Gündem‘Uyuşturucuya karşı topyekûn mücadele’

‘Uyuşturucuya karşı topyekûn mücadele’

24.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Polis Müzesi’nde düzenlenen törenle “Bağımlılıkla Mücadele İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.

‘Uyuşturucuya karşı topyekûn mücadele’

Türkiye’nin coğrafi konumundan dolayı uyuşturucu konusunda çok yüksek bir arz baskısı altında olduğunu söyleyen Soylu, “Uyuşturucu düşmanımızdır, buna teslim olmayacağız. PKK terör örgütünün uyuşturucu ağı bir yandan Afganistan’daki Amerika’nın işgalinden sonra 17 bin hektar olan afyon ekim tarlalarının 300 bin hektara yükselmesi bir yandan Avrupa’da sentetik uyuşturucu üretiminin artması ve doğuya sevk edilmesi bir yandan içeride uyuşturucu üretilmemesine rağmen bizi ciddi bir arz baskısı altına sokmaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Narko-Alan’ dönemi

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında geliştirilen ‘Narko-Alan’ projesi ile kimi mahallelere kontrollü giriş-çıkış yaptırıldığını kaydeden Soylu, “Şu anda 20 büyükşehirde Narko-Alan projesi uyguluyoruz. Bir terör olayıyla ilgili nasıl bir kapama yapıyorsak mahalleyle ilgili de böyle bir kapama yapıyoruz. İstanbul’da şu anda 7 mahalle kapalıdır. Biz ilk önce mahalleliler bu konuya reaksiyon gösterir mi diye düşündük; ama daha çok sevindiler” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ise “Bağımlılığın her biriyle topyekûn mücadele etme noktasındaki önleyici misyonumuzla Türkiye’nin bütün gençlerine, çocuklarına kapılarımızın ardına kadar açık olduğunun altını çizmek istiyoruz” dedi.