GündemMeteoroloji ve Valilik İstanbul için alarm verdi! Bu saatlere dikkat

Meteoroloji ve Valilik İstanbul için alarm verdi! Bu saatlere dikkat

01.09.2024 - 14:33 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bugün yeniden İstanbul dahil 21 kent radara girdi ve sarı alarm verildi. Birçok kentte sağanak, dolu ve sel alarmı verildi. İstanbul Valiliği'nden de uyarılar geldi. İşte İstanbul başta olmak üzere tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum ve Amasya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye çevreleri, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Kahramanmaraş’ın batı, Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji ve Valilik İstanbul için alarm verdi Bu saatlere dikkat

İSTANBUL'DA YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI GELDİ

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği de, "Meteoroloji göre; Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere #İstanbul'da yerel kuvvetli olması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısında bulundu.

21 KENTTE SARI ALARM

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Kahramanmaraş, Muğla, Uşak, Bartın, Karabük, Osmaniye

Meteoroloji ve Valilik İstanbul için alarm verdi Bu saatlere dikkat

BU BÖLGELERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen  Bugün yağış Sabah Trakya’da Çanakkale dahil, öğlenden itibaren Trakya hariç Marmara, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz dahil tüm batıda İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Yağışlar yer yer kuvvetli 28 derece. İzmir uzun aradan sonra öğlen yerel sağanak yağışlı 30 derece.

ARTVİN'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Artvin'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış Yukarı ve Aşağı Maden Köyünde sel ve su taşkınlarına neden oldu.

Haberin Devamı

Taşan dereler köy yolunu ulaşıma kapattı. Can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, Orhan Erdem'e ait park halindeki 34 CDP 736 plakalı otomobil taşan dere nedeniyle sele kapılarak 200 metre sürüklendi.

AFAD ekipleri bölgeye sevk edilirken, İl Özel İdaresi ekipleri ise kapalı olan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarına başladı.

Meteoroloji ve Valilik İstanbul için alarm verdi Bu saatlere dikkat

ANTALYA'DA HORTUM PANİĞİ

Batı Antalya'nın iç kesimlerinde yaz sağanakları etkisini sürdürürken, Kumluca ilçesine bağlı Erentepe Mahallesi'nde saat 12.30 civarında ormanlık alanda meydana gelen bir hortum, mahalle sakinleri arasında kısa süreli paniğe yol açtı.

Hortumun oluştuğu anlar, vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Görüntülerde, yerleşim yerlerine yaklaşmadan önce etkisini kaybeden hortumun, bölgeye herhangi bir zarar vermediği görüldü.

Meteoroloji ve Valilik İstanbul için alarm verdi Bu saatlere dikkat

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 28

Haberin Devamı

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 28

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, öğle saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 34

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 30

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 31

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38

Meteoroloji ve Valilik İstanbul için alarm verdi Bu saatlere dikkat

Yazarlar