GündemSon dakika... Üniversiteye operasyon: Rektör gözaltına alındı

Son dakika... Üniversiteye operasyon: Rektör gözaltına alındı

22.06.2017 - 14:34 | Son Güncellenme:

Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "üniversite yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile 5 öğretim üyesi gözaltına alındı.

Son dakika... Üniversiteye operasyon: Rektör gözaltına alındı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile birlikte aralarında dekanların da bulunduğu 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından polis ekipleri Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı'nın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına aldı.1 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

FETÖ'nün üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında rektör yardımcılarının da bulunduğu 38 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bunlardan 9'u tutuklanırken, aralarında NBA'da oynayan basketbolcu Enes Kanter'in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter'in de aralarında olduğu 26'sı adli kontrol kararıyla 3'ü de savcılık ve emniyetten serbest bırakılmıştı.