GündemSon dakika... Meteoroloji bu illeri tek tek uyardı! Kar geliyor

Son dakika... Meteoroloji bu illeri tek tek uyardı! Kar geliyor

17.10.2024 - 16:19 | Son Güncellenme:

Meteoroloji peş peşe uyarılarda bulundu. Birçok kentte sağanak ve kar görülmeye başlandı. Bugün 13 yarın 4 kent için uyarı yapan yetkililer sıcaklıkların 12 derece azalacağını da açıkladı. İşte il il tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Son dakika... Meteoroloji bu illeri tek tek uyardı Kar geliyor

Iğdır’da bulunan Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, bugünden itibaren hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerden başlamak üzere ülke genelinde hissedilir derecede 6 ila 12 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmininde bulundu. Uyarı Merkezi, soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla birlikte, gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Soğuk havayla birlikte Iğdır, Ağrı, Kars'ta yağış geçişlerinin görüleceği tahmin edilirken, sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışının görüleceğinin tahmin edildiği belirtildi. Meteorolojinin uyarısı sonrası Iğdır’da da sabah saatlerinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Hava sıcaklığının düşmesi ile beraber şehirde sağanak yağış etkili oldu.

Son dakika... Meteoroloji bu illeri tek tek uyardı Kar geliyor

Sabah yağmuruna hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar bina altlarına girerek yağmurdan korunmaya çalışırken bazı vatandaşlar da şemsiyelerini kullandılar. Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'nda da kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı aşağı kesimlere kadar geldi. Sis altındaki dağa yağan kar da görüntülendi.

Haberin Devamı

BUGÜN 13 yarın 4 KENTTE SARI ALARM

Bugün “Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman, Iğdır için yarın ise “Artvin, Giresun, Rize, Trabzon” için sarı kodlu uyarı yapıldı.

BAYBURT BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI

Bayburt’un yüksek kesimlerindeki yaylalar, etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Kentin yüksek rakımlı yaylaları, etkili olan kar yağışıyla birlikte kış mevsimini karşıladı. Özellikle Bayburt’un Aydıntepe ilçesi ile Trabzon’un Çaykara ilçesi arasında bulunan 2 bin 400 rakımlı Soğanlı Dağı eteklerindeki Dumlu, Kavlatan ve Günbuldu köyleri, yaylalar ve Bayburt-Erzurum arasındaki Kop Dağı beyaz örtüyle kaplandı.

Son dakika... Meteoroloji bu illeri tek tek uyardı Kar geliyor

Yüksek kesimlerde kış adeta geri döndü. Yüksek kesimlere yağan karla birlikte il genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düştü. Soğuk havanın etkisine giren kentin yüksek kesimlerindeki kar yağışının aralıklarla birkaç gün daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

BARTIN

Bartın’ın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü. Yaylalarda çalışan orman işçileri, kar yağışını görüntüledi.

Kent merkezinde gece saatlerinde aralıklarla yağmur etkili olurken; yüksek kesimlere mevsimin ilk karı düştü. Ulus ilçesi Kumluca beldesindeki 1400 rakımlı Gezen, Ardıç ve Katırovası yaylalarında kar yağışı etkili oldu. Bölgedeki orman işçileri, beyaz ile kaplanan alanları fotoğraflayıp, sosyal medyadan paylaştı. Kar yağışı, kısa süre sonra etkisini kaybetti.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji bu illeri tek tek uyardı Kar geliyor

ARDAHAN

Ardahan kent merkezinde sağanak şeklinde etkili olan yağış, yüksek kesimlerde yerini kara bırakıyor. Kentin Gürcistan sınırındaki ilçesi Posof'ta da kar yağışı etkili oldu. Ardahan-Posof arasındaki 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı'nda ulaşım güçlükle sağlandı.

Yağışa hazırlıksız yakalanan tır sürücüleri zor anlar yaşadı. Kar, yüksek rakımlı bölgelerde etkisini sürdürüyor.

Son dakika... Meteoroloji bu illeri tek tek uyardı Kar geliyor

KIRKLARELİ’NDE HAVA SICAKLIKLARI 4 İLA 7 DERECE DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan sonra duyuruya göre ülke genelinde hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacak. Bununla birlikte Kırklareli’nde de hava sıcaklıkları 4 ila 7 derece düşerken, soğuk ve yağışlı hava etkili olacak.

Yapılan uyarılarda soğuk hava ile birlikte kuvvetli rüzgar ile yağışların da etkili olacağı yer aldı. Ayrıca, olumsuzlukların yaşanmaması için vatandaşlar uyarıldı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 15

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 23

Adana: Parçalı ve az bulutlu 28

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 27

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor) 18

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor) 19

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor) 12

Diyarbakır: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor) 20

Son dakika... Meteoroloji bu illeri tek tek uyardı Kar geliyor