GündemTürkiye emin ellerde yoluna devam ediyor

Türkiye emin ellerde yoluna devam ediyor

06.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 3 saat 20 dakika süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye emin ellerde yoluna devam ediyor

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İHRACAT VE TURİZMDE REKOR: Yakın çevremizdeki tüm sıkıntılara rağmen ekonomide hedeflerimizle uyumlu şekilde yolumuzda ilerliyoruz. İhracatta tarihimizin en yüksek temmuz ayı rakamına ulaştık. 2024 temmuz ayı ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 artış göstererek 22 milyar 512 milyon dolar oldu. Tüm zamanların en yüksek temmuz ayı ihracatını gerçekleştirdik. Yıllıklandırılmış ihracatımız da toplam 261,5 milyar dolar ve bir önceki yıla göre yüzde 3,4 artışla yine Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. 2024’ün ilk 6 ayında turizmde gurur verici bir başarıya imza attık. Bu dönemde ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 26 milyon 137 bine ulaşarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artışla rekor kırdı.

Haberin Devamı

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ: Haziran itibariyle enflasyonda başlayan düşüş süreci temmuzda belirginleşti. Yıllık enflasyon en yüksek seviyesine göre 13,7 puan geriledi. Sene sonunda enflasyonu hedeflerimizle uyumlu oranlara mutlaka indireceğiz. Amacımız, hem düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır. Küresel ekonomide son 4 yıldır devam eden fırtınalı seyir gelişmiş ülkeler dahil hepimizi zorluyor. Bu sabah Dünya Sermaye Piyasaları’nda yaşananlar hükümetimizin nasıl belirsizliklerle dolu bir atmosferde yürüdüğünü göstermiştir. Ama hiç kimsenin endişesi olmasın. Türkiye emin ve ehil ellerde yoluna devam etmektedir.

AFAKİ SÖYLEMLER: Muhalefetin buram buram popülizm kokan ülkeye faydadan çok zarar getirecek afaki söylemlerine prim vermeyeceğiz. Onlar meydanlarda atıp tutmayı çok sever ama iş verilen sözleri tutmaya gelince ara ki bulasın. SGK’ya olan birikmiş borçlarını dahi ödemeyen, dahası absürt bahanelerle bu borçtan kaçmanın yollarını arayan bir zihniyetten ne memlekete ne de şehirlerimize hiçbir hayır gelmez. Vatandaşlarımdan, muhalefetin karamsar, kötümser, moral bozmayı amaçlayan açıklamalarına itibar etmemelerini, hükümetimize güvenmeye devam etmelerini bekliyorum.

AİLE DESTEK PROGRAMINI UZATIYORUZ: 2022 yılında çok önemli bir program başlattık, Türkiye Aile Destek Programı’yla dar gelirli ailelerimize toplamda 88,2 milyar liranın üzerinde destekte bulunduk. Destek programımızı sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz.

Haberin Devamı

YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMLARI: HİT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı ile vergi teşvikleri ve hibe desteklerinden oluşan toplam 30 milyar dolarlık kaynağı yüksek teknoloji yatırımlarına yönlendireceğiz. Bu vesileyle buradan iş dünyamıza şu çağrıyı yapmak arzusundayım. Hükümetimiz, üretenin, çalışanın, istihdam sağlayanın daima yanındadır.

MİT’E ‘TAKAS’ TEBRİĞİ: Türkiye, diplomasisinin farklı alanlarında başarı grafiğini sürekli yükseltiyor. Milli İstihbarat Teşkilatımızın arabuluculuğunda son derece hassas bir çalışma neticesinde 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük esir takası ülkemizin ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi. Amerika, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin değişimi tüm dünyaya örnek olacak şekilde yapıldı. Milli İstihbarat Teşkilatımızı canı gönülden tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

‘Klavye soytarıları’

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Türkiye’yi hedef alan sosyal medya paylaşımlarına atıfta bulunan Erdoğan, “Devlet adamı olmak yerine klavye soytarılığına özenlenenlere şunu söylemek isterim. Bayrağımıza ve bağımsızlığımıza dil uzatan sosyal medya şarlatanlarını rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Gözünü kan bürümüş soykırım şebekesi ne yaparsa yapsın, Türkiye’nin Filistin halkıyla dayanışmasını engelleyemeyecektir” dedi.

Yazarlar