GündemTam kapanma var mı 2021? Bayramda 10 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Tam kapanma var mı 2021? Bayramda 10 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı?

23.04.2021 - 09:31 | Son Güncellenme:

Tam kapnma gelip gelmeyeceği bireylerin araştırdığı konular arasında yer alıyor. Ramazan ayında koronavirüs için yeni tedbirler alındı. Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı. Gündemde bayramda 10 gün sokağa çıkma yasağı olacağı ile ilgili iddialar bulunuyor. Peki tam kapanma gelecek mi? Bayramda 10 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Tam kapanma var mı 2021 Bayramda 10 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı

Bayramda 10 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusunun cevabı merak ediliyor. Tama kapanma olup olmayacağı bireyler tarafından araştırılıyor. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 'Tam kapanma gelir mi?' sorusu ile ilgili açıklama yaptı. 10 gün sokağa çıkma yasağı olacağı ile ilgili iddialar merak konusu. Peki bayramda 10 gün sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Tam kapanma olacak mı?

Haberin Devamı

TAM KAPANMA OLACAK MI?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Hande Fırat'ın 'Tam kapanma olması gerekir mi?' sorusuna şöyle cevap verdi: "Tam kapanmadan neyi kast ettiğimize bağlı. Bütün insanları evine sokup çıkarmayacaksak tam kapanma 28 günden az olmamak kaydıyla uygulanırsa son derece etkili olur. Birçok faktörü değerlendirdiğimizde böyle bir uygulama yapmamız mümkün görünmüyor."

BAYRAMDA 10 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Bayramda 10 gün sokağa çıkma yasağı iddiaları ile ilgili henüz kesin bir açıklama bulunmuyor. Konu ile ilgili son dakika gelişmeleri olursa haberde yer alacak.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Dün Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Bakan Koca açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Koca şu ifadeleri kullandı; Vaka sayılarındaki artış hızı azaldı. Bundan sonra kısıtlama ve tedbirlere uyumla vaka sayısı düşecek. Bilim Kurulu’nun bugünkü haftalık toplantısında, virüsün yeni varyantları, aşı ile ilgili son gelişmeler ile birlikte, mutasyonlar ele alınmıştır. Salgın yönetimi açısından önemli olan toplumla iletişim konusu da gündem olmuştur. Vaka Sayılarının artış hızı azaldı. Gerek tedbirlerin gevşemesi gerekse ve daha önemlisi hızlı yayılan mutasyonlar sebebiyle vaka sayıları hızlı bir tırmanışa geçmişti. İçinde bulunduğumuz hafta başından itibaren vaka artış hızı azalmaya başlamış ve gelecek günlerde düşüşe geçeceği öngörülmektedir. Vaka sayılarında hedeflenen düşüşün sağlanamaması halinde tedbirlerin sıkılaştırılması değerlendirilmiştir. Mutasyonlar vaka artış hızında etkili, hasta etmede daha güçsüz değil. Ülkemizde en çok görülen mutasyon İngiltere varyantı olarak bilinen türdür. Bu varyant son günlerde ne kadar hızlı yayıldığını acı şekilde gösterdi. Bunun yanında semptom göstermeyen vakaların toplam vakalar içindeki oranında bir değişiklik yoktur.