GündemSon dakika... Bakan Yerlikaya duyurdu: Serhat Akın'a saldıran iki kişi yakalandı

Son dakika... Bakan Yerlikaya duyurdu: Serhat Akın'a saldıran iki kişi yakalandı

28.09.2024 - 15:06 | Son Güncellenme:

çişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski milli futbolcu Serhat Akın'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili olaya karışığı tespit edilen 4 kişiden 2'sinin yakalandığını açıkladı.

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve şu anda futbol yorumcusu olan Serhat Akın önceki gün İstanbul, Beykoz’da silahlı saldırıya uğradı. Program çıkışı ayaklarından vurulan Akın, yaralanarak yere yığılırken, saldırgan ya da saldırganlar olay yerinden kaçtı. Saldırı anına ait kamera görüntülerinde Serhat Akın’ın, yanındaki kişiyle binadan çıkış yaptığı sırada hızla koşarak gelen bir kişi tarafından silahla vurulduğu, ateş eden kişinin daha sonra motosikletle olay yerinden kaçtığı görüldü. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

AMELİYAT OLDU

Akın’a, 2 sol, 1 sağ ayak olmak üzere 3 mermi çekirdeği isabet etti. Serhat Akın dün ameliyat edildi. Akın’ın sağlık durumunun iyi olduğu, ikinci bir ameliyat daha geçireceği öğrenilirken, eski futbolcunun saldırıdan önce çıktığı programda “Baktılar satın alamıyorlar şimdi adam tuttular beni indirecekler” sözleri ise dikkat çekti. Eski milli futbolcuya spor dünyasından birçok isim geçmiş olsun mesajı yayınladı. Serhat Akın'ın, Kavacık Mahallesi Şehit Teğmen Ali Yılmaz Sokak'ta kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradığı anlar, bölgedeki iş yerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN YENİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, futbol yorumcusu Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya'nın yaptığı açıklama şöyle: Beykoz ilçesi Kavacık Mahallesinde futbol yorumcusu Serhat Akın’ın yaralanması olayı ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar neticesinde, olayı gerçekleştiren motosikletin olay yerinde bulunan bir araçla birlikte hareket ettiği belirlenmiş, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

Haberin Devamı

Son dakika... Bakan Yerlikaya duyurdu: Serhat Akına saldıran iki kişi yakalandı

2 İSİM YAKALANDI

Olaya karışanların E. Ü., M.A., O. D. ve O.M. adlı şahıslar olduğu tespit edilmiştir. Yardım ve yataklık yapan E.Ü. ve M.A. yakalanmıştır. Motosikleti kullanan O.M. ve silahla ateş eden O.D. isimli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir. Konu ile ilgili yürütülen tahkikat işlemleri titizlikle sürdürülmektedir.

Son dakika... Bakan Yerlikaya duyurdu: Serhat Akına saldıran iki kişi yakalandı

SERHAT AKIN KİMDİR?

1981 yılında futbola Almanya'da 10 yaşındayken Karlsruher SC takımın altyapısına girerek başladı. 2000 yılına kadar burada oynadı. 2000 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu ve Türkiye millî takımına kadar yükseldi. Fenerbahçe'nin ardından RSC Anderlecht'e transfer oldu. 2006-2007 sezonunda Almanya'nın 1. FC Köln takımına kiralık olarak transfer olup diğer sezon RSC Anderlecht'e geri döndü.

SERHAT AKIN'IN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

1999 yılında 4 defa Türkiye U-17 formasını giydi. Aynı yıl içerisinde 3 defa da Türkiye U-18 formasını giydi ve bu maçlarda 4 gol kaydetti. 2000 yılından 2002 yılına kadar 22 defa forma giyerek 12 gol attı. 2002-2006 yılları arasında Türkiye A millî takım formasını 16 defa giydi ve bu maçlarda 3 kez rakip fileleri havalandırdı. Babası'nın Erzincan'lı olması sebebiyle millî takım da genelde 24 numarayı giydi.