GündemTGC’den İBB’ye müze sitemi

TGC’den İBB’ye müze sitemi

10.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde gerçekleşen, “Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi; #EyÖzgürlük!”e, Basın Müzesi binasıyla ilgili TGC yönetiminin sitemi damga vurdu.

TGC’den İBB’ye müze sitemi

İSTANBUL Milliyet - Sergi Çemberlitaş’taki TGC Basın Müzesi’nde önceki gün gerçekleşen açılışa TGC yönetimi sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Sergide 28 fotoğraf, resim, seramik ve heykel sanatçısının eserleri yer alırken serginin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Sansürün yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline getirildiği, temel hak ve özgürlüklerin, adaletsizliğin, eşitsizliğin yerleştiği toplumda artık kaba gücün yasaları işliyor. Daha yaşanası bir dünya için bütün insanlığın sanatçılara gereksinimi var. Bu açıdan baktığınızda ‘Ey Özgürlük’ sergisinin tam da zamanıdır” dedi. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ise Basın Müzesi ile ilgili İBB yönetiminin çözüm üretmemesinden yakındı. Güneş, şunları dedi:

Haberin Devamı

“TGC’nin kısıtlı olanaklarıyla ayakta tutulmaya çalışılan bu Müze için ne yazık ki hiçbir destek alamıyoruz. Binanın sahibi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne binanın kendisi, çatısı ve bacasıyla ilgili ciddi sorunların çözümü için yazdığımız yazılara İBB bürokratları tam bir kayıtsızlık içindeler. TGC olarak Basın Müzemizin önemini anlamayan bürokratlarla muhatap olmanın şansızlığını yaşıyoruz. Müze İstanbul’un kültür varlığıdır. Basının hafızasıdır.”