19.04.2018 - 10:37 | Son Güncellenme:
Tarçının Faydaları Nelerdir?
Tarçının faydaları saymakla bitmiyor. Oldukça faydalı ve herkesin tüketmesi gereken bir baharat olarak biliniyor. Her ne kadar baharat sınıfında yer alsa da çay olarak da tüketilebilir. Tarçının faydaları ise şu şekildedir;
• Kolesterolü düzenler ve kötü kolesterolü iyileştirir.
• Yüksek şekeri olan şeker hastalarının kan şekerinin düşmesini sağlar.
• Hafızayı güçlendirir ve unutkanlığa iyi gelir.
• Kanser hücreleri ile savaşır ve çoğalmalarını önler.
• Kan dolaşımını düzenler.
• Adet sancılarını hafifletir ve kanamayı düzenler.
• Yağ yakarak kilo vermeyi destekler.
• Migren ağrılarını azaltır.
• Doğal bir koku gidericidir.
• Bakterileri öldürür.
•Tarçın yağı ile yapılan masaj ağrıların büyük ölçüde azalmasını sağlar.
• Tarçın çayı ve tarçın yağı soğuk algınlığına iyi gelir.
• Öksürük kesicidir.
• Boğaz enfeksiyonlarını giderir.
• Bağırsak ve mide rahatsızlarına çok faydalıdır.
Tarçının Zararı Var Mıdır?
Tarçın zararı olmayan bir baharattır. Fakat bazı durumlarda dikkatli kullanılması gerekir. Özellikle düşük kan şekeri ile mücadele eden kişilerin fazla tüketmesi tavsiye edilmez. Çünkü tarçın kan şekerinin daha da düşmesine neden olur. Hamilelik ve emzirme sürecinde doktora danışarak kullanılmalıdır. Alerjiye neden olan bir baharat olduğu için bebeklerde kullanılmaması gerekir. Ayrıca yetişkinlerin aşırı tüketimi sonucunda da alerjik reaksiyonlar görülebilir. Karaciğer hastaları da bu baharatı tüketirken mutlaka tedaviyi gerçekleştiren hekim ile görüşmelidir.
Tarçın Nasıl Tüketilir?
Tarçının tüketimi konusunda çok çeşitli yöntemler vardır. Tarçını direkt baharat olarak kullanabilirsiniz. Sütlaç gibi sütlü tatlıların üzerinde kullanabilir ayrıca bitki çaylarının etkisini artırmak için de tüketilir. Çeşitli karışımlardan yapılan bitki çayı tarçın ile daha etkili bir hâle getirilebilir. Bal ile birlikte tüketilen toz tarçın da birçok hastalık ile mücadele eder. Tarçın yağı da çıkarılabilen bir baharattır. Yağı da oldukça faydalı olduğu için masajlarda kullanıldığı zaman ağrıyı büyük ölçüde azaltır.