GündemKüçükçekmece'deki metrobüs kazasında şok görüntü! 1 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ön raporu ortaya çıktı

Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında şok görüntü! 1 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ön raporu ortaya çıktı

29.08.2024 - 15:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Küçükçekmece'de Beylikdüzü yönünde ilerleyen metrobüsün, başka bir metrobüse çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 50 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle metrobüs yolunda iki yönde de seferler uzun süre aksadı. Kaza anına ait görüntüler ortaya çıktı.

Küçükçekmece, D-100 Karayolu üzerinde 2 metrobüs çarpıştı. Çarpışmanın ardından savrulan metrobüsler bariyerlere çarparak durabildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralananlar çevre hastanelere sevk edilirken ağır yaralı olan 22 yaşındaki Ferhat Uçar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle her iki istikamette uzun araç kuyrukları oluştu. Metrobüs yolu kapanırken, yolcular Marmaray ve otobüs duraklarına yönlendirildi.

Haberin Devamı

KAZA ANINA AİT ARAÇ İÇİ GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Görüntülerde ilerleyen metrobüse diğer metrobüsün çarptığı ve çarpmanın etkisiyle toz bulutunun oluşuğu ve daha sonra metrobüs içerisindeki yolcuların kazanın etkisiyle etrafa savrulduğu görülüyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği Küçükçekmece'deki metrobüs kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 'Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında an itibariyle; 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 50 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmekte olup, tedavileri tamamlanan 7 kişi taburcu edilmiştir.' denildi.

Haberin Devamı

GÖZALTINA ALINANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Kazaya ilişkin gözaltına alınan metrobüs şoförü Emrah Yıldırım ve metrobüs yolundaki aracın şoförü Şafak Yıldız sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından Emrah Yıldırım ve Şafak Yıldız Sefaköy Polis Merkezi'ne getirildi.

ŞOFÖRLERDEN İLK İFADE

Metrobüs şoförü ilk ifadesinde aracın frenine bastığını ancak tutmadığını söyledi. Kazaya sebep olan M.Ç. ifadesinde, 'Manevra yapmaya çalıştım. Frene defalarca basmama rağmen fren tutmadı, metrobüs kaymaya devam etti.’ dedi.

Diğer şoför Emrah Yıldırım ise, ‘Diğer şoförü gördüm kendimi sola doğru attım. O esnada kaza yapan metrobüse sürttüm.’ İfadelerini kullandı.

Küçükçekmecedeki metrobüs kazasında şok görüntü 1 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ön raporu ortaya çıktı

ÖN RAPOR ORTAYA ÇIKTI

Kazaya ilişkin bilirkişi tarafından ön rapor hazırlandı.

Raporda, metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Haberin Devamı

Küçükçekmecedeki metrobüs kazasında şok görüntü 1 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ön raporu ortaya çıktı

* İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kazayla ilgili, 'Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

Küçükçekmecedeki metrobüs kazasında şok görüntü 1 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ön raporu ortaya çıktı

YARALILAR ÇEVREDEKİ HASTANELERE KALDIRILDI

Yaralılar sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu görüldü.

2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Kazaya ilişkin gözaltına alınan 4 kişiden metrobüs sürücüsü ile denetim amiri, emniyetteki işlemleri sonrası savcılık talimatıyla salıverildi.

Gözaltındaki M.Ç ile diğer denetim amiri Ş.Y'nin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

'İNSANLAR SAVRULDU O AN FAZLA BİRŞEY DÜŞÜNEMEDİM'

Kaza sırasında metrobüste bulunan ve yaralanan kişi, 'Yol çalışması var ya ondan dolayı metrobüs şerit değiştirmek zorunda kalıyor onun için kaza oluyor. İnsanlar savruldu o an fazla birşey düşünemedim. Ben biraz korktum, Zincirlikuyu'dan gelen metrobüsteydim. Bizim metrobüs ara yola girip direk karşıdan gelenle çarpıştılar" dedi.

Küçükçekmecedeki metrobüs kazasında şok görüntü 1 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ön raporu ortaya çıktı

Haberin Devamı

KAZA ANI KAMERADA

YOLCULAR YÜRÜYEREK DURAKLARA ULAŞMAYA ÇALIŞTI

Bu arada kazada yara almadan kurtulan yolcular, metrobüs yolunda yürüyerek duraklara ulaşmaya çalıştı. Kaza nedeniyle metrobüs yolunda iki yönde de seferler yapılamazken, uzun araç kuyruğu ve yolcu yoğunluğu oluştu.

Küçükçekmecedeki metrobüs kazasında şok görüntü 1 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ön raporu ortaya çıktı

SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

Kazanın ardından olay yerinde belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. Çalışmaların ardından seferler normale döndü.

İETT'DEN AÇIKLAMA

. Açıklamada, 'Kazanın sebebinin yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları, ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir' denildi.

Kaza öncesinde yolda ilerleyen metrobüslerin görüntüleri de paylaşıldı.

Küçükçekmece'de bu sabah yaşanan metrobüs kazasıyla ilgili İETT'den açıklama yapıldı. Açıklamada, '29 Ağustos 2024 Perşembe günü, Metrobüs Hattında yaşanan trafik kazası sebebiyle 1 yolcumuz vefat etmiş, yaralanan yolcularımızın çoğu ayakta tedavileri yapılarak sağlık kuruluşlarından taburcu edilmiştir. Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yolcumuz bulunmamaktadır' denildi.

Küçükçekmecedeki metrobüs kazasında şok görüntü 1 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ön raporu ortaya çıktı

'TEKNİK VE İDARİ SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'İlk incelemelere göre kaza sebebinin; Metrobüs Hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol Çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları, ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir. Nitekim kazadan önce de tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır.Kazayla ilgili teknik ve idari soruşturma titizlilikle sürdürülmektedir. Yaralanan yolcularımız ile İBB ve İETT birimlerimiz yakinen ilgilenmektedir. Vefat eden yolcumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diler, yaralılara acil şifalar dileriz'

FERHAT UÇAR'IN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Küçükçekmece, sabah saatlerinde meydana gelen metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ferhat Uçar, Esenyurt'ta son yolculuğuna uğurlandı. 2 metrobüsün çarpıştığı kazada Ferhat Uçar hayatını kaybederken 2'si ağır 50 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ferhat Uçar'ın cenazesi Adli Tıp'ta yapılan işlemlerin ardından ailesi tarafından teslim alındı. Esenyurt'ta getirilen Uçar'ın cenazesi ikindi vakti Uhud Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Esenyurt Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi. Uçar'ın cenazesine, Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve yakınları katıldı.