GündemMeteoroloji uyarmıştı! Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Meteoroloji uyarmıştı! Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

17.10.2024 - 09:23 | Son Güncellenme:

Kentin yüksek kesimlerinde yer alan yaylalar, gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Kar yağışının aralıklarla birkaç gün daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

Gümüşhane'nin yüksek rakımlı yaylaları, gece etkili olan kar yağışıyla birlikte kış mevsimini karşıladı. Özellikle bin 750 metre ve üzerindeki bölgelerde kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı.

Haberin Devamı

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların aniden düşmesiyle sonbaharın son günlerinde gerçekleşen kar yağışının ardından özellikle Zigana, Çakırgöl, Taşköprü, Kazıkbeli ve Kürtün ilçesindeki yaylalar beyaz örtüyle kaplanarak kış manzaraları sundu.

Meteoroloji uyarmıştı Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Soğuk havanın etkisine giren kentin yüksek kesimlerindeki kar yağışının aralıklarla birkaç gün daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ATATÜRK HEYKELİ SİSLER ARASINDA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Artvin'de bulunan dünyanın en büyük Atatürk heykeli, etkileyici bir doğa olayı sırasında hızlı çekim tekniğiyle görüntülendi. 22 metre yüksekliğinde ve 60 ton ağırlığındaki dev Atatürk heykeli, sislerin arasında kaybolarak izleyenlere büyüleyici bir manzara sundu.

Haberin Devamı

Heykelin yanında yer alan, 60 metre uzunluğundaki direğe asılı 216 metrekarelik Türk bayrağı da sislerin içinde adeta gözden kaybolarak etkileyici görüntüler oluşturdu.

Doğa ve tarihin buluştuğu bu özel anlar, hızlı çekim tekniği sayesinde sislerin heykeli yavaş yavaş kaplayışını net bir şekilde gözler önüne serdi.

Meteoroloji uyarmıştı Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı