GündemSinem bugün cezaevine girebilir

Sinem bugün cezaevine girebilir

09.09.2024 - 06:54 | Son Güncellenme:

Boşandığı eşi tarafından bıçaklanıp ölümden dönen Sinem T.’ye çocuklarını babalarına göstermediği gerekçesiyle verilen hapis cezası kararının infazı için süre doldu. Bugün muhtemelen hakkında yakalama kararı çıkarılacağını belirten genç kadın, “Bu cani şikayetçi oldu diye cezaevine mi gireceğim” diyerek isyan etti

Sinem bugün cezaevine girebilir

Çiğdem Yılmaz - Ankara’da yaşayan Sinem T., yaklaşık iki yıl önce Sinan Özçelik ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Özçelik, geçen yıl 24 Ekim’de iki kızıyla görüştükten sonra onları teslim etmek için buluştuğu eski eşi Sinem T. ile tartıştı.

Haberin Devamı

Özçelik, çocuklarına iyi bakmadığı ve başka erkeklerle görüştüğü bahanesiyle Sinem T.’yi aracının bagajından aldığı ekmek bıçağı ile yedi yerinden bıçakladı.10 gün yoğun bakımda yaşam savaşı veren Sinem T., hayata tutunarak sağlığına kavuştu.

Tutuklanan Özçelik, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “hakaret”, “tehdit” suçlarından yargılandığı Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki üçüncü duruşmada, olaydan dokuz ay sonra tahliye edildi. Özçelik, Sinem T.’nin avukatı aracılığıyla yaptığı itiraz üzerine yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sinan Özçelik’in, olaydan önce eski eşi hakkında çocuklarını kendisine göstermediği iddiasıyla şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Ankara 30. Aile Mahkemesi, Sinem T. hakkında üç günlük disiplin hapsi kararı verdi. Sinem T., Özçelik’ten izin alarak çocuklarını Gebze’ye ailesinin yanına tatile götürdüğü sırada kendisi hakkında şikayette bulunduğunu ileri sürerek, karara itiraz etti. Ancak itiraz reddedildi. 6 Eylül’de cezaevine girmesi gereken genç kadın teslim olmadı.

Haberin Devamı

‘RIZA GÖSTERMİŞTİ’

Bugün hakkında zorlama yakalama kararı çıkarılacağını düşünen Sinem T., Milliyet’e şunları anlattı:

“Bu adam boşandığımızda çocuklarını istemeyen biriydi hatta Sosyal Hizmetlere verilmesini teklif eden bir baba... Kaldı ki benim babaya çocukları göstermeme gibi bir şeyim de söz konusu değil. 2023 yılı yazında çocuklarım bir ay babalarıyla kaldı. Daha sonra ben ailemin yanına Gebze’ye gitmeye karar verdim. Çocuklarımla tatile gideceğimi ona söyledim ve babaları da kabul etti. Aradan bir hafta geçtikten sonra kendisi çocukları göstermediğimi iddia ederek şikayette bulunmuş. Görevliler de hafta sonuna yakın bir günde beni arayarak, çocukların getirilmesini istedi. Çocukların Gebze’de olduğunu ve buna eski eşimin rıza gösterdiğini, şimdi bu durumda çocukları hemen getirmemin mümkün olmadığını beyan ettim. Mahkemeye, babanın çocukları tatile götürebileceğime izin verdiğini kanıtlar nitelikte bir dilekçe teslim ettim. Ancak bunlara rağmen çocuklarımı babalarına göstermediğim için bana üç günlük hapis cezası çıktı, itiraz ettik kabul edilmedi. 10 günlük bir süre verilmişti ve bu 10 günlük süre cuma günü doldu. Büyük bir ihtimalle hakkımda pazartesi zorlama yakalama kararı çıkartılacak.”

Haberin Devamı

Sinem bugün cezaevine girebilir

‘KORKUM 13 EYLÜL’DE SERBEST KALMASI’

Sinan Özçelik’in, kendisini yönelik bıçaklı saldırı nedeniyle şu an cezaevinde olduğunu hatırlatan Sinem T., “Bu kararı çıkartmasının sebebi benim tahliyesine itiraz etmem, bunun yeniden cezaevine girmesi oldu. Yoksa çocuklarını falan görmek istediğinden değil. 13 Eylül’de de mahkememiz var, korkum bu şahsın serbest kalması. Çünkü, kaldığında benim can güvenliğimin garantisi yok. Ben kızlarımın gözü önünde bıçaklandım ve kızlarım zaten babalarıyla görüşmek istemiyor. Ankara’da bu yıl babalarını görmek istemeyen çocuklar zorla babaya verildi ve baba çocuklarını öldürdü. Bunu yaşamayacağımız garantisini kim verecek bana? Ben bugün tesadüfen hayattayım, ölümden döndüm. Tüm bunlara rağmen çocukları göstermedim diye cezaevine gireceğim. Onlarca suçlu sokaktayken ben neden cezaevine giriyorum? Ortada beni öldürmeye çalışan bir cani var ve bu cani şikayetçi oldu diye cezaevine mi gireceğim?” ifadelerini kullandı.