GündemSOLOTÜRK'ten Gök Vatan'da Zafer Bayramı gösterisi

SOLOTÜRK'ten Gök Vatan'da Zafer Bayramı gösterisi

30.08.2024 - 18:08 | Son Güncellenme:

Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 gösteri ekibi SOLOTÜRK, 30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde İstanbul semalarında gösteri uçuşu yaptı. SOLOTÜRK Kol Komutanı Pilot Binbaşı Murat Bakıcı yaptığı manevralarla izleyenlerin nefesini kesti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi timi SOLOTÜRK, Yenikapı Meydanı'nda gösteri uçuşu yaptı. Etkinliği izlemek isteyen binlerce vatandaş, saatler öncesinde Yenikapı'daki yerlerini aldı.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Davut Gül, 1'inci Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ile askeri ve siyasi temsilciler etkinliği vatandaşlarla birlikte takip etti. SOLOTÜRK gösterisinden önce mehter takımı gösteri yaptı. SOLOTÜRK, yaklaşık 30 dakika havada kalarak unutulmaz bir gösteri sergiledi. Etkinliğe katılan birçok vatandaş cep telefonu kameralarıyla bu anları kaydetti.

SOLOTÜRKten Gök Vatanda Zafer Bayramı gösterisi

'İNSANLARIN BU ETKİNLİĞE İLGİ GÖSTERMESİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEY'

Amatör uçak fotoğrafçısı Ercan Şimşek, “Bugün burada amatör uçak fotoğrafçıları olarak SOLOTÜRK'ün uçuş gösterisinin fotoğraflarını çekmeye geldik. Her zaman olduğu gibi çok heyecanlıyız. Geçen sene de gelmiştik. Çok heyecanlıyız ve zevk almak için geldik buraya. Kalabalık burası, insanların bu etkinliğe ilgi göstermesi çok güzel bir şey. Ülkemizin savunma alanındaki gücünü gösteren bu tür aktiviteler çok güzel' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

'ÇOCUKLARIM DA BU DUYGUYU TATSIN İSTEDİM'

Çocuklarıyla birlikte etkinliğe gelen Kübra Okutan, “Sabah Vatan Caddesi'ndeki kutlamalardaydık şimdi buradayız. SOLOTÜRK'ü çok seviyoruz. Çocuklarla beraber coşkulu ve heyecanlıyız. Kızlarımı da getirdim, onlar da bu duyguyu tatsınlar istedim. İnşallah bu duyguyu aşılayabiliriz ve vatana, millete hayırlı evlatlar olurlar' diye konuştu.

SOLOTÜRKten Gök Vatanda Zafer Bayramı gösterisi

'SOLOTÜRK'Ü ÇOCUKLAR DAHA ÇOK SEVİYOR'

Ailesiyle birlikte gösteriyi izlemek için gelen Mustafa Altunbaş ise, “Çocuklarımıza 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın en güzel ve kutlu etkinliklerini göstermek için buradayız. Kendileri de biz gibi bu zaferlere tanık olmadılar ama bu güzel duyguyu yaşamalarını istedim. SOLOTÜRK'ü çocuklar daha çok seviyor, bu atmosferi çocuklarımla beraber yaşamak istedim, o yüzden gedik' dedi.

GÖSTERİ KOKPİT KAMERALARINA YANSIDI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul semalarında gösteri uçuşu yapan SOLOTÜRK'ün kokpit içi görüntülerini paylaştı.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, uçakların kokpit içine yerleştirilen kameralarca kaydedilen görüntülerine yer verildi.

Haberin Devamı

Görüntülerde, SOLOTÜRK pilotlarının uçuş esnasında yaptığı manevraların farklı açıdan kayda alındığı anlar yer aldı.