19.04.2019 - 10:04 | Son Güncellenme:
Bugün un helvası yapmak isteyenler, un helvası yapılışı ve malzemelerini araştırıyor. İşte en güzel un helvası tarifi haberimizde...
UN HELVASI NASIL YAPILIR?
Tavada ereyağını eritin.
Sonrasında eriyen yağın içine un ilave edip 20 dakika boyunca karıştırarak kavurun.
Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan şerbeti, un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırın.
Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın.
MALZEMELER
4 yemek kaşığı tereyağ ( yada margarin )
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Bugün irmik helvası yapmak isteyenler, irmik helvası yapılışı ve malzemelerini araştırıyor. İşte en güzel irmik helvası tarifi haberimizde...
İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?
İrmik, yağ ve fıstığı aynı tencere içinde, kısık ateşte 40-50 dakika rengi değişene kadar karıştırarak kavurun.
Şerbeti için, 1 su bardağı şekeri, vanilyayı, soğuk sütü ve suyu karıştırın. Kavrulmuş irmiğin üzerine bu karışımı dökün. Kaynayıncaya kadar karıştırın.
Helva suyunu çektikten sonra, 2 çorba kaşığı şekeri serpip dinlendirin.
MALZEMELER
1.5 su bardağı irmik
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 avuç dolmalık fıstık
- 1 paket vanilya