 gram margarin veya tereyağı,
  • 1 fincan zeytinyağı,
  • 2 çorba kaşığı yoğurt,
  • 1 çay kaşığı kadar tuz,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 çorba kaşığı kadar sirke

Üzeri için;

  • 1 yumurtanın sarısı,
  • 1 çorba zeytinyağı,
  • Haşhaş veya çörek otu

Dereotlu Poğaça Yapılışı

Dereotlarının üzerinde ki saplarını atarak üst kısımlarını ayırıyoruz. Ayrılan üst kısımlar ince - ince kıyılarak ayrılır. Daha sonra 2 su bardağı kadar unu tabağa alıyoruz ve üzerine ince kıyılan dereotları atıyoruz. Daha sonra üzerine zeytinyağı ve margarini yavaşça ekliyoruz. Hazırlanan harca bir yumurtanın sarısını ayırarak beyazını ekliyoruz. En son olarak harcın içerisine yoğurdu ve tuzu ekleyelim.

Ayrı olarak bir kabın içerisine sirkeyi ekliyoruz ve içine kabartma tozunu ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırlanan sirkeli karışımı, harca ekleyerek karıştırıyoruz. Harcı elimiz ile test ederek çok akışkan ise un ekleyebiliriz. Hamur yumuşak bir hâle geldiğinde üzerine örterek 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Haberin Devamı

Hamur, istenilen kıvama geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz ve elimiz ile yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız parçaları, elimiz ile bastırarak açıyoruz. Açılan parçayı, yarım ay şekline benzeterek kenarlarına bastırarak tepsimize düzüyoruz. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra ayrı bir kap içerisine yumurta sarısını ve zeytinyağını alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bir fırça ardımı ile poğaçaların üzerine sürüyoruz. İsteğe göre üzerine haşhaş, susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.

Poğaça 180 derecede ısıtılmış fırınımıza atıyoruz ve yaklaşık olarak 25 dakika boyunca pişmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun

Dere Otlu Poğaça İçin Püf Noktalar

  • Poğaçamız için eklenen unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun istenilen yumuşaklığa ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Hamura şekil verildikten sonra biraz beklemekte yarar vardır.
  • Pişirme süresini ayarlarken kendi fırınınızın özelliğini göz önünde bulundurmalısınız ve mutlaka fırınınızı önceden ısıtmalısınız.