GündemSon dakika... Meteoroloji bugün için uyardı! İstanbul’da hissedilen sıcaklık 40 derece olacak

Son dakika... Meteoroloji bugün için uyardı! İstanbul’da hissedilen sıcaklık 40 derece olacak

09.07.2024 - 12:44 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı. Bugün İstanbul’da sıcaklık 40 derece hissedilecek. 8 kentte ise sarı kodlu alarm verildi. Meteoroloji paylaştığı haritada Perşembe ve Cuma gününü işaret etti ve İstanbul dahil birçok kent için sağanak uyarısı yapıldı. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkari ve Şırnak dışında) ile Bursa ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Son dakika... Meteoroloji bugün için uyardı İstanbul’da hissedilen sıcaklık 40 derece olacak

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

“BUGÜN SICAKLIĞI 40 C HİSSEDECEĞİZ”

Haberin Devamı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen,” Bugün Salı İstanbul’da sıcaklık 34 C, nem yüksek bu nedenle sıcaklığı 40 C hissedeceğiz. Bu durumlarda Terimiz zor buharlaşır. Bu nedenle derimizde gözenekler kapalı olacağından vücut tekrar terlemede zorlanacak ve bunalacağız hissedilen sıcaklık bu demek. Sağlık açısından önemli

Bugün rüzgar, Marmara’nın batısı, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in iç kuzey yönlerden kuvvetli. Yağış, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli. Bugün ve yarın Marmara, Ege, Akdeniz’de sıcaklık yüksek. Dışarı 11-17 arası çıkmayın”

Son dakika... Meteoroloji bugün için uyardı İstanbul’da hissedilen sıcaklık 40 derece olacak


8 KENTTE SARI ALARM

Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Muş, Bayburt, Ardahan

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 33

İzmir: Az bulutlu 37

Adana: Parçalı ve az bulutlu 35

Antalya: Az bulutlu 41

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25 (Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

Haberin Devamı

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 39

Son dakika... Meteoroloji bugün için uyardı İstanbul’da hissedilen sıcaklık 40 derece olacak

 

Yazarlar